Skocz do zawartości

+ Marco, Żegnamy Cię

wolnemiasto
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Dziś na torze Sepang, zginął Marco Simoncelli... Żegnamy Cię Marco...

Wielka strata, był na prawdę dobrym zawodnikiem [*] pech że tak to się wszystko ułożyło. A na sportklubie po wypadku mówili, że ponoć nic mu się nie stało tylko podkreślali że to plotki :( nie wiem co to za uderzenie musiało być skoro mu kask zleciał

masakra,

wpadł pod koła Colina Edwardsa

tragiczny pech i ogromne nieszczęście - ileż to razy się zdarza coś takiego, żeby stracić przyczepność, nie wyglebić i żeby odzyskujący przyczepność motocykl zawlókł Cię z powrotem na środek toru pod koła innych... koło Edwardsa uderzyło go w plecy, koło Rossiego w szyję i tył kasku.

Wielka szkoda i strata dla świata MotoGP, szczególnie włoskiego, był wschodzącą gwiazdą i wielu widziało w nim następcę Rossiego. Śledzę dokładnie motogp live i w tym roku kibicowałem tylko jemu.

Straszne. Brak słów by to komentować. Żegnaj Marco [*].

masakra,

wpadł pod koła Colina Edwardsa

Witam.

Szkoda, był strasznie ambitnym zawodnikiem.. nigdy nie odpuszczał.Wydaje się,ze Colin uderzył w motocykl, natomiast na powtórkach widać jak Rossi uderzył/przejechał mu po głowie i zdarł kask... masakra., ale co mógł zrobić... nie miał żadnych szans na unik...A Rossi był jego najlepszym kumplem i idolem...

Ale szkoda... pamiętam jego "walki" z Bautista i Barbera w 250-tkach...

pozdrawiam

nezka

Właśnie czytam wiadomości o tym :( Masakra po prostu. Wiem że tam są duże prędkości, ale czy na pewno nie było możliwości jakoś tego uniknąć ??

http://www.youtube.com/watch?v=Vci9sRCMAWE&feature=player_embedded

Edytowane przez mikitBP

R.I.P. Marco :(

Ogladalem na zywo, jak zobaczylem, ze mu kask z glowy zerwalo, to juz bylo prawie pewne, Collin i Valentino nie sa niczemu winni i go nie zabili, nie mieli szans na jakakolwiek reakcje, Collin probowal "uciec", a Valentino do konca nic nie widzial, bo mu Edwards przesłaniał. Poprostu nieszczesliwy zbieg okolicznosci, szkoda. :(

Ja akurat siedziałem w samochodzie gdy w radiu usłyszałem, że Simoncelli nie żyje to aż mnie zamurowało, zaniemówiłem. Przecież on był bardzo utalentowanym motocyklistą. On miał ten pazur, to zacięcie do walki.

Żegnaj Marco, będziemy pamiętać o Tobie.

Kask z głowy zdjął mu Colin w tym momencie ręka Marco wkręca się w koło Valentino.Moto Colina obkręca się na ciele Marco a Valentino z połamanym przodem wylatuje na pobocze.NIe mieli szans.Widać jak Colin składa się prawie na maksa co by nie wjechać w Marco i zasłanie wszystko Rosiemu, który tez się składa.Paskudne miejsce i to złapanie przyczepności motocykla Marco które doprowadziło do pociągnięcia go do wewnętrznej.

Szkoda .A później jak oglądałem urywki z boksów.Rossi zapłakany szybko do siebie nie dojdzie.Nie wiem jak Colin ale sadze że podobnie.Tyle że Rossi był przyjacielem Marco i jego guru a tu takie nieszczęście.

A niech mi ktoś powie czemu on skręcając w prawo złożył się aż tak mocno i praktycznie już szorował po ziemi zanim go uderzyli??

Edytowane przez Marqs

Z tego co czytałem, to stracił panowanie nad maszyną na łuku toru i to spowodowało, że prawie spadł z maszyny. Bajk mimo to nie w*******lił się ale złapał przyczepność i pomknął z Marco na wewnętrzną część toru prosto pod koła Collina i Rossiego. Marco w pozycji w jakiej jechał nie zdołał nic zrobić :-(

Chyba tyle...

tu masz film jak miał uślizg tyłu, http://www.youtube.com/watch?v=I1425Eqe_do

gdyby dupa odjechała dalej , ślizgiem wyjechałby na zewnątrz, a tak wisiał na bajku zacieśniając zakręt .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.