Skocz do zawartości

Ciuchy - Kurtka I Spodnie Skórzane - Jakie?

arachne007
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, mam pytanie, zastanawiam sie nad kompletem skórzanym firmy 4biker,

kurtka http://www.4-biker.pl/free.html, spodnie http://www.4-biker.pl/jeansleather.html,

slyszal ktoś z was o tej firmie, może ktoś już jest użytkownikiem tych ciuchów.

Szukajka nie boli, było wielokrotnie.

Na hasło PBC nawet można zniżkę uzyskać.

Szukajka nie boli, było wielokrotnie.

Na hasło PBC nawet można zniżkę uzyskać.

A gdzie muszę napisać żeby dostać zniżkę ? :P ja myślałem nad ciuchami z tej firmy ale raczej w tekstylu. :vroom:

bylo, bylo, ale tylko o tekstyliach, mnie interesuje jakosc wykonania skory i jej uzytkowanie

Mam takie same spodnie. Bardzo dobrze wykonane, grube szwy, protektory ładnie układają się na swoje miejsce. Na początku się nie przestrasz bo skóra jest bardzo sztywna, ale po kilku założeniach dopasowuje się do ciała. Dodatkowym plusem czego nie ma większość spodni ze skóry jest wypinana cała podpinka w celu wyprania.

Ścieżki zyciowe nie zbadane, koniec konców Probiker prx 4:)

• 3 months later...

Nie znalazłem odpowiedniego działu, więc napiszę tutaj (jeśli to też nie tu to prosiłbym o przeniesienie).

Jestem na etapie zakupu ubrania i ostatnio natrafiłem na takie oto coś Spodnie+ Kurtka Tschul:

Kurtka Tschul model 901

http://allegro.pl/ts...1887787008.html

i portki do tego:

http://allegro.pl/ts...1883381681.html

Stwierdziłem że jak mam kupić w tych pieniądzach tekstylną kurtkę to wolę skórę (zresztą i tak chciałem skórę) w tych samych pieniądzach- pewnie w razie gleby wytrzyma więcej niż teks z tej samej półki... Nie mogę za wiele poczytać o samej firmie- niby wszyscy chwalą, no i niemiecka i w ogóle... Wiele jest o kombinezonach tej firmy, a np. mało o kurtkach. Śmiga ktoś w tym ?

No i poniżej znalazłem fajną oldschoolową ramonechę (prawie jak w Easy Riderze smile.gif ) tylko że poza grubością skóry (która jest dość gruba) nie ma informacji na temat firmy. Może ktoś to oglądał na żywo ?

http://moto.allegro....1876388906.html

Macie jakieś sugestie ?

Jak się zdecydujesz na tschula to poluj na okazję na allegro. Od czasu do czasu pojawiają się nowe kurtki w bardzo dobrych cenach. Mój brat kupił nową za 250 zł.

Polecam Tschula, kurtkę mam trzeci sezon a spodnie pierwszy. W kurtce trochę zaczynają mi latać ochraniacze, ale jak się zakłada to wystarczy poprawić i cały czas są na swoim miejscu (pewnie wystarczy poprawić te kieszenie). Ochraniacze są dobrej jakości. Jakbym drugi raz miał kupić sobie kurtkę i spodnie w cenie ok 1000zl to znów kupiłbym to samo

witaj

mam kurtkę od tego goscia i jestem super zadowolony .odierałem osobiscie .

bardzo wygodna, zamki ok i spoko wygląda .dwa sezony i nie ma sladu ani rysy ;)

polecam

jakiego rozmiaru szukasz z tych spodni? mam białe moro model podobny jak wrzuciłeś tylko r. 58 wiec troche gorsse :D latem ugotować sie można, na pewno nie przemokna szybko a ochraniacze na kolana są całkiem zacne, te na biodra to ściema... miałem je ze 3 razy ubrane i chętnie bym opylił bo za ciepło mi w nich albo zostana na snowboard zimą...

pozdro

a co do tej firmy, to kiedyś kupiłem sobie kurtkę na www.4-biker.pl (tu na forum ma u nich pochytane bodajże Denzel), a jakiś czas później kupowałem dla dziewczyny w tym sklepie co Ty wrzuciłeś i dostałem taka sama jak moja, identyko a różny "producent"... odbierałem osobiści i koleś w sklepie powiedział ze i tak wszystko jedno bo szyja to małe ludziki w chinach a kto gdzie i za ile sprzedaje to jego sprawa.

Edytowane przez kijano

Ja również mam tschula kombika skórzanego. Naprawdę daje radę i jezeli budżet stosunkowo niski, to ja bym brał. Sprawdza się doskonale. A i design zazwyczaj mają atrakcyjny. Wolę Tchula od Retbike'a - jakoś lepiej mi to wszystko leży.

Sam jezdze w takiej kurtce - RE - WE - LA - CJA (a kiedys bylem przeciwnikiem skóry ?!?!?)

btw: na forum ktoś sprzedawał 901 za dosłownie psie pieniądze używana ale w stanie idealnym!.

O mam linka: http://polishbanditcrew.pl/topic/7895-s-kurtke-motocyklowa/page__p__98900__fromsearch__1#entry98900

Edytowane przez biernus

W takim razie skuszę się chyba na kurtkę tej firmy, zobaczymy :) Co do spodni- podoba mi się moro. Ale nad skórzanymi- owszem, też myślę....

Ta od kolegi walkerowego jak nowa- macalem na zywo :) dla mnie troche za krotka byla (rozmiar S albo M nie pamietam) wiec podbij do niego najpierw. Co do tej ramoneski to noname z chin. Mam tu na miejscu ich sklep, zakupilem spodnie i kurtke z texa. rewelacji nie ma ale do miasta sie nadaje. NIe wiem jak z ichniejszymi skorami

• 1 year later...

Witam,

Rozglądam się za skórzaną kurtka (konkretnie upatrzyłem sobie RST Slice) i mam problem z rozmiarem.

Jestem dość wysoki (185cm) i szczupły (87 cm w pasie i 96 w klacie). Przymierzałem rozmiar 50 i wszystko na szerokosc gra, a

protektory barków trzymają się gdzie trzeba i nie przesuwają. W rękawie ochraniacze też względnie tam gdzie powinie, a długośc taka, że rękawica z

długim mnkietem załatwi sprawe. Gorzej jest długością samej kurtki, bo sięga gdzieś między pasem a pępkiem..

Z innymi modelami jest podobnie, rozmiar 52 już jest za szeroki i ochraniacze barków się przesuwaja.

Co byście doradzili w tej sytuacji? Może ktoś ma podobnie :)

EDIT. Moze pas nerkowy załatwi sprawe? A przy okazji jak się ma stosowanie pasa nerkowego i żółwia jednocześnie? Da się?

Edytowane przez ragnar

Co byście doradzili w tej sytuacji?

dwie tabletki metki dla poprawy sylwetki.....powinno po jakims czasie pomóc :P :P

Kurtki skórzane nie sa jak texy za dupe to po primo. Kup sobie do tego spodnie to powinny sie ładnie spiąc i bedziesz pan zadowolony (ewentualnie wszyj dół zamka który jest w zestawie z kurtka do spodni , które aktualnie posiadasz). Nie kupuj absolutnie za duzej kurtaly bo jeszcze troche sie rozciagnie

ps. kolczyk w pempku załatwi sprawe .... przynajmniej będzie lans :takaemotka: :takaemotka: :takaemotka: :takaemotka:

Hehe no jakbym byl baba to byl wybral opcje z kolczykiem.

Poki co myslalem dzinsy motocyklowe do tego. O opcji z wszywanym zamkiem tez myslalem.

A tak prawde mowiac to nie wiem jak dluga powinna byc taka kurtka. Do tego jakis malo kompetenty sprzedawca mi sie trafil..

Miałem podobny problem jak kupowałem kombi, jak w klacie doby to na długość za krótki lub na odwrót. Już szukałem czegoś szytego na miarę, ale wtedy natknąłem się na przedłużaną rozmiarówkę. Okazało się że czasami, niektóre firmy, w niektórych modelach wprowadzają rozmiary przedłużane lub skracane. Kupiłem kombi w roz 106 czyli przedłużany 54, ma dłuższe rękawy i dłuższe nogawki (protektory też są niżej).

Po pierwszych przymiarkach normalnych rozmiarów tego co mi się podobało, zacząłem szukać tego co na mnie pasowało a dopiero później tego czy mi się podobało.

Powodzenia bo znaleźć coś na siebie w nietypowym rozmiarze będzie bardzo trudno.

Co do kurtek skórzanych to one zawsze mają za krótkie rękawy czy tak ma być ?? Bo dla mnie największym problemem są za krótkie rękawy.

Miki w skórze raczej rekawice ida na mankiet wiec jest ok (przy okazji wymaga to zakładania rekawiczek jak sie nie chce wygladac jak w kurtce z ktorej juz wyroslismy :D ) ....o ile oczywiscie protektory leża we wlasciwych miejscach

Ale latem latać w długich rękawicach ?? :/