Skocz do zawartości

Ciuchy - Kurtka I Spodnie Skórzane - Jakie?

arachne007
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Obawiam się, że z przykrością będę musiał się udać do A*

i to mi się podoba :lol:

a z Frank`a Thomasa nic ?

QQ, mam nadzieję, że nie byłeś trzeźwy pisałes posta z tym zdjęciem :D

Krisu- :D ja podobnie- znalazł chyba najgorszą z możliwych kurtek icona :D

Chriss, Maggie, jak mogliście choć przez sekundę we mnie wątpić, zdrajcy :lol::p:

Aleście mnie załatwili na cacy, przejrzałem cały catalog icona i podoba mi się jakieś 90% zaczynam zbierać kasiorę.

polecamy się na przyszłość :D

Obawiam się, że z przykrością będę musiał się udać do A*

to zobacz sobie jeszcze na taką: SPIDI Track Wind (jest też czarna, ale tu perforację lepiej widać ;)

track-wind-p126-001.jpg

Standardowa cena jest w p**du drogo bo 600 ojro, do tego jakby dorzucić podstawowy ochraniacz na plecy za 70 ojro to się robi prawie 3 klocki, no ale na fc-moto.de kosztuje 200 ojro mniej. W wawie duży wybór SPIDI mają w Honda Plaza. Kiedyś z ciekawości w Kraku mierzyłem inny skórzany model SPIDI i wrażenia bardzo pozytywne - a swojego texa od SPIDI na nic innego bym nie zamienił.

Edytowane przez kefirek

Nie kumam tych zapięć pod szyję na zatrzask, to samo robi dainese, ja się pytam po co? Na rękawach rozumiem, ale pod szyją? Iconowi jakoś nie potrzeba kołnierzyka w ogóle. Tu mi nazwa nie podchodzi, ale perforacja całka całka :D

Nie kumam tych zapięć pod szyję na zatrzask, to samo robi dainese, ja się pytam po co? Na rękawach rozumiem, ale pod szyją? Iconowi jakoś nie potrzeba kołnierzyka w ogóle. Tu mi nazwa nie podchodzi, ale perforacja całka całka :D

No też mam w swojej takie zapięcie i jest bardzo upierdliwe. Wystarczyło, żeby pociągnęli wyżej i zamek by dopinał całość, może z jakimś sciągaczem. A to zapięcie to poddusza mnie zdrowo :P

Co do tej perforacji mam wątpliwości jak wy to później czyścicie? Powciskane owady itp. ?

Ja nie czyszczę samo się wykrusza :D

Normalnie przejeżdżasz szmatką i gotowe, gorzej jest w meshu z grubymi oczkami typu dainese airframe.

Wrona jak już pisałem z własnego doświadczenia - skóra perforowana nie zastąpi meshu bo to dalej skóra . Szukaj jakiegoś połączenia

Faktycznie zatrzask przy kołnierzu z dupy pomysł. Albo rzep albo nic.

A skoro już tak mowa na temat kombinezonów to dardźcie mi z jakiej firmy mógł bym dostać kombinezon na 165 cm wzrostu ?

Alpinestars :p:

Prymas co mi tu oftopujesz :D W odpowiedzi na Twoje pytanie - szukaj rozmiaru 46, w dainese 46 jest dla mnie dobre, w alpinestarsie 48, w IXS mam 48 i jest dobre a mam 170cm, tylko uważaj, bo 46 to już największy rozmiar kobiecy, żebyś nie kupił alpinestars stella, bo będziesz musiał sobie cycki zrobić :P

Kufa, z przykrością stwierdzam, że nie miałem na sobie wygodniejszej skóry niż alpina. Dzisiaj mierzyłem atem i obawiam się że będę w to szedł. Ojciec zacznie mi mówić "Maj Niga", ale mierzyłem też Ojcowe lacie i jednak są słabe, zobaczymy jeszcze co moja noga powie na vortice, ale chyba jak mi się skończy ta puma co ją mam to pójdę w kolejną taką samą.

Łociec na gorąc mam buziaka od włoskiego lisa także mesz odpuszczam.

I nie wiem o co chodzi, ale do którego sklepu bym nie wszedł to zawsze proponują mi kurtałę z najwyższej półki :D, w dainese to samo jakoś mi nie podają do rozważenia i z drugiej strony nie ma we mnie zaintererowania kurtkami poniżej 2kilo strach pomyśleć co by było jakbym o rukkę zapytał :zdziwiony:

Oj bo wydziwiasz, ja mam Sece Katana za 300 pln i też się sprawuje :D

Ojciec zacznie mi mówić "Maj Niga", ale mierzyłem też Ojcowe lacie i jednak są słabe, zobaczymy jeszcze co moja noga powie na vortice, ale chyba jak mi się skończy ta puma co ją mam to pójdę w kolejną taką samą.

Supertechy nie leżą ?? No ale ja nie mam platfusa więc może to dlatego u mnie jest ok :takaemotka: :takaemotka: :takaemotka:

a może wsadziłeś noge bezposrednio do tego zewnetrznego laczka z pominięciem tego skarpeto-buta :P

- a gdzie masz rękawiczki?

- w bucikach :)

gdybys bral w IM to daj znac*

Ty to "Mózg" jesteś :p:

Dzisiaj straciłem czas w motoakcesoriach bo z googla zrozumiałem, że są dystrybutorem alpinestarsa. Na szczęście mieli spidi, na nieszczęście sprzedawca był pajacem i próboał mi wepchnąć za dużą kurtkę bez wentylacji jako to co widzę powyżej. Spidi nie jestem dalej zaintererowany.

* zrobię to

Potrzebuję jeszcze przymierzyć kurtkę atem 46 i 48 oraz spodnie 48 atem i tracki.

A z tymi butami to było tak, jakbym założył kolejno 4 skarpety, obwiązał bandażem elastycznym i założył jakiś usztywniacz kostki. No miłe fajne, sztywne, ale w żaden sposób nie zabezpiecza przed upadkiem na kostkę ponad 200 kg metalu. To wolę swoje buty narciarskie co mi kolana połamią.

Dzisiaj straciłem czas w motoakcesoriach bo z googla zrozumiałem, że są dystrybutorem alpinestarsa. Na szczęście mieli spidi, na nieszczęście sprzedawca był pajacem i próboał mi wepchnąć za dużą kurtkę bez wentylacji jako to co widzę powyżej. Spidi nie jestem dalej zaintererowany.

* zrobię to

Potrzebuję jeszcze przymierzyć kurtkę atem 46 i 48 oraz spodnie 48 atem i tracki.

A z tymi butami to było tak, jakbym założył kolejno 4 skarpety, obwiązał bandażem elastycznym i założył jakiś usztywniacz kostki. No miłe fajne, sztywne, ale w żaden sposób nie zabezpiecza przed upadkiem na kostkę ponad 200 kg metalu. To wolę swoje buty narciarskie co mi kolana połamią.

o jakich butach piszesz ?

ps ja bym jednak wolał uszkodzić kostkę niż kolano........piszę z doświadczenia bo obie "części" miałem robione/składane :P :P

A o Twoich butach, przecież chciałem mieć takie same to wiem jakie :P

SMX Air-Flo Leather Jacket w moim rozmiarze (48) w blacku jest nie dostępne.

Na placu boju zostały Atem - paradoksalnie w komplecie ze spodniami jest dostępna czarna, a bez spodni tylko biało-czarna.

..GP-R Perforated i T-Z1 Reload Perforated.

No i biję się z myślami co ze spodniami, czy iść w tracki, czy A10 mix skórzanomeszowy.

Dzisiaj jeszcze podjadę do daineziaka. Zmierzyć Frazera.

Osiołkowi w żłobie dano...

Co do tej perforacji mam wątpliwości jak wy to później czyścicie? Powciskane owady itp. ?

Oni nie maja owadow na skorze, bo tacy bajkerzy to od swiatel to swiatel przy niedzieli odkreca i przerwa na papieroska ;)

KacprzeXX, jak już mowa o prawdziwych motocyklistach, to: bez gwiazdy nie ma jazdy :p:

Prawdziwego motocyklistę poznasz po logo właśnie :D

dawno sie tak nie usmialem ;)

Mnie się podoba coś takiego. Już odkładam ećki pećki. RS Taichi Yoshimura. Japońskie ciuchy

http://rs-taichi.pl/...her-jacket.html

albo,

http://rs-taichi.pl/...her-jacket.html

Tu jest nawet taka z kołnierzem kosztuje ok. 3600zł

Edytowane przez Neonkin

• 2 weeks later...

od dwoch sezonow latam w w****anym dwuczesciowym skorzanym kombiaczku... nie wiem jakiej jest firmy, nie wiem też czy ma wentylację. jeździ się dobrze, wygodnie, ani za gorąco, ani za zimno. po szlifie bardziej się upaprał asfaltem niż starł. kupiłem, bo .. był wygodny, choć ni jak nie pasował do kolorystyki motocykla.

już raz go czyściłem, ale ciągle nie mogę zapamiętać kto go zrobił...

• Downvote 1

To było bardzo pomocne, very fuckin' helpful możnaby żec.

Rozumiem, że polecasz się i można na Twoje rady liczyć w każdej materii?