Skocz do zawartości

Kierunkowskazy Akcesoryjne - Led - Jakie?

mercyful
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

nie kupuj kierunków bo sa ładne ja kupiłęm takowe cuda11094347_1011888642176652_54102558505894i ci powiem ze poza tym ze sa ładne no i w nocy je widac bo na dworze jest ciemno to ogolnie reszta to same wady... lepiej dołożyc i kupic takie żeby było widac... jak masz opcje to jedz gdzie do sklepu z akcesoriami po ogladaj podejdz do jakiegos akumulatora co w sklepie na polce leze przyloz kabeli zobacz jak swieci i wtedy kupuj.... nie kupuj "ładnych" bo zapłacisz dwa razy

• Odpowiedzi 133
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• Daniel

18

• pioter

15

• Matras

7

• darekb1

9

nie kupuj kierunków bo sa ładne ja kupiłęm takowe cuda11094347_1011888642176652_54102558505894i ci powiem ze poza tym ze sa ładne no i w nocy je widac bo na dworze jest ciemno to ogolnie reszta to same wady... lepiej dołożyc i kupic takie żeby było widac... jak masz opcje to jedz gdzie do sklepu z akcesoriami po ogladaj podejdz do jakiegos akumulatora co w sklepie na polce leze przyloz kabeli zobacz jak swieci i wtedy kupuj.... nie kupuj "ładnych" bo zapłacisz dwa razy

Wielkie dzięki ! Bo na początku właśnie nad takimi się zastanawiałem... P.S. Nie masz zbyt małego odstępu pomiędzy nimi? ;)

nikt sie o to jeszcze mnie nie doczepił....

p.s.o tablice rej tez nie

hmmm .wszystkie chinskie kierunki sa do dupy.nie po to kupowalem japonski motor by ubierac go w chińskie imitacje.kupic to dobrej marki.(to samo tyczy mojej virazki) oryginal wystarczyl na 20 lat.chinczyk przy intensywnej expolatacji(nie do kosciola i z powrotem)wytrzyma co najwyzej kilka sezonow.

kierunkiwskaz migajac w sloneczy dzien musi byc widoczny.to nie skuter 50.skrecam to musi byc widac sygnalizacje.za takie pierdziawki montowane gdzies pod dupą zabieral bym dowod rej.

"Skapstwo jest podniecajace".

Slogan uzywany w reklamach sieci handlowych Saturn w Niemczech, ktory do dzisiaj ksztaltuje opinie wielu klientow, ze wszystko musi byc tanie. Ba, powinno byc darmowe.

Widze, ze styl takiego myslenia dotarl takze do Polski. Wieksza czesc zapomina, ze jest poprostu za biedna aby kupuwac tanio bo kupujac tanio, kupuja dwa razy.

Te kierunki od Trutila świecą tak:

https://www.youtube.com/watch?v=EFgmxMAUkoU

i nie trzeba powtarzać ale  dobre kierunki warte są każdej wydanej złotówki :)

Edytowane przez lelon

Chciałbym prosić o pomoc, pytanie do znawców tematu, chce kupić 2 żarówy ledowe, które wsadzę do Kawy na przód i zastąpie nimi zwykłe żarówki w kierunkowskazach, co muszę wlutować w kabel, żeby mi to działało jak zwykła żarówka? tak żebym nie musiał zmieniać przerywacza (jeżeli mam elektroniczny przerywacz to czy rodzaj żarówki ma znaczenie?), tył prawdopodobnie zostaje, ale to tylko "prawdopodobnie"

klosze z przodu i tyłu mam białe, więc kupuje pomarańczową żaróweczkę

Edytowane przez lelon

po co?

to jest z pozoru głupie pytanie.

ledy musiały by walić w jednym kierunku (oświetlanie tyłu lampy jest bez sensu - chyba że masz jakieś wbudowane kierunki - bo nie pamiętam)

jeżeli diody będą wymagały wymiany przerywacza to musisz dać sztuczne obciążenie (czyli wytracić moc którą zaoszczędzisz na ledach)

wstawienie kierunków ledowych, bo mają "wypasioną" formę - to kwestia gustu (pomijam temat homohomo)

wstawienie ledów w miejsce żarówki - hmmmm palą się żarówki?

ŁAJ LELON, ŁAJ?

po co?

to jest z pozoru głupie pytanie.

ledy musiały by walić w jednym kierunku (oświetlanie tyłu lampy jest bez sensu - chyba że masz jakieś wbudowane kierunki - bo nie pamiętam)

jeżeli diody będą wymagały wymiany przerywacza to musisz dać sztuczne obciążenie (czyli wytracić moc którą zaoszczędzisz na ledach)

wstawienie kierunków ledowych, bo mają "wypasioną" formę - to kwestia gustu (pomijam temat homohomo)

wstawienie ledów w miejsce żarówki - hmmmm palą się żarówki?

ŁAJ LELON, ŁAJ?

jeżeli tak jak w lampie tylniej światło będzie lepiej wypełniało kierunkowskaz będzie on lepiej świecił, będzie bardziej widoczny, tam jest biały klosz i pomarańczowa żarówka i według mnie jest to słabe rozwiązanie :)

poza tym w zzr kierunki z przodu są dość nisko umiejscowione, co już wpływa na to ze są mnie widoczne i zauważalne, w jeździe miejskiejoczy kierowców raczej skupiaja sie na lampie przedniej

sprawdzę czy mam tam takie same odbłyśniki jak w tylniej lampie :)

Edytowane przez lelon

odbłyśnik przy zwykłej żarówce powoduje odbicie światła i powrót przez bańkę na zewnątrz

ledy będziesz musiał mieć płaskie (bo odbłyśnik nic nie da)

a tu ma już znaczenie punkt, w którym jest zaczep cokołu aby led był płasko

jutro sprawdzę, zrobię zdjęcia, jeszcze o tym pogadamy :)

myśle o takiej żarówie, dającej wszędzie i pod każdym kątem

http://allegro.pl/py21w-led-zarowka-27-smd-5050-r5w-r10w-can-bus-i5189165703.html

Też mam od trutila ale inny model na tyle i bardzo ładnie swieca ;)

Dajcie linka! Google mowi, wlasnie nic mi nie chce powiedziec. Nie ma. :(

Dajcie linka! Google mowi, wlasnie nic mi nie chce powiedziec. Nie ma. :(

A bo trutil to nie marka, tylko nasz forumowy kolega :) a jakiej marki są te kierunki nie mam pojęcia, Trutila na forum już dawno ani widu ani słychu.....

Edytowane przez lelon

Tak, tak.

Zdolnosc przyznania sie do swych slabostek swiadczy o wielkosci.

• 2 weeks later...

ok, to ja się podzielę na szybko swoimi wrażeniami odnośnie moich nowych kierunkowskazów. 

Kupiłem takie kierunkowskazy: http://allegro.pl/kierunkowskazy-led-4-szt-homologacja-przerywacz-i5869747755.htmltylko bez przerywacza bo mam przystosowany do ledów.

Ramię jest wykonane z twardej gumy przez co jest delikatnie elastyczne. Plastikowa obudowa mimo,że jakością nie powala (jakiś tani plastik) to ogólnie sprawia wrażenie solidnej i wytrzymałej. 

Teraz najważniejsze - jak to świeci? Gdy odebrałem przesyłkę to sprawdziłem kierunki podłączając je "na krótko" do akumulatora stojącego w domu. Dobrze dały mi po gałach!  :good: Niestety gdy je montowałem już się ściemniało, moto mam zastawione w garażu więc zdjęć w świetle dziennym nie będzie, ale porównując do moich starych Ledów za 11zł sztuka to jest niebo a ziemia ;)

thumb_ihost_1452962174__20160116_170733.

thumb_ihost_1452962235__20160116_152449.

thumb_ihost_1452962261__20160116_152303.

Generalnie wg. mojej opinii kieruneczki jak najbardziej warte swojej ceny.

Edytowane przez miszi

ok, to ja się podzielę na szybko swoimi wrażeniami odnośnie moich nowych kierunkowskazów. 

Kupiłem takie kierunkowskazy: http://allegro.pl/kierunkowskazy-led-4-szt-homologacja-przerywacz-i5869747755.htmltylko bez przerywacza bo mam przystosowany do ledów.

Ramię jest wykonane z twardej gumy przez co jest delikatnie elastyczne. Plastikowa obudowa mimo,że jakością nie powala (jakiś tani plastik) to ogólnie sprawia wrażenie solidnej i wytrzymałej. 

Teraz najważniejsze - jak to świeci? Gdy odebrałem przesyłkę to sprawdziłem kierunki podłączając je "na krótko" do akumulatora stojącego w domu. Dobrze dały mi po gałach!  :good: Niestety gdy je montowałem już się ściemniało, moto mam zastawione w garażu więc zdjęć w świetle dziennym nie będzie, ale porównując do moich starych Ledów za 11zł sztuka to jest niebo a ziemia ;)

thumb_ihost_1452962174__20160116_170733.

thumb_ihost_1452962235__20160116_152449.

thumb_ihost_1452962261__20160116_152303.

Generalnie wg. mojej opinii kieruneczki jak najbardziej warte swojej ceny.

Wyglądają jak te Trutilowe :) "walą po gałach" :)

• 2 weeks later...

Dzięki miszi za recenzję :D poszedłem za Twoim tropem - zamówiłem ten sam komplet, tylko bez przerywacza (kupię ten dedykowany do Suzuki chyba) ,

porównanie do moich obecnych z przodu: 

ihost_1453836112__kierunkowskazy.jpg

na razie tylko takie, jak będę montował to może zrobię filmik żeby pokazać różnicę. Ogólnie te małe nawet w miarę świeciły, ale w moim odczuciu były zbyt małe żeby dobrze było je widać. 

Ok prowizoryczne porównanie zrobione : 

Tył: 

przód: 

Edytowane przez darekb1

• 4 weeks later...

jak te kierunki mocujecie/przykręcacie?otwory są podłużne i z czasem kierunki u mnie się przemieszczają, macie do nich adaptery? zdjęcie bym chciał zobaczyć.

ja wcześniej miałem jakieś dosztukowane przez kogoś innego adaptery, zamówiłem te http://allegro.pl/show_item.php?item=5464000255 i są ok, z tym że czekałem tydzień na wysyłkę, do tego ciężko było się skontaktować, zamówiłem więcej rzeczy i podobno jednego towaru z zamówienia zabrakło. W każdym razie po tygodniu je dostałem i pasują.