Skocz do zawartości

[Manetki] Oxford - Of696 Sports Hotgrips + Handbary Polisport

BAN
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Pięknie napisane :)

Powinieneś pisać książki z ilustracjami albo komiksy :D

Edytowane przez Kukuryku

uhmy lepiej bym tego nie ujął

drugi Rosiński nam rośnie :D

super!!!

:mario:

Nie wiedziałem że zabuliłeś 200 za montaż, to zdzierstwo w biały dzień.

Jako że posiadam identyczny zestaw co Bandziorro, potwierdzam skuteczność tego rozwiązania. Dokupiłem dodatkowo "przedłużacz" do handbarów, który przykręca się tam gdzie na zdjęciu są podłużne dziury.

Jeśli chodzi o jazdę z zimne dni, dodam jeszcze, że bardzo ważne są rękawiczki zimowe. Dobrze dobrane to takie, które mają odpowiednią przestrzeń pomiędzy końcówkami palców. Jeśli rękawiczka pasuje idealnie, to znaczy, że nie pasuje i nie będzie dobrze chronić końcówek palców :)

Gdy temperatura spada poniżej -6/-8 dodatkowo zakładam jeszcze rękawiczki przeciwdeszczowe. Stanowią rewelacyjną ochronę przed zimnem, podobnie jak kurtka przeciwdeszczowa założona na kurtkę motocyklową.

Same podpinki są ważne, ale zawsze są jakieś "słabsze punkty", przez które dostaje się chłód.

Problemy zaczynają się przy -10, bo pomimo kominiarki gluty prawie zamarzają. Pomaga grubszy kołnierz, ale baaardzo utrudnia poruszanie głową. Właściwie to jedyny problem jaki mi pozostał do rozwiązania.

W zeszłym roku rozważałem zakup podgrzewanych ciuchów, ale doszedłem do wniosku, że rzadko występuje sytuacja, kiedy temperatura jest niższa od -10 i jednocześnie nie ma śniegu na ulicach.

P.S. Ponoć podgrzewane rękawiczki to prawdziwy wypas.

Aha i potwierdzam, że jak już się zamontowało podgrzewane manetki w motocyklu, to w każdym następnym też zamontuje. Przydają się nie tylko w zimie, np. mi dają olbrzymi komfort psychiczny jak jadę cały mokry w czasie ulewy.

Edytowane przez Mors Stefan

Manetki + handbary to na pewno podwójny komfort.

Miałem same manetki i byłem rozczarowany, że grzeją dłonie tylko od wewnątrz :lol: a tak serio - najbardziej marzły kciuki.

czy moglbys wrzucic foto pogladowe jak wyglada bandit z handbarami?

zastanawialem sie nad ich montazem, ale nie jestem do konca przekonany, czy to sie dobrze komponuje....

czy moglbys wrzucic foto pogladowe jak wyglada bandit z handbarami?

zastanawialem sie nad ich montazem, ale nie jestem do konca przekonany, czy to sie dobrze komponuje....

Proszę bardzo :) dodałem na końcu wpisu dwa zdjęcia.

a jak te handbary sprawdzają się w wersji S ? Mam mocno kierę pchniętą do przodu (duży jestem) i mi tak wygodnie, ale przy manewrach ciężarki i klamki są zaledwie 1 lub 2cm od czachy. Nie ma miejsca porządnie na rękę a co dopiero takie cuś :)

też miałem takie rozwiązanie, polecam, sprawdza się

a jak te handbary sprawdzają się w wersji S ? Mam mocno kierę pchniętą do przodu (duży jestem) i mi tak wygodnie, ale przy manewrach ciężarki i klamki są zaledwie 1 lub 2cm od czachy. Nie ma miejsca porządnie na rękę a co dopiero takie cuś :)

Klamki mozna regulowac przeciez. Ja nie mam problemow z jazdą ani z kierownicą w pozycji blokady. Z wersją S?????? Nie chodziło Ci przypadkiem o wersję N? Przecież ja mam S

Trudno powiedzieć, jak to będzie wyglądać przy zmodyfikowanej kierownicy. Ale koszt handbarów jest mały, a manetki ogrzewane i tak można założyć.

Edytowane przez BANdziorro

Klamki mozna regulowac przeciez. Ja nie mam problemow z jazdą ani z kierownicą w pozycji blokady. Z wersją S?????? Nie chodziło Ci przypadkiem o wersję N? Przecież ja mam S

Nie no chodzi właśnie o S czy o czachę nie walą te handbary. A co ma regulacja klamki do tego ? :)

Nie no chodzi właśnie o S czy o czachę nie walą te handbary. A co ma regulacja klamki do tego ? :)

U mnie nie walą, mam fabryczną kierę. Wybacz, zrozumiałem, że pytałeś o zawadzanie klamek.

Ekstra patent , już zaczynam polowanie :D

Mors możesz wkleić zdjęcie , jak to wygląda z przedłużaczami i w jakiej cenie je zakupiłeś ?

U mnie nie walą, mam fabryczną kierę. Wybacz, zrozumiałem, że pytałeś o zawadzanie klamek.

Właśnie się przyjrzałem. Też mam fabryczną kierę, ale mocno pchniętą do przodu, żeby było mi wygodniej i chyba tak by już zahaczało.

taki troche endurowaty sie zrobił przez te dodanie handbarów :P

Montażu dokonał sklep, w którym dokonałem zakupu (Motolizak). Z ciekawostek, manetki były tańsze, niż koszt montażu :)Za operację montowania zapłaciłem 200 zł, a za manetki ok 160.

200zł za montaż podgrzewanych manetek to qrestwo a nie zdzierstwo...

swoje montowałem w ostatnią niedzielę i zajęło mi to 1,5 godziny i robiłem to po raz pierwszy. Uważam, że uczciwa cena za montaż to max 75zł ale jak to mówią- jest wolny rynek:)

Grzane manety- 3x TAK :D

200zł za montaż podgrzewanych manetek to qrestwo a nie zdzierstwo...

swoje montowałem w ostatnią niedzielę i zajęło mi to 1,5 godziny i robiłem to po raz pierwszy. Uważam, że uczciwa cena za montaż to max 75zł ale jak to mówią- jest wolny rynek:)

Grzane manety- 3x TAK :D

Mercy: spieszylo mi sie, bo rano nastepnego dnia mialem wyjazd do Poznania z Warszawy a zaczynalo ostro p**dzic. Tak wiec nie mialem czasu grzebac sobie samemu w garazowym zaciszu. Prawde mwoiac, wtedy jeszcze nie mialem nawet garazu :D

Tyle dobrego zostalo powiedziane nt. manetek , mam na nie ochote. Czy ciezarki kierownicy zostaja na swoim miejscu? Może ktos ma foto zamontowanych manetek bez handbarów (;

pozdrawiam

Ciężarki zostają na swoim miejscu. Jedyne co czasem trzeba zrobić to przyciąć same manetki by nie wystawały za kierownicę , ale to normalna sprawa o której jest info w instrukcji.

Bandziorro- rozumiem, czasami tak jest, że trzeba oddać robotę komuś:/

dobry pomysł i dość ciekawie wygląda z tymi handbarami :vroom:

• 3 weeks later...

Jeszcze bardziej przekonałeś mnie do mojego zdania z którym i tak się zgadzam, że czas na zakup cieplutkich manetek. Pytanie tylko czy orientowałeś się w różnicach pomiędzy modelami SPORT a ORIGINAL?