Skocz do zawartości

[Manetki] Oxford - Of696 Sports Hotgrips + Handbary Polisport

BAN
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Różnica jest tylko w wyglądzie manetki, sterownik i cała reszta jest taka sama - 4 poziomy grzania .

Różnica jest tylko w wyglądzie manetki, sterownik i cała reszta jest taka sama - 4 poziomy grzania .

Dokładnie, jest inny wzorek - to wszystko.

W takim razie strzele sobie chyba SPORT(brzmi lepiej niż original, bo mi się werthers'ami kojarzy a bandit i słodkości nie smakują dobrze ;) ).

Już nie raz słyszałem, że podgrzewane manety to cola na kaca. Zauważyłem też, że wystarczy mieć ciepłe dłonie żeby sie jechało o niebo lepiej, ale lewą ręką niewygodnie się kieruje gdy prawa grzeje się o silnik :lol:

Ja mam taki zestaw:

manetki02.jpg

Składa się z manetek , kabelków i centralki sterującej (ten kwadracik do umieszczenia na kierownicy). Posiadają 4 zakresy grzania. Regulacja +/- i ON/OFF tylko 2 przyciskami. Metalowy uchwyt pod centralkę też jest w zestawie choć nie widać go na zdjęciu.

Manetki prezentowane przez BANdziorro to zestaw z poniższego obrazka.

manetki01.jpg

Ten zestaw ma inne sterowanie - 3 przyciski , dodatkową centralkę sterującą (ten czarny kwadracik, który trzeba dodatkowo ukryć). Same manetki są identyczne.Funkcje te same.

Konkluzja:

Polecam rozejrzeć się za takimi jak moje ze względu na bardziej zwartą budowę (mniej elementów) co znacznie ułatwia montaż. Oba zestawy zakładałem poprzez przekaźnik (jeden u siebie a ten drugi w DR800 Big u znajomego).

U mnie wszystko co nie powinno być widoczne zmieściło się w lampie (a ta dodatkowa czarna kostka raczej tam nie wejdzie). Koledzy z wersjami "S" mają w tym przypadku łatwiej. :huh:

Edytowane przez Kalisz1980

To co mi się udało zebrać (oprócz ATV)

manetkidomotocyklioxfor.jpg

Tak więc SPORTS i Original różnią się wzorem manetek. A te moje to nie wiem jak się nazywają.

Edytowane przez Kalisz1980

Ok, ale wzor ma wpływ na trzymanie się dłoni. Nic się nie ślizga, nawet podczas deszczu (w przypadku moich). Różnica w cenie była chyba żadna, albo max 10 zł.

@BANdiorro- miałeś jakies problemy z zainstalowaniem tego? jest coś na co szczególnie trzeba zwrócić uwagę co nie szególnie zwraca na siebie uwagę? :lol:

@BANdiorro- miałeś jakies problemy z zainstalowaniem tego? jest coś na co szczególnie trzeba zwrócić uwagę co nie szególnie zwraca na siebie uwagę? :lol:

Hej, pisalem, ze zaplacilem za montaz :D

Co do problemow:

- zly montaz skutkuje luzowaniem sie manetki po dluzszym grzaniu (mozna sie zdziwic chcac odkrecic gazu ;) )

- nie podlaczylem zadnego przekaznika, wiec manetki podpiete bezposrednio pod akumulator prowokują jego rozładowanie.

Hej, pisalem, ze zaplacilem za montaz :D

Co do problemow:

- zly montaz skutkuje luzowaniem sie manetki po dluzszym grzaniu (mozna sie zdziwic chcac odkrecic gazu ;) )

- nie podlaczylem zadnego przekaznika, wiec manetki podpiete bezposrednio pod akumulator prowokują jego rozładowanie.

Tak, wiem, że płaciłeś, ale ja zawsze zerkam jak mi grzebią w sprzęcie :lol:

Tak, wiem, że płaciłeś, ale ja zawsze zerkam jak mi grzebią w sprzęcie :lol:

No wiesz, jak to ok 2 godziny ponad trwalo to mi sie nie chcialo tyle...

• 1 month later...

Właśnie jestem po pierwszej jeździe z manetkami. Wrażenie takie, że nie mogłem skupić się na prowadzeniu :D Ciepło miło i przytulnie jak w samochodzie. Ręce ciepłe i jeszcze krwiobieg robi swoje dzięki czemu całe ciało odczuwa działanie manet.

Jak każdy użytkownik POLECAM! To jest jedna z kilku rzeczy na tym świecie która nie jest przereklamowana ;)

Jak każdy użytkownik POLECAM! To jest jedna z kilku rzeczy na tym świecie która nie jest przereklamowana ;)

Zawsze powtarzałem, że to bilet w jedną stronę. Potem już się nie da "bez".

• 5 months later...

Pytanie uzupełniajace do handbarów. Kumple mówili mi abym pod kanapą woził zapasowe klamki bo lubią sie łamać przy ewentualnych parkingowych przygodach (i pewnie nie tylko parkingowych).

Czy handbary (zwłaszcza te z aluminiowym rdzeniem) chronią klamki w takich sytuacjach?

• 1 year later...

ja mam problem z manetkami daytony , akurat teraz jak rano jest poniżej zera przestały mi działać... sprawdzałem bezpiecznik i jest ok może już nadszedł ich koniec ? orientujecie się czy da się je jakoś reanimować ?

Bezpiecznik to tylko jeden element calego ukladu.

Moim zdaniem kazdy powinien miec w domu cos w tym stylu:

Multimeter_digital_multimeter_profession

Mozesz sobie wtedy przemierzyc wszystkie podzespoly np. same manetki na zlaczach.

Tu masz dwie mozliwosci, albo przeplyw albo opor drutu oporowego

(jak w starych kuchenkach elektrycznych) w samych manetkach.

Jezeli nie ma przeplywu, to mozna nawet sprawdzic czy przewody maja jakies "zlamanie".

Ja wkluwam np. dwie igly bezposrednio w przewod (blisko odbiornika) i mierze powtornie.

Proste jak budowa cepa. :D