Skocz do zawartości

Czarna Szyba, Zabawa Z Carbon'em

Gość Dural
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich!

Jako , że nastała zima, a ja mam motonga pierwszy sezon (prawo jazdy od 3mcy).

Motor kupiłem po parkingówce (koleś się wywalił na doszkoleniu) i miał lekko połamany element wypełnienie czachy, na allegro używki kosztują ok 250zł, imo drogo.

Wpadłem na pomysł, że oddam do kolesia , który klei/spawa plastik. Kosztowało mnie to grosze, carbon miałem za free od firmy 3M , która de fakto wynajmuję ode mnie biura, więc załatwili mi "ścinki".

Wykleiłem to opalarką.

Możecie ocenić czy wygląda wieśniacko czy znośnie i moja zabawa miała sens estetyczny i wizualny.

Drugą modyfikacją była CZARNA szybka , ktoś tutaj już próbował z folia i mu nie szło..Ja oddałem do firmy , która się specjalizuje w obklejaniu samochodów, szyb witryn/aut etc.

Ogólnie fachowcy , doradzili mi , że folia samochodowa nie zda egzaminu płaszczyzna musi być płaska (masło maślane - płaska płaszczyzna ;-) ), i zaproponowali inna folię koszt 80zł smile.gif

Btw niestety rodzaj folii , która została użyta ogranicza widoczność do ZERA smile.gif ale trzyma się jak diabeł sołtysa.

Wrzucam fotki.

W sumie mam kilka pytań.

Żeby nie było jestem laikiem i motor to zauroczenie , bawię się w lekkie modyfikację tak po prostu smile.gif dla zabawy co by się z domu do garażu wyrwać wink.gif Mechaniki nie tykam zostawiam to specjalistom.

Z nowości jest jeszcze tłumik Leo , fajnie brzmi już nie będę opisywał przygód z jego montażem bo się obśmiejecie.

Chciałbym pozbyć się wypełnienia zadupka , fatalnie IMO wygląda tablica rejestracyjna na tym plastiku. Ma ktoś jakiś pomysł, jak to obciąć i gdzie ewentualnie przenieść kierunki? Nie jeżdżę w deszcz:).

Następną sprawa jest kupno "zatrzasków" łączące plastikowe elementy kilku mi brak gdzie to można kupić? Wiecie o co chodzi?

Czy instalacja grzanych manetek jest trudna czy ktoś w miarę ogarnięty manualnie to zrobi???

Aha chyba pójdę w kierunki ledowe.

post-3123-0-91994400-1320951766_thumb.jpg

post-3123-0-94453100-1320952098_thumb.jpg

post-3123-0-78642300-1320952199_thumb.jpg

wypełnienie można chyba kupić inne, ja mam bez plastiku pod rejestracje., kierunki montowane do stelaża tablicy rejestracyjnej, jedna fotka w mojej galerii jest, chodź słabo widać to wiadomo o co chodzi.

kołki kupisz albo na allegro albo w jakimś samochodowym, na pewno coś znajdziesz co będzie pasowało.

Instalacja manetek nie jest trudna, na forum jest gdzieś parę tamatów co do montażu, oraz parę schematów co i jak po podłączać bezpośrednio do instalacji moto, sam wrzucałem, jak by nie było fotek/ schematów to daj linka do tematów to wrzucę na nowo fotki.

Jak bedziesz wymieniał kierunki na ledy to wtedy pasuje zmienić jeszcze przerywacz.

Edytowane przez baldhead