Skocz do zawartości

Przepustnice

Gość spidi
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam pytanie do ludzi którzy oddławiali swoje moto. Otóż po wyciągnięciu przepustnicy na bocznej ściance były dwa otwory które trzeba zakleić, natomiast przy iglicy jak się dowiedziałem powinny być dwa otwory po lewej i po prawej stronie które zostawiamy. Problem w tym, że ja mam jeden otwór przy iglicy. Po zaklejeniu tamtych bocznych dziur Bandzior nie chce odpalić.Nie wiem czy wiercić drugi otwór czy nie...

nie zabardzo wiem o czym mowisz..a nie miales na kopułkach od gaznikow takich wystajacych trzpieni ?

Wojtek kolega pisze o gaźnikach :P Co do odblokowania było coś na starym forum.

O tutaj

Edytowane przez Lukasz

Już lepiej zobacz czy nie masz w krućcach blaszek. Ja w '99 miałem

Na kopułkach nie mam tych rurek.Przepustnica otwiera sie do końca. Jutro popatrze na krućce. W jaki sposób są tam zamontowane te blaszki?

wpuszczone w gume, ja wydłubywalem śrubokrętem

w krućcach żadnych przewężeń.

Tomek- w linku który mi podałeś jest mowa o dwóch otworach 2 mm od iglicy po prawej i lewej stronie.Ja mam jeden. Czy to ma jakieś znaczenie?

Nie zabardzo wiem o jakie otwory chodzi ale może rysunek coś wyjaśni: Tutaj

w krućcach żadnych przewężeń.

Tomek- w linku który mi podałeś jest mowa o dwóch otworach 2 mm od iglicy po prawej i lewej stronie.Ja mam jeden. Czy to ma jakieś znaczenie?

Przepustnice się zmieniały.Może u Ciebi blokowany jest właśnie na przepustnicy.Sorki ale nie wiem :(

Niech ktoś odkręci w starszym Dziorku kopułki i wyjmie przepustnice.Wtedy będzie wiadomo.

Odblokowane przepustnice mają JEDNĄ dziurke jedynie od dołu, później zapodam fotki, tylko aparat namierzę

qnerk Dzieki. Właśnie tego chciałem się dowiedzieć ;) Musze teraz dojść do tego czemu moto nie odpala. Ale to jutro

Będziesz chciał to mam na sprzedaż takie odblokowane przepustnice - z jednej tylko membrane będziesz musiał przerzucić. Patrzyłeś w krućce?

a może trzeba iglice przestawić.Tak dumam na logikę

jak były otwory znaczy potrzebne było większe podciśnienie do uniesienia membran a teraz jak zakleiłeś potrzeba zdecydowanie mniej wiec jak opuścisz iglicę to powinno to pomóc.

Ale to tak dumam myślę cuduję.A może odwrotnie.

Coś mam wrażenie że dysza wolnych obrotów będzie inna - niestety - gaźniki na stół i sprawdzamy.

Wczoraj sprawdziłem świece i jedna wcale nie ma iskry, a dwie mają przebicie.Dzisiaj wezmę od kumpla dobre świece i zobacze co będzie.

qnerek- patrzyłem na krućce. Są w porządku. Żadnych przewężeń.

Witam. Dzisiaj kupiłem nowe świece i moto odpaliło od strzału :D teraz bandzior kręci do 13 tys. Przed odblokowaniem kręcił max. 10 tys. Wszystko gra B)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.