Skocz do zawartości

Bandit 1200 SWAP

Gość mynka_uk
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

z tego co wiem, to silnik od b12 musi mieć inny moduł i przede wszystkim inne heble- a te trzeba zmienić ze szklanami goleni w przednim zawiasie i... swap przestaje być opłacalny...

Na pewno silnik 650ka olejak pasuje do instalacji 600tki- o czym się osobiście w towarzystwie Qnerka przekonaliśmy.

• Odpowiedzi 119
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• Tomek

5

• Tolinek

5

• qnerk

11

Top Posters In This Topic

Posted Images

A jakie w końcu wstawiłeś gaźniki? Jaki wydech? Przy K&N+dynojet =wydech ważny. Na seryjnym może nie grać. Co z obudową filtra powietrza? Weszła od 1200 czy została od Gsxf, czy może stożki?

nie wiem jak jest z instalacją bandita 600 ale ja użyłem swojej instalacji z gsxf 750 tyle że musiałem użyć CDI ze starszego fsf 1200

gaźniki od bandita 1200 z 1998 r (gaźniki wyposażone w czujnik połozenia przepustnicy ) z dynojet stage 3 Wydech przelotowy Yoshimura a jeżeli chodzi o airbox to został zdemontowany . K&N podwójne stożki

Edytowane przez Tolinek
Ort.

a u mnie na seryjnych dyszach, seryjnym filtrze powietrza i końcowym Ixilu krece do konca i mam wrażenie że nie ma odcinki, bo nie robi łutututututut

Witam mam pytanie .W zwiazku że stuningowałem trochę gażniki tzn zamiast airboxa są podwójne stożki K&N i dynojet stage 3 szukam kolektora wydechowego którego rurki miały by większą średniccę. Stąd moje pytanie czy dzało by się zamocować do bandita 1200 kolektor wydechowy z Duzuki GSXR 1100? Mówię o kolektorze dostosowanym do pojedynczego a nie podwójnego wydechu

Lub też inaczej może wiecie kto robi wyścigowe kolektory wydechowe do Bandita 1200 i gdzie można by je kupić?

Ostatnie pytanie czy ktoś się orientuje jaka jest wewnętrzna średnica rurek w kolektorze bandita?

Edytowane przez mynka_uk

w 1200 rury są węższe niż w 600, ja bym zamontował z 600, a potem policzył końcówkę do skompensowania wszystkiego

ja mam też u siebie (ale jeszcze nie zamontowane) sportowe kolektory od GSX-R 1100 W, jest problem ze spasowaniem, bo do 2 i 3 cylindra sa za krótkie kolanka, ale są ludzie co to ogarną za niedużą kasę i dopasują. Średnicy nie mierzyłem, ale sportowe kolektory sa o 7 kg lżejsze :D

ja mam też u siebie (ale jeszcze nie zamontowane) sportowe kolektory od GSX-R 1100 W, jest problem ze spasowaniem, bo do 2 i 3 cylindra sa za krótkie kolanka, ale są ludzie co to ogarną za niedużą kasę i dopasują. Średnicy nie mierzyłem, ale sportowe kolektory sa o 7 kg lżejsze :D

A mógłbyś zmierzyć i podać mi wewnętrzną średnicę? A odnośnie tego 2 i 3 cylindra to sam to sprawdzałeś czy tylko słyszałeś bo to przeciż ten sam blok więć jeżeli jeden cylinder pasuje to z resztą też nie powinno być problemów... ??? Aczkolwiek najbardziej zależało by mi na średnicy wewnętrznej

Edytowane przez mynka_uk

Swap prawie zakończony jeszcze w przyszłym tygodniu mam zamiar wymienić wydech co powinno mi dać 5-6 koni i to będzie na tyle...

Wizyta na hamowni m, regulowanie gazników dały efekt 137 koni na tylnym kole myślę że to nie źle... :)

7d1d29044ab23d6em.jpg 411148427ec64036m.jpg 3748c9e1d44e04bfm.jpg 44e9f981e15bd58dm.jpg b1d50daba64d624dm.jpg 29d74e0d95e75bb0m.jpg e0ff35f052721a9em.jpg 6337f122ea8b69a7m.jpg 23f285e308bfd1fem.jpg

Mała prośba do administratorów może dało by się mój swap scalić do jednego tematu - mogło by się to okazać pomocne w przyszłośći

• 3 months later...

Podaj gdzie masz kawałki a ja to połacze w całośc :)

nono,kolega nieźle zaszalał chciaż ja bym nie pchał takiego serca w tak kiepskie zawieszenie bo ta moc którą teraz posiadasz nie przełoży się w żaden sposób na poprawe jakosci twojej jazdy a moc wykorzystasz tylko robiać przegazówki pod domem .Z fantazje bravo a sens .....?Uważam że łałdowanie stage 3 tylko pogorszy (ło) twój komfort jazdy z tymi kuframi i wogóle turystycznymi właściowściami jajka .No i wreszcie wystarczyło zakupić poprostu silnik od Gixxery 1100 olejaka i efekt byłby ten sam za pare groszy ,znaczy funtów .

nono,kolega nieźle zaszalał chciaż ja bym nie pchał takiego serca w tak kiepskie zawieszenie bo ta moc którą teraz posiadasz nie przełoży się w żaden sposób na poprawe jakosci twojej jazdy a moc wykorzystasz tylko robiać przegazówki pod domem .Z fantazje bravo a sens .....?Uważam że łałdowanie stage 3 tylko pogorszy (ło) twój komfort jazdy z tymi kuframi i wogóle turystycznymi właściowściami jajka .No i wreszcie wystarczyło zakupić poprostu silnik od Gixxery 1100 olejaka i efekt byłby ten sam za pare groszy ,znaczy funtów .

Zaręczam że właściwości turystyczne wcale się nie pogorszyły a co więcej teraz można uprawiać naprawdę szybką turystykę czemu kyfry a w szczególności kufer centralny w żadnym wypadku nie przeszkadzają :). Odnośnie stage 3 to w moim wypadku jestem zadowolony bo co prawda znacznie pogorszyły się osiągi poniżej 3 tys obrotów to mnie to akurat nie przeszkadza bo nie używam moto do palenia gumy pod domem a na autostradzie stage 3 jak najbardziej się przydaje :)

Odnośnie zawieszenia to oczywiście mogło by być lepsze ale po pierwsze nie uważam żeby zawieszenie jajka było gorsze od B12 ba uważam że jest nawet lepsze a po drugie następnym etapem do którego się właśnie przygotowuje będzie wymiana przedniego zawieszenia na zawieszenie hayabusy - ktoś powie że z ekonomicznego punktu widzenia to bez sęsu, ale mnie po pierwsze bawi przebudowywanie swojego moto , lubię jajko a patrząć na ekonomikę to powinienem jeździć jakimś samochodem z silnikiem disla... :) - a nie motocyklem

Ostatnia kwestia a mianowicie silnik od GSXR 1100 pomysł byłby niezły tylko że te silniki przedstawiają już wartość muzealną i niestety przez te wsztstkie lata były intensywnie eksploatowane natomiast B12 zniknął z rynku w 2006 więc można było dostać silnik w znacznie lepszym stanie technicznym

W tym momencie zrobiłem już na nowym silniku ponad 3 tys mil i jestem naprawdę zadowolony jedyne z czego nie jestem zadowolony to gdy odrobinę popuszczę wodze fantazji to znacząco wzrasta zużycie paliwa ale dodatkowa adrenalina z nawiązką rekompęsuje tą niedogodność :)

Ktoś powie zapewne że za te pieniądze mógłbym kupić hayabusę i bedzie miał rację, ale ja kocham swoje Jajo a wieczorami zawszę mogę porozmyślać nad następną modyfikacją - zakup Hajki byłby po prostu nudny :)

Zaręczam że właściwości turystyczne wcale się nie pogorszyły a co więcej teraz można uprawiać naprawdę szybką turystykę czemu kyfry a w szczególności kufer centralny w żadnym wypadku nie przeszkadzają :). Odnośnie stage 3 to w moim wypadku jestem zadowolony bo co prawda znacznie pogorszyły się osiągi poniżej 3 tys obrotów to mnie to akurat nie przeszkadza bo nie używam moto do palenia gumy pod domem a na autostradzie stage 3 jak najbardziej się przydaje :)

Odnośnie zawieszenia to oczywiście mogło by być lepsze ale po pierwsze nie uważam żeby zawieszenie jajka było gorsze od B12 ba uważam że jest nawet lepsze a po drugie następnym etapem do którego się właśnie przygotowuje będzie wymiana przedniego zawieszenia na zawieszenie hayabusy - ktoś powie że z ekonomicznego punktu widzenia to bez sęsu, ale mnie po pierwsze bawi przebudowywanie swojego moto , lubię jajko a patrząć na ekonomikę to powinienem jeździć jakimś samochodem z silnikiem disla... :) - a nie motocyklem

Ostatnia kwestia a mianowicie silnik od GSXR 1100 pomysł byłby niezły tylko że te silniki przedstawiają już wartość muzealną i niestety przez te wsztstkie lata były intensywnie eksploatowane natomiast B12 zniknął z rynku w 2006 więc można było dostać silnik w znacznie lepszym stanie technicznym

W tym momencie zrobiłem już na nowym silniku ponad 3 tys mil i jestem naprawdę zadowolony jedyne z czego nie jestem zadowolony to gdy odrobinę popuszczę wodze fantazji to znacząco wzrasta zużycie paliwa ale dodatkowa adrenalina z nawiązką rekompęsuje tą niedogodność :)

Ktoś powie zapewne że za te pieniądze mógłbym kupić hayabusę i bedzie miał rację, ale ja kocham swoje Jajo a wieczorami zawszę mogę porozmyślać nad następną modyfikacją - zakup Hajki byłby po prostu nudny :)

hello,

rozumiem.Chodzi ci o fantazje .To jest jakis argument .Nieściłość wkradła ci się w kwesti zawieszenia B12Vs jajko .Oczywiście że zawieszenie i zreszta cała rama w B12 jest lepsza .Przecież tylny wachacz w B12 to wachacz z GSXR 1100 olejak . Zresztą sam amortyzator w jajkach jest fatalny i siada po dłuższym czasie a do tego podatny jest na nagrzewanie . Ja w swoim gsxf wymieniłem tylny element resorujacy na element z RF ( chyba 900) i dopiero było jak trzeba .Polecam ten manewr . Dużżżżżo lepsze prowadzenie .

W lagach stosowałem stary wyscigowy trick i lałem olej.....hipol :-) poważnie .Super się sprawdzał.

hello,

rozumiem.Chodzi ci o fantazje .To jest jakis argument .Nieściłość wkradła ci się w kwesti zawieszenia B12Vs jajko .Oczywiście że zawieszenie i zreszta cała rama w B12 jest lepsza .Przecież tylny wachacz w B12 to wachacz z GSXR 1100 olejak . Zresztą sam amortyzator w jajkach jest fatalny i siada po dłuższym czasie a do tego podatny jest na nagrzewanie . Ja w swoim gsxf wymieniłem tylny element resorujacy na element z RF ( chyba 900) i dopiero było jak trzeba .Polecam ten manewr . Dużżżżżo lepsze prowadzenie .

W lagach stosowałem stary wyscigowy trick i lałem olej.....hipol :-) poważnie .Super się sprawdzał.

To bez sensu.

Jajko ma antyczne zawieszenie przednie oparte na damperze, a nowsze bandity, starsze GSXR, busa to cartridge.

Do jajka wstawilbym wlasnie przod od starszego giksa ( olejaka ) po 90r wlasnie jest juz cartridge, mozna kupic z amerykanskiego ebay.com za naprawde niewielkie pieniadze.

Za swoje zaplacilem o ile pamietam $ 87 -.

No i oczywiscie jakis amor z prawdziwego zdarzenia na tyl.

Taki przod zmieni troche rozklad mas na bardziej sportowy ( dociazy przod ) ale to tylko dobrze wplynie na prowadzenie moto no i o niebo lepsze hamulce, a przerobka jest minimalna.

To bez sensu.

Jajko ma antyczne zawieszenie przednie oparte na damperze, a nowsze bandity, starsze GSXR, busa to cartridge.

Do jajka wstawilbym wlasnie przod od starszego giksa ( olejaka ) po 90r wlasnie jest juz cartridge, mozna kupic z amerykanskiego ebay.com za naprawde niewielkie pieniadze.

Za swoje zaplacilem o ile pamietam $ 87 -.

No i oczywiscie jakis amor z prawdziwego zdarzenia na tyl.

Taki przod zmieni troche rozklad mas na bardziej sportowy ( dociazy przod ) ale to tylko dobrze wplynie na prowadzenie moto no i o niebo lepsze hamulce, a przerobka jest minimalna.

Adam,co ams zjeszcze porobione w Suzi?

Silnik tloki Wiseco 10.5 :1, kola i przod od Giksa - to wszystko w starym GS 1150, ktory podskoczyl przez tloki do 1180.

W zwiazku z tym przeszedlem ze starego ukladu 17" tyl i 16" przod na 17 tu i tam + radialne opony na szerszych felgach, oprocz tego wymiana kierownicy na normalna z clipp ons ktore wyciagaly cie do przodu i mialy niewygodne dla nadgarstkow wygiecie.

Zmiana napedu z ciezkiego i glosnego 630 na 530, z czym bylo o wiele wiecej zachodu niz sie spodziewalem :)

Przerobka instalacji ladowania na regler hondy i dodatkowe wylaczanie glownego swiatla, zeby nie startowac jak wszystkie amerykance z wlaczonymi swiatlami.

Motocykl dalej wyglada jak oryginalny, ale jezdzi sie na nim 100% lepiej.

Oczywiscie w Bandicie cala "kosmetyka" ktora robilem jest niepotrzebna, jako ze moto jest 20 lat mlodsze.

faac76d4.jpg

po obejrzeniu tego jajka i przeczytaniu wypowiedzi autora swapa, nasuwa mi się tylko jedno - Tu liczy się pasja i tak trzymać!!!!! Pozdrawiam, piękne i napewno szybkie jajko!

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.