Skocz do zawartości

Posadź Drzewko

Gość MOTOMYSZOR
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

a czy kupowanie choinki w doniczce jest "humanitarne"?? Ja tak robie bo (nawet przed zobaczeniem Avatara) szanuje nature :)

Zależy co przez ,,humanitarne" rozumiesz. Możesz sam posadzić jak każdą inną roślinę takie drzewko ale jak i każda inna roślina ma swoje upodobania co do miejsca i warunków

a czy kupowanie choinki w doniczce jest "humanitarne"?? Ja tak robie bo (nawet przed zobaczeniem Avatara) szanuje nature :)

Najbardziej "humanitarne" w tym temacie to chyba jest posiadanie plastiku i nie kupowanie żadnej choinki co roku.

Najbardziej "humanitarne" w tym temacie to chyba jest posiadanie plastiku i nie kupowanie żadnej choinki co roku.

Pewnie taka sztuczna choinka rozkłada się 100 lat :-) A zmieniamy je co pięć :-)

jj

Plastik to wymówka dla leniwych i skner.

Choinki które kupujesz są sadzone tylko po to żeby je sprzedać na święta. A to oznacza sporą ilość pół i nieużytków przeznaczonych pod plantacje choinkowe co oznacza więcej tlenu produkowanego....

Nawet te choinki kupowane u leśniczego są wycinane w większości spod lini wysokiego napięcia gdyż tam nie można sadzić normalnego lasu tylko ,,choinki" które nie są uznawane za "las" ;)

Plastik nie pachnie a wycieta to poza balaganem igiel barbazynstwo. Moja choina teraz rosnie na zewnatrz. Musze ja wsadzic komus do ogrodka :)

W kazdym razie akcje popieram. Sam czesto uzywam ekologicznych srodkow (rzadko rower czesciej konie wierzchowe). Kliknalem na drzewkowy link :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.