Skocz do zawartości

Tylna Lampa Jak Wymontować ?

Prywo
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Siema,

Mam malutki problem odnośnie wyjęcia tylnej lampy.

Tylna lampa z tego co udało mi się ustalić jest przymocowana od wewnątrz na 3 wkręty,

2 które znajdują się po bokach lampy to nie problem długi wkrętak gwiazdkowy i po temacie, tylko jest jeszcze jeden wkręt na górze, który jest przysłonięty jakimś metalowym elementem w kształcie walca który w środku ma gumę.

jak to ustrojstwo wyjąć i do czego to jest potrzebne ?

może jest na wcisk ? , ale podważałem i nawet nie drgnął, można nim poruszyć tzn przekręcić i tyle.

Chcę się tam dostać bo jest tam jakieś druciarstwo w elektryce, a muszę wymienić kierunki z tyłu bo się jeden ułamał :(

poza tym muszę lekko podgiąć do dołu mocowanie na tablicę bo jest troszkę za bardzo w poziomie B) , a nakrętki są centralnie pod lampą.

za wszelkie wskazówki z góry serdeczne dzięki.

Ten walec jest po to żeby zmniejszyć/zmienić częstotliwość drgań na ramie :)

coś mi sie telepie z ta trzecią śrubą.Podobnie było w Sradzie.Ale nie mogę sobie przypomnieć jak to wyglądało.Plastiki zdjołeś Masz goła ramę i siedzi lampa.Czy ona na pewno jest na tych trzech srubach Czy jak się zdejmie plastiki to dopiero pojawią się mocujące lampe. kurcze coś mi świta :(

kurcze, chodzi o to że plastików z zadupka nie ściągałem, myślałem że można się obejść bez tego :( ale jeśli to jedyne wyjście to trzeba będzie tak zrobić i dziorka ogołocić :D

Zdejmowanie zadupka to nie duża robota. Z tego co mi się wydaje jest więcej niż 2 śruby ale głowy sobie nie dam uciąć. A tak btw to po co wykręcasz tylną lampę jak chcesz się do kierunków dostać? One mają oddzielne spinki wystarczy ze je wypniesz i dołem sobie przewody wyjmiesz. Przynajmniej u mnie tak jest. Ja wypinam kierunki bez zdjęcia zadupka a jak chcesz wyjąć lampę tylną to chyba lepiej go jednak zdjąć. Dużo mniej się napieprzysz niż z wykręcaniem jej bez zdjęcia zadupka.

Powodzenia

Napisano (edytowane)

właśnie chodzi o to że spinek brak, tylko przewody są skręcone i zaizolowane i trzeba ciąć.

no i jeszcze podkładka pod tablice, na TEJ fotce widać podkładkę jest prawie w poziomie, i chcę to poprawić

Edytowane przez Prywo

Bez zdjęcia plastików nie wymontujesz lampy. Przerabiałem to w zeszłym sezonie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.