Skocz do zawartości

Tank Slapper - Ochrona Boku Motocykla

Siudmy
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Hej,

Chciałem zamówić ochronę baku (chyba zwie się to tank slapper). W lato jak jest ciepło nie chce mi się zakładać spodni - i jeżdżę w ochraniaczach - nakolannikach - a one, niestety, (a dokładnie śruby na zawiasach) rysują bak.

Więc znalazłem kolesia, który sprzedaje takie ochrony wykonane z folii dość grubej, przezroczystej, które się nalepia na bok baku. (kształt - nerka)

Niestety człowiek akurat do mojego Bandyty (B6 1998) nie ma szablonu.

I tu mam problem - bo ja moto wstawiłem do zimowego garażu, do którego nie mam dostępu... i nijak nie mam jak takiego kształtu sobie odmalować, przypasować itd :(

I prośba do Was - ma ktoś może wymiary / szablon na tak ochronę baku? Albo możliwość odrysowania boku baku (z monet)

?

Byłbym bardzo wdzięczny ...

Pozdrawiam

Siudmy

Hej,

Chciałem zamówić ochronę baku (chyba zwie się to tank slapper). W lato jak jest ciepło nie chce mi się zakładać spodni - i jeżdżę w ochraniaczach - nakolannikach - a one, niestety, (a dokładnie śruby na zawiasach) rysują bak.

Więc znalazłem kolesia, który sprzedaje takie ochrony wykonane z folii dość grubej, przezroczystej, które się nalepia na bok baku. (kształt - nerka)

Niestety człowiek akurat do mojego Bandyty (B6 1998) nie ma szablonu.

I tu mam problem - bo ja moto wstawiłem do zimowego garażu, do którego nie mam dostępu... i nijak nie mam jak takiego kształtu sobie odmalować, przypasować itd :(

I prośba do Was - ma ktoś może wymiary / szablon na tak ochronę baku? Albo możliwość odrysowania boku baku (z monet)

?

Byłbym bardzo wdzięczny ...

Pozdrawiam

Siudmy

Ja z góry przepraszam, że Ci nie pomogę. Sam nie mam Bandita, ale chciałbym Cię prosić o podanie jakiś namiarów do tego gościa. Z góry dziękuję.

Zdaje się Gigant ma przyklejoną taką folię z boku baku - robota to 3 minuty nożyczkami i kawałek przezroczystej folii samoprzylepnej. Po kontemplacji tego patentu stwierdziliśmy, że lepiej mieć porysowany bak :lol:

Ale ale. Gdzieś czytałem, może nawet na tym forum, że ludzie przyklejają neopren (jak kiedyś były podkładki do myszek, albo pianki windsurfingowe/nurkowe). Wygląda równie ochydnie, ale nie jest śliskie i lepiej można się zaprzeć kolanami o bak, a warstwa neoprenu poza tym, że lepiej chroni niż zwykła folia, dodatkowo jest miękka i przyjemna w dotyku :takaemotka:

ta folia - to nie jest taka zwykła folia tylko jakas wzmocniona, może być matowa, nie śliska (mam nadzieje :) ),

Jak zamontuje (wiosna) to dam znać czy to ma sens.

Pozdr

@karbiker - poszedł pw

Jak już tak bardzo chcesz chronić bak przed porysowaniem to sobie zainwestuj w takie coś:

BAGSTER

Calikiem fajnie to wygląda, mam znajomego co miał takie w hornecie i nie szpeciło to jak folia na boku która się przybrudzi na bokach i zaczyna paskudnie się odklejać i wyglądać... Albo sobie sam wytnij takie coś z kawałka folii "carbonowej" i naklej... Gdzieś mam spory kawałek takiej czerwonej folii to Ci mogę podesłać pocztą, wtedy sobie wymierzysz, zrobisz szablon i wytniesz.

//...ciach..// to jak folia na boku która się przybrudzi na bokach i zaczyna paskudnie się odklejać i wyglądać...

Nie przesadzaj - czy tank pad Ci się odkleja i paskudnie wyglada? a to ma byc z takiej właśnie folii, tylko bez laminowania (może być z laminowaniem - ale koleś powiedział że wtedy może za bardzo wystawać i może faktycznie zachaczać...)

zobaczymy, najwyżej odkleje :vroom:

Dzieki za propozycje carbonowej folii - ale już i tak zakupiłem ta przezroczysta (no i do czarnego bandyty czerwony carbonowy bok...)

A ta skora to akurat mi całkiem nie podchodzi.

pozdrawiam

Krzysiek

Edytowane przez Siudmy

to jest tank slapper

Ooooo zatrzymał się zaraz przy toi-toiu. Nic dziwnego po takiej akcji :lol:

oklejałem bak folią przezroczystą matową samoprzylepną ,w miejscu styku z kolanami :) 5min roboty popatrzałem i zerwałem ,obrzydliwie to wygląda