Skocz do zawartości

Wydech Dominator

korytarz4
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

piszę nowy temat, gdyż poprzedni z "dominatorem" jest zamknięty. Dużo osób pytało o opinie jak ten wydech się sprawuje. Więc tak:

Kupiłem moto w lipcu z już założonym wydechem i...

- dźwięk całkiem ok, jednym się podoba innym nie

- wygląd ok, ja podłożyłem czarną blaszkę pod obejmę, aby napis dominator się ujawnił - fajny efekt ;)

-osiągi - moim zdaniem w porównaniu do seryjnego wydechu bandzior jest bardziej czuły na gaz i jest nieco agresywniejszy. Być może jest to tylko złudzenie spowodowane dźwiękiem.

- jakość wykonania i tu niestety dominator wypada słabo... w moim wydeszku rozłączyła się rura która łączy się z puszką... było tylko zgrzane a nie spawane ;/. Wydech po kilku kilometrach robi się żółty i śniedzieje, ja który więcej czyszczę niż jeżdżę nie mam problemu bo i tak ciągle jest czysty, ale dla kogoś kto sporo lata będzie to męczące, żeby utrzymać go w blasku ;). Dodatkowo na wewnętrznej stronie wydechu pojawiają się wżery. Aha ten tłumik to przelot nie posiada w środku nic, jedynie jakąś siatkę przy ściankach, która jest zresztą słabo przymocowana i można nią poruszać palcem. Gdyby nie fakt, że mój oryginalny tłumik działa jak grzechotka, rzęzi itd to raczej bym założył oryginalny. Jedyna fajna sprawa to że jestem słyszalny np przygazówka w korku do 3-4 tyś obr - wtedy ładnie pracuje. Wydech mocuje się za pomocą opaski która słabo go obejmuje i słabo "usztywnia" w stosunku do moto.

Podsumowanie: fajnie wygląda, średnio brzmi, jest mega tandetny...

troszkę się rozpisałem, mam nadzieję, że komuś pomogłem.

• Upvote 2

później przerzucę do tamtego tematu - na przyszłość pisać - otworzę

Właśnie widzę, że w kiepskim miejscu utworzyłem post, może warto go zamieścić w "naszych recenzjach"

Kuba jak możesz to wrzuć filmik bo ja jestem mało zdolny w tych sprawach ;)

Edytowane przez korytarz4

jeden sezon i się rozleciał ,ale chyba parę osób tu się chwaliło zakupem dominatora ,ciekawe jak to u nich wygląda

rozmawialem wczoraj ze znajomymi ktorzy tez maja dominatory i ten sam problem maja ...:-(

kolega juz ma 4 tlumnik na szczescie na gwarancji mu wymienili

Ja w przyszłym miesiącu podjadę do jakiegoś magika i poproszę aby mi tą rurę wspawał bo inaczej to ona się chyba trzymać nie będzie

jak ktos Wam dawno temu pisal, ze Dominator to kupa, to i tak kazdy sie jaral, ze za grosze kupi sobie super sportowy tlumik.

wzrosl popyt na te tlumiki, bo tanie byly, i od jakiegos czasu cena podskoczyla. ludzie nadal beda to kupowac.

:takaemotka:

• 2 months later...

Podstawowym błedem przy produkcji jest to,ze rura wchodząca w puszke nie jest przyspawana tylko zgrzewana,przez to z czasem od wibracji po prostu odpada.Jak ktos kupi to warto od razu profilaktycznie połozyc spaw,bo dzwiek nie jest wcale taki najgorszy znowu.

• 4 years later...

Witam, 

Chciałbym odgrzać temat. Jako, że opinie w niniejszym temacie są z 2011r. proszę was o aktualne informację na temat tłumików DOMINATOR. Chciałbym zamontować sobie taki w bandicie ale czytając wszystkie negatywne opinie m.in. jakości wykonania to poważnie się zastanawiam jednak wierze, że firma popracowała nad jakością wykonania dlatego proszę was o opinie. Ponadto wszyscy piszą, że tłumik jest mega głośny i zastanawiam się czy nie będzie problemów przy przeglądzie jednoślada, może obawy są głupie ale jestem początkującym motocyklistą i jak narazie wszystkiego się uczę. 

Ja kupiłem bandita z założonym już dominatorem. Był sporo głośniejszy od seryjnego, ale podczas jazdy nie dawało się mocno we znaki jego hałas. Jednak na postoju trochę dudnił, przez co było go słychać nawet kilka domów dalej. A z racji tego, że mieszkam w takiej okolicy, że jest sporo osób starszych, codziennie rano wyjeżdżając do pracy każdy słyszał mnie. Dlatego tego sprzedałem, a kupiłem oryginalny. Teraz jest nawet za cicho, ale mi to pasuje. Na pewno dominator jest dużo lżejszy i mniejszy, cienka rura co idzie do tłumika. Tragedii nie było, ale mi osobiście do gustu nie przypadł.

Mam dominatorka w cebeerce,model GP1 i jest bardzo glosny,jazda bez stoperów nie wskazana :D

Co do jakości wykonania nie mam zastrzeżeń,a przegląd jakoś przechodzi choć nie wszędzie :P

Dzięki wielkie za wasze odpowiedzi. Ciesze się, że opinie nie są negatywne bo ciągle zastanawiam się nad tym dominatorem. 

Mlody250 - czy ten mega głośny dzwięk jest z DB killerem czy bez? a jeżeli bez to czy z DB killerem jest znaczna równica?? chciałbym coś głosnego ale moje się, ze może mnie to przerosną i po zakupie okaże się, że jednak za głośny dlatego pytam o tego DBK.

Nie mam Db-killera...jesteś z Pilchowic widzę to mam kawałek,podjade i sam zobaczysz jak to chodzi :D

spoko możemy się spotkać w knurowie, gliwicach albo w pilchowicach, jak Ci wygodniej a ja nie ukrywam, że chętnie zobaczę na żywo jak ten tłumik sie prezentuje i brzmi. Co prawda ja mam sprzęt unieruchomiony i rozebrany ale nie ma problemu bym podjechał furą gdziekolwiek. jakie godziny najbardziej Ci odpowiadają??

Mam teraz dominatora w swojej 4-secie i powiem tak.... ZAJEFANTAKURWASTYCZNY pod warunkiem że masz db-killer dorobienie takiego jest banalne. Z dbk jeździ się przyjemnie i jeszcze nigdy mnie nie zmęczył, bez w kładki no cóż jest ogień i na takie coś pozwalam sobie na tor czy jakąś obstawę. Ostatnio na jastrzębiu okazało się że mam najstarszy i najgłośniejszy motocykl dnia :P DOMINATOR POWER!

Tez mam dominatora i przelatane obecnie 20k km na nim bez problemow. Zadnego urywania sie puszki, zadnego "zolkniecia", nawet sie przez ten czas srubki nie poluzowaly od drgan.  Tak wiec na +.

Jesli chodzi o sam dzwiek to wiadomo....kazdemu inaczej w uchu lezy, ogolnie drze jape i tyle :D

Ja miałem te wydechy (drugiej generacji) zarówno w vfr800FI jak i VTR1000F, a moj kumpel (pierwszej gen) w bandit 600 z 2000r. Moje spostrzezenia sa takie:

Pierwsze modele-slaby wyglad, slaby dzwiek, szybkie wypalanie, dobra cena

Druga gen.-lepszy wyglad, tez szybko sie wypalaja mimo ze daja 5 lat gwarancji, dzwiek podobny-minimalnie lepszy od 1 gen., cena wyzsza niz w 1 gen ale ok. Moje Dominatory wydmychalo po 1 sezonie w VTR, czyli ok. 7000km.

Rozwiazaniem jest kupienie uzywki na jakims portalu, dedykowanym pod konkretny model i oddanie do EDHAUST na zrobienie konkretnie, 2zabezpieczenia, nowa wata, dluzsza siatka i bedzie sie trzymal i brzmial jak Akrap.

mam dominatorka a nawet dwa, z ciekawości przed chwilą zajrzałem do środka, jak wspominacie o wypaleniu i u mnie jest OK, pomimo, ze kilka razy było czerwono w środku.

Dominatorki kupiłem na początku zeszłego sezonu (nie wiem która to generacja), od założenia przejechałem ok 18kkm i wszystko jest w porządku. 

Bez db killerów, sa zbyt głośne do normalnej jazdy, z tymi db killerami które teraz mam, czyli -8db sa nawet trochę za cichę, pod choinkę kupię sobie db killer -4db i powinno być tak w sam raz do jazdy po okolicy i po mieście

podsumowując

-kupiłbym drugi raz
-bez db killerów - na obstawę idealnę

-z db killerami -8db idealne na dalsze traski
-bez db killerów, na niższych obrotach fajny bas, na wyższych drze ryja nie miłosiernie

te filmiki już kilka razy wrzucałem ale tu jeszcze ich nie ma :P

mam dominatorka a nawet dwa, z ciekawości przed chwilą zajrzałem do środka, jak wspominacie o wypaleniu i u mnie jest OK, pomimo, ze kilka razy było czerwono w środku.

Dominatorki kupiłem na początku zeszłego sezonu (nie wiem która to generacja), od założenia przejechałem ok 18kkm i wszystko jest w porządku. 

Bez db killerów, sa zbyt głośne do normalnej jazdy, z tymi db killerami które teraz mam, czyli -8db sa nawet trochę za cichę, pod choinkę kupię sobie db killer -4db i powinno być tak w sam raz do jazdy po okolicy i po mieście

podsumowując

-kupiłbym drugi raz

-bez db killerów - na obstawę idealnę

-z db killerami -8db idealne na dalsze traski

-bez db killerów, na niższych obrotach fajny bas, na wyższych drze ryja nie miłosiernie

te filmiki już kilka razy wrzucałem ale tu jeszcze ich nie ma :P

A jesteś w stanie określić do jakich obrotów dzwięk nie jest przesadnie głośny??