Skocz do zawartości

Bagaż - Kufry - Stelaż - Mocowanie - Jakie?

Jocker
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

a ja, że stelążu dv SV nie ma :(

I nie znajdzie.Nie ma żaden renomowany producent bocznych stelaży do SV-ki.Pozostaje "rzeźba" :blink:

Witam ja osobiście używam kufrów bocznych Givi v35 , wybierając je zwracałem uwagę na wygląd jak i funkcjonalność , jak na razie nie mogę narzekać chociaż nie miałem jeszcze okazji wypróbować ich w dłuższej trasie .. Pozdrawiam szerokości :P

I nie znajdzie.Nie ma żaden renomowany producent bocznych stelaży do SV-ki.Pozostaje "rzeźba" :blink:

znajdzie się :) Givi robiło i są jeszcze pozostałości z tej produkcji. Kupiłem w Polo i dzisiaj właśnie dotarły :D po pracy będę przymierzał

• 1 month later...

Ja teraz też cos szukam na boczne. I nadal nie jestem zdecydowany. Jedni mówią że tylko givi i kappa, inni jeżdżą na awinie. Myslem tez o shad. A sezon coraz bliżej.. :)

A i chciałem się pochwalić że zakupiłem interkom :) Co prawda żaden wypas tylko oxford Bikemike 3. Zobaczymy jak się będzie sprawował ale na dalekie trasy przyda się.

Edytowane przez tfiluu

A orientuje sie ktoś czy od bandita 1200 - 2007r będzie pasował stelaż boczny do 650 z 2008r ??

Edytowane przez tfiluu

• 3 weeks later...

Z wyglądu tragedii nie ma, cena super. miał ktoś styczność z czymś takim? Bo jak do przewozu niezbędnych rzeczy podczas motowyprawy powinno starczyć, i nie jest tak upierdliwe jak sakwy i odpinanie i przypinanie tego codziennie. Co sądzicie o tym?

http://allegro.pl/kufer-awina-kufry-waliza-duzy-50-litrow-2-x-kask-i2194803691.html

I tak na marginesie czy warte coś te blokady na tarcze?

http://allegro.pl/blokada-tarczy-hamulcowej-oxford-titan-10mm-hit-i2190635593.html

kuferki ze 17 razy lepsze od sakw..

jakość wykonania trochę gorsza od givi czy nawet kappy, ale bez przesady - funkcję swoją pełnią wyśmienicie ..

ja śmigam z nimi na bocznych (tylko z inną naklejką) ... dodatkowo obwiązuje pasami i zapierdalać można aż miło..

polecam wchooj.

_DSC5978_resize.JPG

_DSC6528_resize.JPG

pozdro

Daniel

Edytowane przez Daniel

Mój brachol też ma taki jako centralny i nie narzeka.

Dodatkowo Tomek takich używał i tysiące km z nimi przejechał. W którymś temacie o kufrach o nich pisał,

Z tego co mi wiadomo chyba Tomek też ich używa już kolejny sezon jako boczne. Bardzo pakowne i podobno wytrzymały u niego jakąś parkingówkę, ja znalazłem w Krakowie po 86zł i chyba sobie takie sprawie :)

P.S.

Tak jak napisał jab2 o Tomku, to tutaj masz link do jego wypowiedzi + fotki ;)

http://polishbanditcrew.pl/topic/10821-okufrowanie/page__view__findpost__p__140738

Edytowane przez �ukasz600

Ja ostatnio zakupiłem na próbę bo się przerzuciłem z sakw.

Hmmm jakość średnia gdyż na orginalnej płycie jak i na monokey'u ma luzy. Mocne dociśnięcie kufra w okolicy zamka odbezpiecza go od płyty :/ ale ja sobie przewiertałem kufer i śrubką+motylkiem do płyty przytwierdziłem z racji że często nie będe ściągał z moto.

Zapłaciłem 86zł w Skawinie. W tej cenie bezdyskusyjnie najlepsze rozwiązanie.

Sakwy/Kufer = duży plus na korzyść kufra

Trwałość - dopiero się okaże podczas większego tripu.

Minus za miękki plastik i luzy, niedoróbki odlewnicze ale to było widać podczas zakupu i jak niewytrzyma to będzie do przełknięcia z racji ceny.

Za kilka tyg. jak ten się nie rozpuści od deszczu :P kupię taki sam żeby były 2 na boczne stelaże.

Może ktoś polecić do tego kufra z płytą stelaż w rozsądnej cenie? Moto jak w podpisie. Bo nie widzi mi się wydawanie 200+ za dwie rurki z otworami jakie można kupić na allegro, wolę to wlać do baku...

Porównując do Givi, to różnica w wykonaniu jest spora. Jakość zamków na miernym poziomie, abs jak to abs - to samo tyle że może troszkę cieńszy materiał w tej Awinie.

Daniel pokazał zdjęcia Safebeta, czy jakoś tak, a wg ludzi na innych forach te kufry są trochę lepszej jakości w porównaniu do Awiny. Ja po mocowaniu pasami też bym śmigał, ale po przeczytaniu kilku wątków o latających Awinach, w życiu nie powierzyłbym zawartości zamkom :)

Aczkolwiek po kupiniu MAXII III uważam, że GIVI też leci w kulki z jakością :) W porównaniu do moich 4 letnich kufrów ten topcase wygląda na bardzo delikatny. Chociażby mocowanie zawiasów, czy odpadające panele ozdobne - to w kufrze za prawie 8 stówek nie powinno mieć miejsca :/

Także ile ludzi tyle opinii na temat chińskich kufrów :) Inną sprawą jest to, że każdy kufer jest wygodniejszy od sakwy, ale ja osobiście zainwestował bym w V35 na plx'ie - ale to już dość dużo kasy.

Co do blokady - używam dokładnie tej, z tym że w "starym malowaniu". Na pewno wchodzi w tarcze w b650 jak jest w b600 nie wiem - gdzieś masz temat odnośnie dopasowania blokady do tarczy. Ogólnie w którymś z testów w motocyklu zajęła miejsce na pudle - i chyba jakieś wyróżnienie w kategorii cena/jakość.

Ja uzywalem taki kuferek centralny przez 3 lata i jakos dawal rade. Wazne ----- nie przeladowywac do 10 kg jest spoko, kiedys nawalilem 15 kg i jakos smigalem ale pospinalem go pasami tak w razie czego.

Powiedzcie mi moi mili co jeszcze potrzeba żeby taki kuferek przyszczepić do dziora jako centralny??

Pozdrawiam!

Hmmm jakość średnia gdyż na orginalnej płycie jak i na monokey'u ma luzy. Mocne dociśnięcie kufra w okolicy zamka odbezpiecza go od płyty :/ ale ja sobie przewiertałem kufer i śrubką+motylkiem do płyty przytwierdziłem z racji że często nie będe ściągał z moto.

Mój kufer to GRN (identyko jak awina tylko logo inne). Mam dokładnie taki problem i takie samo rozwiązanie. Jakby tego było mało to, wkład zamka (bębenek) rozsypał się w poł i nie wiem gdzie dostać ten szajs. Dostałem go razem z moto, wiec nie wiem czy wart jest jakichkolwiek pieniędzy.

U mnie montaż na płycie Givi Monokey takiej o znalezionej przypadkiem na allegro (nawet w dobrej cenie chyba).

Pozdro

Powiedzcie mi moi mili co jeszcze potrzeba żeby taki kuferek przyszczepić do dziora jako centralny??

Pozdrawiam!

Trzeba mieć bagażnik , zrobić samemu lub kupić pasujący pod tą plytę od kufra

Używałem takiego kufra jako central w moim poprzednim moto i dawał rade. Ale dwóch kasków integralnych to ty tam nie wciśniesz.

Z wyglądu tragedii nie ma, cena super. miał ktoś styczność z czymś takim? Bo jak do przewozu niezbędnych rzeczy podczas motowyprawy powinno starczyć, i nie jest tak upierdliwe jak sakwy i odpinanie i przypinanie tego codziennie. Co sądzicie o tym?

http://allegro.pl/ku...2194803691.html

I tak na marginesie czy warte coś te blokady na tarcze?

http://allegro.pl/bl...2190635593.html

Tyle warte co kosztuje.Ma córka na Zipp-ku.Na te prędkości wystarcza.Otworzysz bez klucza.Psedo płyta montażowa.

A czy nie lepiej dołożyć pare stówek i kupić coś markowego - pewnego? Też się zastanawiałem nad awiną ale poczytałem że są "latające" i zrezygnowałem. Bo po pwiersze to jest wydatek juz na lata a po drugie jak się już gdzieś wybierasz to szkoda by było zgubić bagaż po drodze.

Kupiem 2 x Kappe K961 za 604 zł - nówki w sklepie. Wyglądają naprawde solidnie.

Jakis czas temu moj kumpel mial oryginalne kufry yamahy, po 2 sezonach polamaly sie podstawy, zawiasy w kufrach i zamki szlag trafil. Szajs. Wiec jak kupisz za 100 chinole to nawet jak sie rozwarstwia po sezonie to bedzie mala strata. Co kto lubi