Skocz do zawartości

Bagaż - Kufry - Stelaż - Mocowanie - Jakie?

Jocker
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, trochę odgrzeję temat szukam kufrów bocznych i tak przeglądając forum i ciągle mam mętlik w głowie. Może coś doradzicie? Posiadam centrala GIVI 52 i moje myśli skłaniają się do Kappy K961 44L. jako kufry boczne.

U mnie w galerii masz te kufry na koniu. Też szukałem czegoś do jazdy w dalsze miejsca. Plusów takich kufrów jest o wiele więcej niż minusów. Nie ma problemów z jazdą, podsterownością poza jazdą między autami :) także generalnie polecam. Jak chcesz więcej info to pisz śmiało.

Edytowane przez tfiluu

• 2 weeks later...

siemano :)

mam do kupienia stelaże w dobrej cenie tylko że pochodzą od 650 czy podpasują do 600 ? z wyglądu różnią sie tylko tym że posiadają o 1 punkt mocowania mniej.

Co roczznik to praktycznie inne mocowania stelazy jest.Diabeł tkwi w szczegółach.

Ja z kolei kupiłem od jakiejś suzi, przerobiłem i jest ok. Jak są w dobrej cenie to bierz.

raczej wezme bo według mnie ( może sie myle) główne mocowania przy tylnym uchwycie i podnózkach powinno grać o pod tablicą to sie wyprofiluje. zawsze moge odciąć i przespawać pod innym kątem ramiona

a rama <k1 to taka sama jest co jedyne chyba olejak i ciecz inne mocowania? mam racje czy sie grubo myle. czysto wizualnie tak stwierdzam

Edytowane przez AdiS

Mylisz się ale to twój wybór.Ja osobiście "rzeźby" nie lubię.

Witam, otóż od dłuższego czasu rozglądam się za odpowiednim kufrem do małego K5. Niestety, do tej pory biorąc pod uwagę używki bezowocnie. Zatem postanowiłem kupić nówkę i tutaj pojawia się problem urodzaju.

Generalnie podoba mi się Kappa K53n, w konfiguratorze na motoBagaż.pl koszta kształtują się następująco:

Kufer Kappa K53N (czarny, 53 litry) -600zl

Płyta pod kufer Monokey do stelaża FZ - Kappa KM5 (zgodna z Givi M5) -125zl

Stelaż pod kufer centralny do Suzuki GSF 650 Bandit N/S [05-11], GSX 650 F [08-11], G - Kappa KZ539 (zgodny z Givi 539FZ)-255zl.

Do całości rabat -59zł. Czyli 921zł komplet.

I tutaj pytanie do turystów z forum, czy istnieje jakaś lepsza opcja za te pieniądze, czy był by to optymalny wybór?

Edytowane przez Krzysztof
Wstawienie tagów do tematu

Kufer Kappa to bardzo dobry wybór. Jest nieco tańszy od bliźniaczego Givi. Jeżeli używka jest w bardzo dobrym stanie, to warto ją wziąć. Jeśli nie, to ja bym się szarpnął na nówkę. Kufer, stelaż i płytę zawsze da się odsprzedać.

szukaj dalej.....do latania jeszcze czas masz

ja ostatnio zanabyłem stelaż z płytą SW Motech do swojego autobusu....w motobagaż .pl kosztuje ok 700zł plus ponad 100 za płytę a ja kupiłem za 230zł jak nówka

Hej,

wpadł mi w oko taki oto kufer. Podoba mi się stylistycznie, cena jak na Givi też do przyjęcia, jednak jest to monolock :/

Jak uważacie, taki kufer ma racje bytu na Bandicie?

www.motobagaz.pl/kufer-givi-b47-blade-czarny-47-litrow-p-2273.html

Miałem monolocka w poprzednim motocyklu. Ogólnie spokojnie dawał radę obładowany 3-4x cięższym ładunkiem niż zalecany. Co prawda praktycznie zawsze jeździłem z Żoną, ale mimo wszystko przeloty po 170 - 180kmh non toper nie robiły na nim wrażenia. Kwestia tylko taka, że miałem aluminiowego wingracka za lu płytą - pewnie to wpłynęło in plus na sztywność...

Jak Ci się nie pali, to możliwe, że będę miał maxie III nową, w dobrej cenie :) Ale to się okaże w przeciągu miesiąca.

Edytowane przez LatajacySlon

Ja nie wiem... ja mam kufer boczny jako centralny :D

mam monololcka 35l spoko daje rade zaliczył nawet 210 km/ h

Wysłane z mojego LG-P895 za pomocą Tapatalk

mam monololcka 35l spoko daje rade zaliczył nawet 210 km/ h

Wysłane z mojego LG-P895 za pomocą Tapatalk

Dzięki za info. A jak z obciążeniem? Trzeba trzymać się tych śmiesznych 3 kg czy może tą wartość delikatnie zwiększyć?

Kolega LatajacySlon już napisał ;)

Miałem monolocka w poprzednim motocyklu. Ogólnie spokojnie dawał radę obładowany 3-4x cięższym ładunkiem niż zalecany.

Tak to prawda. Zbieram opinię z różnych źródeł zanim wydam dobre 700 zł na zestaw z monolockiem :P

Miałem monolocka w poprzednim motocyklu. Ogólnie spokojnie dawał radę obładowany 3-4x cięższym ładunkiem niż zalecany. Co prawda praktycznie zawsze jeździłem z Żoną, ale mimo wszystko przeloty po 170 - 180kmh non toper nie robiły na nim wrażenia. Kwestia tylko taka, że miałem aluminiowego wingracka za lu płytą - pewnie to wpłynęło in plus na sztywność...

Jak Ci się nie pali, to możliwe, że będę miał maxie III nową, w dobrej cenie :) Ale to się okaże w przeciągu miesiąca.

Latający jaką maxie bedziesz miał ?

Chociaz usilnie szukam takiego

monokey-V47NN-TECH.jpg

to może ceną bys mnie przekonał :P

Ojciec ten V47 jest świetny, też na niego zwróciłem uwagę jednak cena w okolicach 900 zł to za kawłek plastiku to lekka przesada.

moza z IT za ok 150-160 ojro