Skocz do zawartości

Bagaż - Kufry - Stelaż - Mocowanie - Jakie?

Jocker
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie, używa ktoś takich kufrów? http://allegro.pl/kufry-boczne-e21-givi-cruiser-czarny-kufer-21l-i3829264559.html

Ciekawi mnie ich hm funkcjonalnosć i pakowność niby 21L szału nie robi i czy warto sie nimi interesować czy szukać większych.

Dodam, że szukam kufrów pasujących do wingracka więc kappa k33 odpadają a k40 to chyba wiecej niz potrzebuję, wiec juz w sumie sam nie wiem na co sie zdecydować.

Pisz do Wojta on w takich latach (z tym, że wersja od Kappy). Z mojego pkt widzenia w korkach nie zwalniał i przeciskał się jakby jechał bez, spakował się na 2 tyg. do Włoch i Chorwacji i zawsze sobie je chwalił. Jak dla mnie minusem jest pojemność no ale coś za coś.

Powiem tak, jeżeli jedziesz sam to spoko. Jeżeli z drugą połową to będzie za mało miejsca. Miałem kiedyś takie, można się przeciskac w korkach nie wystają za obrys lusterek i kierownicy a i samo moto wygląda smuklej.

Plusem jest też to ze są ładowane od góry. A jakość jak to givi czy kappa bardzo dobra.

Wyciapciane z NexusHD2 KitKat

Edytowane przez Mad Jaro

Jeżeli z drugą połową to będzie za mało miejsca.

Wszystko zależy ile potrzebujecie ze sobą brać. Z całą resztą się zgadzam. Wypad tygodniowy z zacięciem turystyki górskiej: w K53 mieliśmy namiot, palniki, materace, śpiwory, jedzenie itp, itd a do bocznych wrzuciliśmy plecaki turystyczne z jakimiś tam betami. Dało radę. Najczęściej jednak w cały K53 pakuje się dziewczyna a ja biorę sobie 2xK21 + ew tankbag i wystarcza.

Po przeczytaniu powyższego tematu dochodzę do wniosku, że kufer K-MAX będzie bez przeróbek ani dodatków pasował do płyty Givi M5 i jest to lepsze rozwiązanie niż pozostawienie oryginalnej płyty K-MAX - mam nadzieję, że to potwierdzicie?

• 3 weeks later...

Mam kufer KMAX i siedzi na płycie Givi perfekcyjnie.

Mam pytanie przy okazji do właścicieli kufrów Kappa K40 - czy są one jednakowe czy rozróżniamy stronę prawą i lewą. Na allegro znalazłem 2 osobne aukcje po jednym używanym kufrze od 2 sprzedawców i nie wiem czy jak je kupię to będą pasowały?

Będą, tylko znaczki kappa będziesz miał w różne strony.

Wysłane z mojego A850 przy użyciu Tapatalka

znalazłem taki bagażnik: http://allegro.pl/bagaznik-suzuki-bandit-gsf-600-1200-stelaz-i3977945421.html

ktoś może używa, jak to wygląda pod względem wytrzymałości?

Mialem podobne ustrojstwo

3 razy mi sruby oberwalo i zadupek zniszczylem.

Dzisiaj kupilem stelaz f 522 razem z plyta KMN za 300 pln

Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2

wszystko w tym temacie, dzięki...

czy do stelaży f522 lub k5220 dopasuję kufer awiny z uniwerslaną płytą?

nie mogę się połapać w tych stalażach i płytach a chcialbym się zaopatrzeć w kufer

Edytowane przez magic

Awine zapniesz na każdego MonoKey'a także bez problemu.

A po co Ci mocować płytę od awiny do stelaża? Przecież sam kufer wsunie Ci się na grzybki. No chyba że chcesz to jakiś wzmocnić, albo nie ufasz stelażowi i chcesz wzmocnić jeszcze dodatkowo płyta wtedy będziesz musiał jakoś kombinować nawiercać rurki i przekręcić płyty.

Edytowane przez Mad Jaro

co do stelaży to tutaj znalazłem producenta http://www.motostel.pl/oferta.html , można się zorientować co i jak , mi  do mojego GSF 600 rok 96 za centralny stelaż  wraz z bocznymi zawołał 350 zł , niedługo będę zamawiał wtedy napiszę recenzje.

A po co Ci mocować płytę od awiny do stelaża? Przecież sam kufer wsunie Ci się na grzybki. No chyba że chcesz to jakiś wzmocnić, albo nie ufasz stelażowi i chcesz wzmocnić jeszcze dodatkowo płyta wtedy będziesz musiał jakoś kombinować nawiercać rurki i przekręcić płyty. Wysłane z mojego A850 przy użyciu Tapatalka

o co mi chodzi: oglądałem kufer awiny i on miał w komplecie płytę do niego. I teraz czy tą płytę dopasuję do samego stelaża. Uniknął bym wtedy kupowania dodatkowej płyty kmn.

Jeśli chodzi ci p same boczne to stelaż będzie mieć już gotowe mocowanie tzw grzybki i nosek. Jeśli chodzi i centralny to mówiłem czy przypniesz do niego płytę od awiny, na pewno będzie to wymagało przeróbek.

o co mi chodzi: oglądałem kufer awiny i on miał w komplecie płytę do niego. I teraz czy tą płytę dopasuję do samego stelaża. Uniknął bym wtedy kupowania dodatkowej płyty kmn.

MAGIC mam płytę do AVINY leży zbyteczna ;) moge tobie dac :) Jak co to fon

Awine zapniesz na każdego MonoKey'a także bez problemu.

Nie do końca. Miałem Awine i jeździłem z ori płytą na bagażniku H&B. Żeby mieć większą pewność że mogę zapakować spore ciężary do kufra kupiłem okazyjnie monoracki Givi z płytą Givi M3 na monokey pewien na 100% że zapnę w nią bez problemu Awine. Stelaż przyszedł, wszystko zmontowałem chcę zapiąć kufer a tu zonk, tylne zaczepy pasują ale przedni jest jakieś 2 cm za blisko tylnych uchwytów. Bez ingerencji w płytę nie było szans tego zapiąć.

Nie ma tego złego, bo kupiłem K-maxa i pod Givi M3 pasuje idealnie ale Awina nie chciała podejść pod monokey Givi. Faktem jest że miałem starszy model Awiny (kopia Givi e360), może nowe Awiny są już dopasowane go monokey Givi/Kappa.

Magic a zastanawiałeś się na K-maxem? Owszem Awine kupisz z płytą za 100 parę złotych ale w porównaniu do K-maxa nie ma porównania. Miałem Awine i mam K-maxa. Przepaść jakościowa jest ogromna. Największy kufer w ofercie K-maxa masz poniżej 300 zł z przesyłką i płyta też jest w komplecie. Płyta jakościowo też jest lepsza od Awiny. Różnica w cenie jakieś 1,5 baku wachy ale jakościowa ogromna. Można się ustawić w weekend na tamie to zobaczysz na żywo jak to wygląda ;)

dzięki za porady, ustawimy się w któryś weekend ale jeszcze nie wiem czy w ten bo wyjeżdżam w ndz na szkolonko :P

będę myślał nad tym k-maxem. koniecznie muszę zobaczyć jak masz to u siebie zamontowane

Niedziela u mnie też odpada, ale w sobotę będę ganiał na 100% ;)

Nie pożałujesz K-maxa wart jest każdej złotówki, daje możliwość montowania dodatków (oświetlenie, oparcie) no i jest mega pojemny. 2 x kask fullface + zostaje jeszcze luz na drobne pierdoły.

ogólnie to chciałem koło 40 litrów, ale te 50 są tańsze i lepiej wyglądają więc pewnie takiego wezmę.

ale czy do stelaża kappy k5220 dopasuję tę płytę od k-maxa czy będą potrzebne jakieś przeróbki?

Ja miałem KAPPĘ49l ze stelażem pod ten kufer byłem z niego zadowolony. Pojemny kask +kurtka wchodziły bez problemu.

ogólnie to chciałem koło 40 litrów, ale te 50 są tańsze i lepiej wyglądają więc pewnie takiego wezmę.

ale czy do stelaża kappy k5220 dopasuję tę płytę od k-maxa czy będą potrzebne jakieś przeróbki?

Jak masz same monoracki będzie potrzebna rzeźba. Jak masz z łącznikiem: http://allegro.pl/givi-zestaw-mocujacy-do-monoracka-m3-mm-z890-i3941600974.html (kappy mogą być czarne) to połączysz bez problemu.

Tu masz płytę K-maxa jaką dają w zestawie z kufrem: http://allegro.pl/plyta-montazowa-duzego-kufra-k-max-50l-komplet-i3962495955.html