Skocz do zawartości

Bagaż - Kufry - Stelaż - Mocowanie - Jakie?

Jocker
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Czekamy teraz na foto-prezentacje lelona :) I jego V47. 

Panowie, powiedzćie mi czy taki stelaż pod kufer centralny jest wytrzymały i ma sens ? 

https://www.olx.pl/oferta/stelaz-bagaznik-pod-kufer-centralny-suzuki-bandit-gsf-CID5-ID916Kt.html#977fa923fd

Szczerze powiedziawszy to nigdy tego typu mocowania nie widziałem i nie testowałem, poprzedni zamawiał w firmie MOTOSTEL

i teraz też bym zamówił ale facet jest mi w stanie zrobić razem z stelażami bocznymi a ja ich nie potrzebuję no i cena adekwatnie też idzie w górę.

Może ktoś z Was miał z tym wcześniej doczynienia ?

Ja uważam że nie warto, cały ciężar opiera się na śrubie fi 6 ,centralny givi jak poszukasz to znajdziesz za 200-220 zeta. Ale są tacy co uważają że jest okej.

• 2 months later...

Witam.

Pytanie z innej beczki,chodzi mi o to czy w kufer SHAD SH49 wchodzą dwa kaski szczękowe. Może ktoś,coś na ten temat ??? :oczy:

Mogą i nie muszą. Pytanie: jakie kaski szczękowe? Bo np. mój Nolan 104 Evo do Givi Maxia 52 nie wejdzie bo mam skorupę XXL, a taki sam kask ale w skorupie XL już wejdzie.

To kwestia nie tylko kufra ale także konkretnych kasków. Jedne mogą wejść a drugie nie ,zależy to też nie tylko od wymiaru a też od kształtu skorupy.

Ok,paniał...czyli najlepiej sprawdzić to organoleptycznie. Biorę jeszcze pod uwagę K MAX tam chyba nie będzie z tym problemu :usmiech:.

• 2 months later...

witam,

kumpel ma w posiadaniu taki stelaż, i teraz potrzebuje pomocy, chce to wystawić na olx jesteście w stanie pomóc, aby to wycenić ile to jest warte?
i druga sprawa, stelaż jest ściągnięty rzekomo z bandita 600, czy jest ktoś w stanie potwierdzić czy podejdzie do 600 tki (chyba w miejsca rączek pasażera)

link do zdjęcia:

https://i.imgur.com/xJEUFKQ.jpg

chyba 600 I generacji . w II generacji bliżej powinny być otwory :) 

• 5 weeks later...

• 4 weeks later...

Czy do kufra K max 50 l jak poniżej:

http://allegro.pl/kufer-k-max-motocyklowy-poj-50l-z-plyta-montazowa-i6961939831.html

podejdzie takie mocowanie:

https://www.moto-marlon.pl/suzuki-gsf600-sn-bandit-00-05-givi-stelaz-kufra-centralnego-gi522f-522f-p-2972.html ?

System ten sam monokey ale nie mogę znaleźć nazwy płyty do kufra K max. W firmie motostel pewnie taniej nie dostanę a sam nie mam możliwości jak zrobić.

Czy do kufra K max 50 l jak poniżej:

http://allegro.pl/kufer-k-max-motocyklowy-poj-50l-z-plyta-montazowa-i6961939831.html

podejdzie takie mocowanie:

https://www.moto-marlon.pl/suzuki-gsf600-sn-bandit-00-05-givi-stelaz-kufra-centralnego-gi522f-522f-p-2972.html ?

System ten sam monokey ale nie mogę znaleźć nazwy płyty do kufra K max. W firmie motostel pewnie taniej nie dostanę a sam nie mam możliwości jak zrobić.

potrzebujesz stelaż do moto? Jeżeli tak (link jest do stelaża nie do płyty) to podejdzie, stelaż to tylko konstrukcja do której mocujesz płytę a na płycie dopiero mocujesz kufer. W tym linku masz kufer monokey i w zestawie jest też płyta.  

Chyba że masz już kufer bez płyty to wtedy musisz dokupić płytę albo "noski" do stelaża. 

Kufer chcę kupić tak jak w linku K max i faktycznie on już ma w zestawie płytę na mocowanie monokey.

A ten stelaż chcę kupić właśnie pod ten kufer żeby wszystko grało.

Nie będzie grało, do tego stelaża musisz dokupić płytę M3 ,ta płyta ma specjalne uchwyty do tego stelaża.

Kufer k-max pasuje pod płyty givi i kappa w systemie monokey. Do stelaża givi w bandicie drugiej generacji nie zaadoptujesz w jakiś rozsądny sposób oryginalnej płyty k-max gdyż adaptery trzymające płytę są w zestawie z płytą a nie stelażem. Do stelaża od 3 generacji było by to możliwe

No głupio jest to rozwiązane w drugiej generacji.

Rozpisujecie sie o stelazu do drugiej generacji a on ma wodniaka.

niech kupi, bedzie mogl sobie do witryny wstawic. ;)

Cześć cześć,

czy znacie jakieś inne propozycje kufrów centralnych do turystycznego enduro oprócz Kappa KGR oraz GIVI TRK ?

Rozpisujecie sie o stelazu do drugiej generacji a on ma wodniaka.niech kupi, bedzie mogl sobie do witryny wstawic. ;)

Pisał już że ma b12 2 gen. Awatar i opis jest stary. BTW mógł by go zmienić.

Pisał już że ma b12 2 gen. Awatar i opis jest stary. BTW mógł by go zmienić.

Ok.

musze sobie zapamietac ale, jezeli kupi same rurki tu na forum oferowane, to i tak nic mu to nie da.

Awatar forumowy jest stary i nie zdąrzyłem jeszcze go zmienić na aktualny . Zmienię to przy najbliższej okazji . Ciężko znaleźć stelaż pod kufer centralny w dobrych pieniądzach ..

Awatar forumowy jest stary i nie zdąrzyłem jeszcze go zmienić na aktualny . Zmienię to przy najbliższej okazji . Ciężko znaleźć stelaż pod kufer centralny w dobrych pieniądzach ..

Zmień sobie przynajmniej opis pod avaterem. Co do stelaża to nowy givi/kappa w komplecie z płytą kosztuje ok 430zł. Nic dziwnego że ludzie za bezcen nie chcą oddać. Trzeba cierpliwie czekać w końcu coś sie trafi. Ja kiedyś na olx nówkę sztukę bez płyty do drugiej gen. kupiłem za 100zł do tego płytę za 180 (już w sklepie) a później sprzedałem razem z moto :)

do wodniaka 1250 chyba mam stelaż wraz z płyta GIVI , wróce do domu wieczorem to wstawie fote 

Zmień sobie przynajmniej opis pod avaterem. Co do stelaża to nowy givi/kappa w komplecie z płytą kosztuje ok 430zł. Nic dziwnego że ludzie za bezcen nie chcą oddać. Trzeba cierpliwie czekać w końcu coś sie trafi. Ja kiedyś na olx nówkę sztukę bez płyty do drugiej gen. kupiłem za 100zł do tego płytę za 180 (już w sklepie) a później sprzedałem razem z moto :)

Jak za sam stelaż z płytą w kwocie 430 zł to dość dużo. Przynajmniej nie na mój budżet bo do tego dobry kuferek to jakieś 400 zł. A orientuje się ktoś ile kasy bierze gość z firmy motostel za stelaż do bandziora pod centralkę? Napisałem do niego jakiś czas temu i zero na razie reakcji. Kiedyś u niego robiłem do wodniaka i z tego co pamiętam to nie było tragedi ale nie pamiętam ile wtedy płaciłem.

do wodniaka 1250 chyba mam stelaż wraz z płyta GIVI , wróce do domu wieczorem to wstawie fote

Mi z wodniaka do olejaka chyba nie podejdzie stelaż. Edytowane przez Mapet

Pod centralny w 2014 do I gen wycenił mi na 240 zł + przesyłka.

Błędy w pisowni sponsoruje Tapatalk.