Skocz do zawartości

Bagaż - Kufry - Stelaż - Mocowanie - Jakie?

Jocker
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Stelaż SW-Motech Alu Rack zakupiony okazyjnie na OLX w komplecie ze stelażami pod kufry boczne tej samej marki (odpinane).

Normalnie to spory koszt (dlatego szukałem okazji, żeby nie mieć stelaża wzdłuż zadupka):

https://mm-moto.pl/product-pol-24810-ALU-RACK-STELAZ-POD-PLYTE-MONTAZOWA-KUFRA-CZARNY-SUZUKI-GSF-600-650-1200-1250.html

Płyta pod ten stelaż:

https://mm-moto.pl/product-pol-22713-PLYTA-MONTAZOWA-DO-ALU-RACK-POD-KUFER-CENTRALNY-GIVI-MONOKEY-ADAPTER-PLATE-SW-MOTECH.html

Kufer (razem z płytą w zestawie) z alledrogo:

https://allegro.pl/oferta/kufer-k-max-motocyklowy-poj-50l-z-plyta-montazowa-7176440672

LWG

7 minut temu, Kukuryku napisał:

Tylko go nie przeładowuj za bardzo, bo Ci ramę wygnie ;) 

Muszę sprawdzić jakie będzie max obciążenie, żeby się nie bujał.

forest64 Popraw post , bo cos fotki uciekły ;)

ja mam pytanie trochę z innej beczki,  zastanawiam się nad zamontowaniem kappa k33n do swojego moto,, ma ktoś może jakieś zdjęcie jak to wygląda na moto? jestem ciekawy gabarytów szczególnie szerokośći. 

forest64 Popraw post , bo cos fotki uciekły
Nie wiem jak ale u mnie wszystko ok

Wysłane z mojego SM-J530F przy użyciu Tapatalka

ja mam pytanie trochę z innej beczki,  zastanawiam się nad zamontowaniem kappa k33n do swojego moto,, ma ktoś może jakieś zdjęcie jak to wygląda na moto? jestem ciekawy gabarytów szczególnie szerokośći. 
O te boczne chodzi? 28127296e7baae7d804d7cd9d4a2ffe3.jpgcd5634c9d75bdf61d7e3d4a52b739fd6.jpgbc9d2f638b3fab278edfeb881d499a6a.jpge0d36832cc98388d11b7a2dea49f3891.jpg

Wysłane z mojego P10 lite przy użyciu Srapatapatalka.

2 godziny temu, forest64 napisał:

Nie wiem jak ale u mnie wszystko ok emoji846.png

Wygląda to tak

image.png

@Ragor - tak to chyba te. dzięki wielkie. ale widze że ogłoszenie ze stelażem pod te kufry juz nieakutalne .... wrrrrrr.....

U mnie czy w tapatalk czy w przegladarce jest ok. Sorki, nie wiem jak to naprawić. 54fb3fad1c883064045acc859d018713.jpg

Panowie mam prośbę czy może ktoś z was posiada taki stelaż i może mi zmierzyć odległość między jednym a drugim uchwytem(zaznaczone na zdjęciu na czerwono).

Z góry dziękuję.

GIVI.jpg.314f2d1d618e31c23307f5a9ab0cf149.jpg

Poszukuje jakiś fajnych sakiew dedykowanych do Bandita 650 2007r. 

Fajnie jak by było jakby były ze stelażami. Poleci ktoś coś?

Mihasz, zbroisz się na Nordkapp?

12 godzin temu, Fido napisał:

Mihasz, zbroisz się na Nordkapp?

Że się zbieram to może trochę za dużo powiedziane, jak się wszystko dobrze ułoży w pracy i wszystko się zgra to chciałbym być przygotowany na ewentualny wyjazd 😉🛵 

On 2/6/2019 at 5:30 PM, michal83 said:

Panowie mam prośbę czy może ktoś z was posiada taki stelaż i może mi zmierzyć odległość między jednym a drugim uchwytem(zaznaczone na zdjęciu na czerwono).

Z góry dziękuję.

GIVI.jpg.314f2d1d618e31c23307f5a9ab0cf149.jpg

Ja mam takie stelaże przy swoim Dziorze, przypomnij sie blizej weekendu to wysle Ci pomiary.

BTW, zamowilem 3punktowe gmole Heeda  przebitka allegro / crashbars.eu -50zł, na korzyść drugiego 😐

@michal83 PW poszla,  a tak dla potomnych pozostawię. Odleglosc ktora zaznaczona jest na czerwono wynosi 34cm.

Przepraszam za dubel ale mam pytanko odnośnie centralnego kufra. Potrzebuję doposażyć swojego dziora w centralny kufer (dwa boczne mam kappa). Przez wątek i u kilku znajomych pojawił się motyw zakupu K-Maxa 50L, jednak co w przypadku oparcia? Słyszałem, że pod tym względem akurat słabo (kształt + konstrukcja). Jest jakaś alternatywa? Pojemny na dwa kaski / możliwość dokupienia oparcia.

Centralny mam K-max  boczne Kappy . Do K-maxa dostaniesz również oparcie https://allegro.pl/oferta/kmax-oparcie-kufra-kmax-50l-9061-60-59-oryginalne-7351684540 . Sam kufer ok w zeszłym sezonie pękł zaczep płyty montażowej i to akurat wtedy kiedy kufer nie był zabezpieczony śrubami - zabezpieczam dodatkowo śrubami zamkowymi gdyż kufer jest cały sezon na moto.

Edytowane przez kwinto59

To o co chodzi z tym opisem w aukcji: nie pasuje do popularnego modelu kmax 50L KMAX AW9057?

2 godziny temu, Radzio napisał:

To o co chodzi z tym opisem w aukcji: nie pasuje do popularnego modelu kmax 50L KMAX AW9057?

Bo to jest oparcie do takiego kufra :

SmartSelect_20190217-004518_Chrome.jpg

Siemnko, mam Bandziorka 650s z 2005r a mam opcje kupić stelaże z kuframi lecz z 1250s z 2010r. Podpasują stelaże czy szukać dalej?

33 minuty temu, przemo94 napisał:

Siemnko, mam Bandziorka 650s z 2005r a mam opcje kupić stelaże z kuframi lecz z 1250s z 2010r. Podpasują stelaże czy szukać dalej?

Z 1250s z 2010 będą pasować, z 1250n z 2010 nie będą.

15 godzin temu, luk137 napisał:

Z 1250s z 2010 będą pasować, z 1250n z 2010 nie będą.

Dziękuję

Nie rozumiem czemu z N -ki miałyby nie pasować , tył jest taki sam. Jeżeli się mylę wskaz różnicę pomiędzy S-ką a N-ką .

45 minut temu, kwinto59 napisał:

Nie rozumiem czemu z N -ki miałyby nie pasować , tył jest taki sam. Jeżeli się mylę wskaz różnicę pomiędzy S-ką a N-ką .

W Nce z tylu inaczej jest odczuwalny wiatr 🤣 

Co wygrałem? :D

@przemo94Jezeli ta sama generacja to czy wersja S czy N nie ma roznicy bo mocowania sa takie same.

No właśnie, nie różnią się generacją?  W Nce jak dobrze pamiętam już w 09 roku były zmiany, na pewno jest inny stelaż centralny  niż 07-08  , zegary też ma inne. @luk 137  chyba jednak ma rację. 

• Upvote 1

Tył nie jest taki sam n-ka w 2009 miala lifta natomiast s-ka nie.7f32305242e161e91fbc237c79b5812f.jpgc66f9a5a67de12ece260ed4f0239d0b6.jpg

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

• Upvote 2