Skocz do zawartości

Bagaż - Kufry - Stelaż - Mocowanie - Jakie?

Jocker
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Ban to nie jest tak jak piszesz stelaże dowolnie , na zdjęciu które wstawiłem kuframi się nie wymienię . Moje mają płaskie dno a Teddego są podcięte i są to dwa różne stelaże, czyli jak kupi kufry to później dedykowane stelaże do nich i na odwrót , kupisz stelaż to pod niego kufry. Na to trzeba zwracać uwagę , do tych kufrów co ja mam są chyba ze dwa lub trzy modele stelaży a do podciętych chyba tylko jeden.

40 minutes ago, kwinto59 said:

Ban to nie jest tak jak piszesz stelaże dowolnie , na zdjęciu które wstawiłem kuframi się nie wymienię . Moje mają płaskie dno a Teddego są podcięte i są to dwa różne stelaże, czyli jak kupi kufry to później dedykowane stelaże do nich i na odwrót , kupisz stelaż to pod niego kufry. Na to trzeba zwracać uwagę , do tych kufrów co ja mam są chyba ze dwa lub trzy modele stelaży a do podciętych chyba tylko jeden.

W sensie dowolnie -jak tam sobie kupujacy zazyczy. Skad wiesz, ze wczesniej nie kupil stelaza? ;) Ja doskonale wiem ze sa 2 typy kufrow bocznych jesli chodzi o sposob montowania.

BANie, kufry pod jaki stelaż chcesz sprzedać?

Najlepiej mieć uniwersalny z monokey, gdzie wiedzieć kufrów będzie pasować. Nawet gdy coś się komuś stanie i awaryjnie trzeba trzeba komuś zabrać kufer. To wtedy już nie ma jak. 

1 hour ago, Neonkin said:

BANie, kufry pod jaki stelaż chcesz sprzedać?

Neon,  mam te profilowane boczne + centralny classic. Mam i kufry i stelaze.

Jak jestescie zainteresowani to dzis albo jutro postaram sie opstrykac wszystko. Niestety nie wiem jakiej pojemnosci sa te boczne.

Edytowane przez BAN

11 godzin temu, BAN napisał:

W sensie dowolnie -jak tam sobie kupujacy zazyczy. Skad wiesz, ze wczesniej nie kupil stelaza? ;) Ja doskonale wiem ze sa 2 typy kufrow bocznych jesli chodzi o sposob montowania.

Ja wiem że ty wiesz 😁 tyle że nie każdy kto zaczyna szukać kufrów i stelaży o tym wie 😀 kupi kufry a okazyjnie nagle stelaże i zonk nie pasują , tylko o to chodzi a jak masz cały zestaw to tylko się dogadać cenowo i po sprawie . 😉

Edytowane przez kwinto59

On 7/26/2019 at 3:55 PM, jacek1 said:

Myślę, że sakwy byłyby bardzie uniwersalne... Trochę na trasę, a trochę na zakupy. Jedno jest pewne, że nie chce się bawić w stelaże.

Sakwy? xD zapytaj Yummy :P -cale szczescie, ze przezyla.

No nie znam  historii Yummy. Mógłbyś w skrócie opowiedzieć? Walle przez stelaż nieźle sobie pokiereszował nogę.

Ps. Sakwy już nieaktualne. Na wiosnę kupuję bagażnik na tylne siedzenie i to nie za duży . Może to i mało pojemne, ale te kilka litrów wystarczy mi na parę browarków i ew. małe zakupy.

Np coś takiego: https://allegro.pl/oferta/qbag-dakar-praktyczna-torba-na-siedzenie-bagaznik-8275797967?utm_source=rtbhouse&utm_medium=retargeting&utm_campaign=rtbhouseH2H

No i moto nie będą szpecić te "stelażowe wynalazki"... ;)

Edytowane przez jacek1

Hehe. Takie coś kiedyś odpieło mi się w czasie jazdy izablokowało tylne koło. Wtedy zakupiłem kufer centralny ;)

13 hours ago, jacek1 said:

No nie znam  historii Yummy. Mógłbyś w skrócie opowiedzieć? Walle przez stelaż nieźle sobie pokiereszował nogę.

Ps. Sakwy już nieaktualne. Na wiosnę kupuję bagażnik na tylne siedzenie i to nie za duży . Może to i mało pojemne, ale te kilka litrów wystarczy mi na parę browarków i ew. małe zakupy.

Np coś takiego: https://allegro.pl/oferta/qbag-dakar-praktyczna-torba-na-siedzenie-bagaznik-8275797967?utm_source=rtbhouse&utm_medium=retargeting&utm_campaign=rtbhouseH2H

No i moto nie będą szpecić te "stelażowe wynalazki"... ;)

Yummy gdzies ma swoj temat. sakwa sie chyba wkrecila w kolo 

I to nie sakwa, a rollbag z siedzenia. 

• 2 weeks later...
W dniu 4.11.2019 o 22:29, Tomek napisał:

Ja osobiście tak mam. 

bikepics-1003250-full.jpg

Centralny Kappa 46. Moze być GIVI, Shead itd. około 45-47l

Boczne to Chińskie AWINA .Kopia GIVI .

Stelaż do centralnego . Dedykowany do moto Givi/Kappa

Stelaż boczny. Samoróbka z płaskowników + płyty Bazowe AWINA.

Jakie konkretnie płyty wykorzystałeś ??  Zostały mi po bandicie płaskie kufry ( podobne do twoich,  Kappa K40N ) i tak się właśnie zastanawiam coby je zaaplikować do mojej hundy. Oryginalne Hondy czy Givi są z wcięciem, ale może też przypaszą. Wstępnie plan był taki, żeby na laserze wyciąć ramkę z aluminium i rurkami pospinać to do kupy, ale jeśli te płyty się dobrze sprawują to jeden problem odpadanie. Będzie co robić w zimowe wieczory :) .

Może ktoś jeszcze robił sam stelaż  na kufry i ma swoje przemyślenia to chętnie posłucham :).

Ja mam mocowanie monokey bezposrednio do stelaza hand made. Testowane wielokrotnie z przeciążonymi kuframi daje rady. Tyle ze mam z mocniejszej rurki zrobiony stelaz :)

20190719_215706.jpg

Edytowane przez darekb1

Gdzieś widziałem całe komplety od Givi, grzybki + zatrzask.

Wysłane z mojego fona

Też gdzieś widziałem, wrzuciłem tylko tak na szybko poglądowo. 

ja kupiłem właśnie kompletu. do tego mocne śrubki i działa :)

Ten zestaw jest SW-MOTECH - jak by ktoś kiedyś szukał :)

SW-MO 72050996 Adapter kit for PRO side carrier For Givi MonoKey.

image.png.6831b602bb78cd489873688317c512f9.png

Cena około 16 funtów - na ebay -u.

https://www.ebay.ie/itm/SW-MO-72050170-Adapter-kit-for-ADV-RACK-Black-For-Givi-Kappa-Monokey-SET-/233204204286

@darekb1 z jakich rurek robiłeś stelaż ?? spawałeś czy skręcałeś no i w jaki sposób je wyginałeś  ( jakiś szablon ) ??

Edytowane przez pawcioj

48 minut temu, pawcioj napisał:

Ten zestaw jest SW-MOTECH - jak by ktoś kiedyś szukał :)

SW-MO 72050996 Adapter kit for PRO side carrier For Givi MonoKey.

image.png.6831b602bb78cd489873688317c512f9.png

Cena około 16 funtów - na ebay -u.

https://www.ebay.ie/itm/SW-MO-72050170-Adapter-kit-for-ADV-RACK-Black-For-Givi-Kappa-Monokey-SET-/233204204286

@darekb1 z jakich rurek robiłeś stelaż ?? spawałeś czy skręcałeś no i w jaki sposób je wyginałeś  ( jakiś szablon ) ??

Ja kupilem w ktoryms z polskich sklepow, :)

rurki musialbym pomierzyc bo juz nie pamietam, wiem ze na tyle gruboscienne ze mozna w nich bylo nagwintowac tam gdzie trzeba bylo cos skręcic :) polaczenia spawane mam tyle ze rozwiazalem sobie to tak ze moge miec same boczne, sam centralny albo komplet zalozone więc nieltore miejsca skręcane. Szablonu nie mialem - robilem przymierzajac do motocykla i robiąc tak zeby oba byly takie same. Mocne sa na tyle ze mozna za nie podnosic motocykl i nic sie nie ugina ani nie przestawia :)

giętarka byla prowizoryczna zrobiona na potrzeby wygięcia tych rurek ale zdala egzamin. Na koniec malowanie proszkowe. 

Oczywiacie mozna by cos tam jeszcze przerobić zeby bylo zgrabniejsze itp ale nie mam juz czasu na takie zabawy, wazne ze dziala :)

• 2 weeks later...

Symbole grzybkow monokey jakby ktos szukal.

20191201_110104.jpg

• Upvote 1

• 4 weeks later...
W dniu 18.11.2019 o 13:27, pawcioj napisał:

Jakie konkretnie płyty wykorzystałeś ??  Zostały mi po bandicie płaskie kufry ( podobne do twoich,  Kappa K40N ) i tak się właśnie zastanawiam coby je zaaplikować do mojej hundy. Oryginalne Hondy czy Givi są z wcięciem, ale może też przypaszą. Wstępnie plan był taki, żeby na laserze wyciąć ramkę z aluminium i rurkami pospinać to do kupy, ale jeśli te płyty się dobrze sprawują to jeden problem odpadanie. Będzie co robić w zimowe wieczory :) .

Może ktoś jeszcze robił sam stelaż  na kufry i ma swoje przemyślenia to chętnie posłucham :).

Byle płyta pasowała do kufra. Mam jakieś uniwersalne.

Ps. Ale zapłon. Odpowiadać po kilku miesiącach 🤣

• 1 month later...

Cześć, ja kupiłem oryginalne stelaże (centralny i boczne - monokey) po dokupieniu kufrów bocznych kappa K33 okazuje się, że tłumik jest poprowadzony za wysoko i nie mogę założyć prawego kufra 🤦‍♂️ Macie jakiś patent na obniżenie tłumika?

Możesz zapodać zdjęcie jak masz zamontowany tłumik? Może poprostu jest źle zamontowany ;)