Skocz do zawartości

Bagaż - Kufry - Stelaż - Mocowanie - Jakie?

Jocker
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Zgadzam się z przedmówcami 50l musi być :usmiech: .30L to na skuter się nadaje.50l jest sprawdzona na tym forum .

Teraz to juz zona:) przyzwyczailes sie juz? :)

A co do zdjec: nie mialbys lepszej ich jakosci?

Ja mam oryginalny komplet kufrów i stelaży Suzuki i musiałem przerobić mocowanie kufra centralnego, tzn. przesunąłem go o kilka cm w tył, bo w normalnym położeniu pasażer ma problemy z miejscem na kanapie.

Jeśli macie zamiar jeździć z plecakiem to polecam najpierw to sprawdzić bo jest naprawdę ciasno... 

Panowie dziękuję za odpowiedzi. To ze lepiej mieć więcej litrów niż mniej to dla mnie jasna sprawa. Chodziło mi bardziej o kwestie wizualną, o to czy nie oszpecę Bandziora takim dużym kufrem. Wyciąłem sobie z tektury prostokąt o wymiarach K-Maxa (50x58) przyłożyłem z tyłu Bandziora i mi się to wielkie wydało. Stąd obawa czy nie za wielki jest ten kufer. Ale skoro piszecie, że ok to pewnie się zdecyduję. Musze tylko jeszcze gdzieś jakiś stelaż zanabyć.

Kufer nie jest prostokątny, ale owalny, może stąd Twoje wrażenie, że oszpeci.

Oszpecisz małym właśnie, bo będzie pizdowato wyglądał;-)przymierz sobie

Mam K-max 50l na oryginalnym stelaży pod 3 kufry Suzuki.Kufer trzyma jak należy,władować do niego można naprawdę sporo,a motocykla nie oszpecił.Pasażer ma lepiej,bo nie musi tak bardzo mocno się trzymać kierowcy.W K-maxie strasznie wystają zawiasy od pokrywy.Widziałem v46 w Fazerze i tam kufer przy plecach pasażera jest bardziej przyjazny :) a jakie kuferki boczne polecacie,żeby za bardzo nie zepsuć bandyty wizualnie,a żeby coś załadować? zastanawiam się nad 2x33l givi/kappa

Edytowane przez killerr92

Na zdjęciu jest tylko kufer, trudno prorokować, skoro nie wiadomo, jak wygląda płyta.

mam pytanko do specjalistów wysokiej klasy :zeby:  czy ten kufer marki awina z plyta bedzie pasował do stelaza givi??

http://allegro.pl/givi-kappa-stelaz-522f-gsf-600-bandit-s-00-04-b-i4559587150.html

http://allegro.pl/kufer-motocyklowy-awina-48l-60x44x31-5-cm-i4559149289.html

Na tej aukcji licytujesz tylko Płyte Przeczytaj bardzo podchwytliwe Do plyty bedzie pasował ;)

Edytowane przez JastrzÄ…bTS

Panowie dziękuję za odpowiedzi. To ze lepiej mieć więcej litrów niż mniej to dla mnie jasna sprawa. Chodziło mi bardziej o kwestie wizualną, o to czy nie oszpecę Bandziora takim dużym kufrem. Wyciąłem sobie z tektury prostokąt o wymiarach K-Maxa (50x58) przyłożyłem z tyłu Bandziora i mi się to wielkie wydało. Stąd obawa czy nie za wielki jest ten kufer. Ale skoro piszecie, że ok to pewnie się zdecyduję. Musze tylko jeszcze gdzieś jakiś stelaż zanabyć.

Kitza ja mam kmax50l i bardzo sobie chwale, bardzo pojemny i przyzwoicie wygląda (tak mi się wydaje ;) )

ypyzyra3.jpg

Sorry, z komorki nie widzialem. Awina to tania, chinska podroba GIVI, przykrecic sie da zawsze. 

mam pytanko do specjalistów wysokiej klasy :zeby:  czy ten kufer marki awina z plyta bedzie pasował do stelaza givi??

http://allegro.pl/givi-kappa-stelaz-522f-gsf-600-bandit-s-00-04-b-i4559587150.html

http://allegro.pl/kufer-motocyklowy-awina-48l-60x44x31-5-cm-i4559149289.html

Kufry Awina mają swoją płytę w zestawie ale z tym stelażem tego nie zepniesz. Ponadto uprzedzam ewentualne pytanie systemy Monekey i Monolock w wykonaniu Awiny nie są tożsame z systemami Givi/Kappa. Przekonałem się o tym na własnej skórze :/

Jak koniecznie chcesz iść jak najtaniej to albo sam zmontuj jakiś stelaż z rurek albo zapoluj na bagażnik typu H&B (około 200zł). To rozwiązanie mocno tymczasowe, Awina nadaje się fajnie na kufry boczne używane na trasy po PL raz do roku. Kufer centralny częściej jest używany i warto ogarnąć coś konkretnego. Np. zachwalany wszędzie i przez wszystkich K-max 50L :P

pytanko do Ciebie paulitosss... masz stelaz i kufer jak mnie interesuje .... powiedz mi czy plyta która daja z k-maxem pasuje do twojego stelaza czy musiales kupic plyte od givi tez i tylko sam kufer nalozyles??????????

Hej Pablo,

kupiłam kufer kmax wraz z płytą w zestawie, ale okazało się, że stelaż Givi Monokey (który miałam już na moto wcześniej ) idealnie pasuje do tego kufra (jakby stąd był :P )

I płyta zakupiona z kufrem okazała się być niepotrzebna :)

ezavupy7.jpg

A taki mam :) i na to bezpośrednio wchodzi kufer.

Edytowane przez Krzysztof

pisałem o tym Pabloo - wróć kilka stron wcześniej. Płyty od kufra nie zamocujesz do stelaża bez specjalnych mocowań, które są w zestawie z płytą givi (taka sytuacja), ale można tak jak w moim przypadku pokombinować i zrobić coś do czego płytę da się przykręcić :)

Edytowane przez magic