Skocz do zawartości

Bagaż - Kufry - Stelaż - Mocowanie - Jakie?

Jocker
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj Wielki Elektronik to samo powiedział hahaha może i tak ... będzie trzeba przykręcić 

Jesteś jesteś :) ja coprawda też o tym myślałem tyle że gdybym się skusił na jakiś tani kufer typu awina ale chyba się skuszę na k-maksa tylko zastanawiam się który wybrać model.Chciałem od środka pod śrubę podłożyć blachę coby była większa powierzchnia trzymania.

Edytowane przez kazek

Mam k-max ,dodatkowo nie łączę ale gdybym miał to za pomocą takich śrub zamkowych j/w i takich nakrętek, blacha nie potrzebna ale można .Z przodu płyty masz dwa tzw. kly a z tyłu zamek ,jedna śruba starczy aby kufer się nie przesunął a to w zupełności zabezpieczy przed przypadkowym odpięciem.

Zrobiłem w czwartek traskę 400km z w.w. givi V56, torbą helda 60L, tankbagiem i plecakiem i obyło się bez przygód (nie licząc deszczu który mnie złapał w pewnym momencie, ale jakoś przebrnąłem).

Niestety w sobotę rano zdążyłem już kufer delikatnie przyozdobić paroma rysami bo zaliczyłem paciaka (niesprawdziłem rozłożenia nóżki i jak zsiadałem z moto to nóżka się złożyła. następnie moto złożyło się z betonem..) Na szczęście poza paroma rysami na kufrze i gmolach obyło się bez strat (ten kto wymyślił elastyczne kierunki miał łeb).

... (ten kto wymyślił elastyczne kierunki miał łeb).

Albo kilka paciaków... :jezyk2:

• 2 weeks later...

Kwinto masz zdecydowanie za duzo bagazu ;P Mniej pakujemy na mnie i zone na 3 tygodnie xD

• 2 weeks later...

Wstawi ktoś zdj jak ktoś ma givi V47 lub v56? Bo czaje się i czaje ale maxi trochę mnie przeraża jak na samego centrala

Podpinam się do prośby !  Też chciał bym zamontować centralny kufer GIVI 47. 

Wstawi ktoś zdj jak ktoś ma givi V47 lub v56? Bo czaje się i czaje ale maxi trochę mnie przeraża jak na samego centrala

Podpinam się do prośby !  Też chciał bym zamontować centralny kufer GIVI 47. 

jutro :) dzis już nie ma światła :) tylko to będzie fotka v47 + kawasaki :P

tu takie techniczne foto

raz

ihost_1503168042__img_20170811_090700.jp

dwa

ihost_1503168083__img_20170811_091630.jp

trzy

ihost_1503168115__img_20170811_092318.jp

sam kufer jest baaardzo ok, właśnie kombinuje do niego światła stop :) ale nie te gotowe dedykowane, tylko lepsze :)

Edytowane przez lelon

jutro :) dzis już nie ma światła :) tylko to będzie fotka v47 + kawasaki :P

tu takie techniczne foto

raz

ihost_1503168042__img_20170811_090700.jp

dwa

ihost_1503168083__img_20170811_091630.jp

trzy

ihost_1503168115__img_20170811_092318.jp

sam kufer jest baaardzo ok, właśnie kombinuje do niego światła stop :) ale nie te gotowe dedykowane, tylko lepsze :)

chcesz to mam jeszcze fajny pasek gesty ktory mam u siebie jak cos to pisz :)

chcesz to mam jeszcze fajny pasek gesty ktory mam u siebie jak cos to pisz :)

testwałem pasek z 3258 oraz 5050

ihost_1503169792__received_1657528834265

i obywda są słabe... czekam na diody 32000mcd czerwone :)

lelon bardzo ładny kolor ! Podrzucił byś zdjęcie jak to komponuje się w całości ? 

Na Olx gościu sprzedaje givi prosto z Włoch za 600 V47 co sądzicie? Tylko bez paragonu itp na black xD 

lelon bardzo ładny kolor ! Podrzucił byś zdjęcie jak to komponuje się w całości ? 

dzięks :) kupiłem w tym malowaniu bo pasuje do kurtki i do kasku ^_^ póki co leje ale jak przestanie to spróbuje zrobic jakies foto :) 

testwałem pasek z 3258 oraz 5050

ihost_1503169792__received_1657528834265

i obywda są słabe... czekam na diody 32000mcd czerwone :)

to  ja mam 3528 120 led / m i wydawało mi się że widoczne , w każdym razie wiem teraz, żeby w razie czego nie jechać za zielonym kawasaki które będzie świeciło na czerwono przy hamowaniu :D

to  ja mam 3528 120 led / m i wydawało mi się że widoczne , w każdym razie wiem teraz, żeby w razie czego nie jechać za zielonym kawasaki które będzie świeciło na czerwono przy hamowaniu :D

ale jaki masz kufer?  bo montaż 3528 w tym kufrze słabo wychodzi, w tym modelu kufra miejsce na dodatkowy stop jest tak zrobione, że pasek ledowy montujemy od tyłu i widać je poprzez otwory (a odbłyśniki są od góry i teoretycznie  nie wiele tego światła z ledów się odbija)

ihost_1503231279__received_1647405015277

montując zwykle ledy czerwone nawet o małym kacie świecenia (montując je pod kątem - w kierunku odbłyśników) uzyskam lepszy efekt - o czym na pewno poinformuje :D

tutaj pasek ledowy z postojówkami

ihost_1503232327__received_1657531500931

a tutaj ze stopami

ihost_1503232346__received_1657532034265

tak to wygląda o zmroku w ciągu dnia ledwo było widać że cos tam się świeci :)

Edytowane przez lelon

ale jaki masz kufer?  bo montaż 3528 w tym kufrze słabo wychodzi, w tym modelu kufra miejsce na dodatkowy stop jest tak zrobione, że pasek ledowy montujemy od tyłu i widać je poprzez otwory (a odbłyśniki są od góry i teoretycznie  nie wiele tego światła z ledów się odbija) ihost_1503231279__received_1647405015277montując zwykle ledy czerwone nawet o małym kacie świecenia (montując je pod kątem - w kierunku odbłyśników) uzyskam lepszy efekt - o czym na pewno poinformuje :Dtutaj pasek ledowy z postojówkami ihost_1503232327__received_1657531500931 a tutaj ze stopami ihost_1503232346__received_1657532034265 tak to wygląda o zmroku w ciągu dnia ledwo było widać że cos tam się świeci :)

no wlasnie potem obczailem ten Twoj kufer ze slabo, ja mam v46 i pozycja to jeden pasek a stop to 2 rzad swiatla plus miejsce oryginalne, a zobacz sobie jeszcze jakies diody czerwone cree moze byc tez spoko efekt.

Właśnie zamówiłem cały zestaw givi kufer V47, jak przyjdzie wszystko to zrobię jakieś zdjęcia, teraz wegetuje z głodu hehe

Właśnie zamówiłem cały zestaw givi kufer V47, jak przyjdzie wszystko to zrobię jakieś zdjęcia, teraz wegetuje z głodu hehe

od tego gościa z OLX? z płyta, z oparciem i z ledami?

Edytowane przez lelon

Od innego :P co ma sklep internetowy i wszystko legalnie, motor-sklep.pl kufer płyta stelaż oparcie a oświetlenie sam będę kombinował ale pewnie bez pomocy się nie obejdzie :P

Od innego :P co ma sklep internetowy i wszystko legalnie, motor-sklep.pl kufer płyta stelaż oparcie a oświetlenie sam będę kombinował ale pewnie bez pomocy się nie obejdzie :P

pewnie za jakieś dwa tygodnie bede miał zrobione swoje oswietlenie to sobie zobaczysz i jak co to powiem co i jak i gdzie kupić i zrobię tutka z tej operacji, także będzie gotowiec :)

chyba że najpierw zrobisz na pasku ledowym i uznasz że słabo świeci :P i potem zrobisz na innych ledach :P

btw. jaki kolorek kupileś i ile Cię to kosztowało?