Skocz do zawartości

Bagaż - Kufry - Stelaż - Mocowanie - Jakie?

Jocker
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

http://www.motor-sklep.pl/kufer-givi-v47nnt-tech-monokey-czarny-mat-wstawka-wzor-carbon-p-193.html najbardziej mi się podobał :P 629zł, wytargowalem jeszcze od całości na dobrą flaszeczke to można powiedzieć że porównując z moto bagaż to oparcie wyszło prawie za darmo :P

pewnie za jakieś dwa tygodnie bede miał zrobione swoje oswietlenie to sobie zobaczysz i jak co to powiem co i jak i gdzie kupić i zrobię tutka z tej operacji, także będzie gotowiec :)

chyba że najpierw zrobisz na pasku ledowym i uznasz że słabo świeci :P i potem zrobisz na innych ledach :P

btw. jaki kolorek kupileś i ile Cię to kosztowało?

Czekam na info co i jak, bo jakoś w listopadzie będę kupował V47, chyba nawet taki kolor jak ty masz bo bardzo mi się spodobał ! :) 

pewnie za jakieś dwa tygodnie bede miał zrobione swoje oswietlenie to sobie zobaczysz i jak co to powiem co i jak i gdzie kupić i zrobię tutka z tej operacji, także będzie gotowiec :)

chyba że najpierw zrobisz na pasku ledowym i uznasz że słabo świeci :P i potem zrobisz na innych ledach :P

btw. jaki kolorek kupileś i ile Cię to kosztowało?

http://www.youtube.com/watch?v=QDimRLw8mMU

takie oświetlenie by się przydało ;o możesz zrobić coś podobnego :P i mi wytłumaczysz krok po kroku hehe

Witam,

Dostałem taki kufer GIVI, czy ktoś może mi pomóc i mi podać jaki to model (muszę wymienić w nim zamek), oraz jak nazywa się mocowanie (rodzaj płyty) do niego ?

Yym1uAG.jpgrcl1zBB.jpg

Zamek nie wygląda na uszkodzony ,kluczyk dorobić i po sprawie ,chyba że jest uszkodzony bo tego na zdjęciu nie widać.

ten kufer sobie wziąłem od szwagra z garażu (miał go przy skuterze, a skuter dawno sprzedany), kluczyki zgubione a płyta pojechała ze skuterem, stąd zmiana zamka.

Witam,

Dostałem taki kufer GIVI, czy ktoś może mi pomóc i mi podać jaki to model (muszę wymienić w nim zamek), oraz jak nazywa się mocowanie (rodzaj płyty) do niego ?

Yym1uAG.jpgrcl1zBB.jpg

płyta monolock

https://gmoto.pl/plyta-givi-monolock-z113c,82595.html

super dzięki za odpowiedź. Widzę, że nie jest to jakiś ekstremalny wydatek.
Pozostaje jeszcze kwestia zamka.

Chociaż wydaję mi się, że będzie to model E300, wg moto opini, by się zgadzało:
http://www.moto-opinie.info/?action=show&id_produktu=9855

Edytowane przez Emwu96

super dzięki za odpowiedź. Widzę, że nie jest to jakiś ekstremalny wydatek.

Pozostaje jeszcze kwestia zamka.

Chociaż wydaję mi się, że będzie to model E300, wg moto opini, by się zgadzało:

http://www.moto-opinie.info/?action=show&id_produktu=9855

a do czego Ci ten kufer potrzebny, że tak zapytam???

Nadal nie rozumiem zmiana zamka bo nie ma klucza, jak napisałem wcześniej można dorobić. Wgł. mnie zamki do kufrów Givi lub Kappa (to w sumie to samo) wystarczy sam wkład czyli bębenek np. https://www.moto-akcesoria.pl/akcesoria/10987-zamek-givi-.html             https://www.moto-akcesoria.pl/akcesoria/11000-zamek-z-kluczykiem-do-kufra-moto-detail-48l.html   W moim przypadku wyciągasz wkładkę niesiesz do zakładu dorabiania kluczy samochodowych - nie w marketach i dorobisz do istniejącego.

@lelon wychodze z zalozenia, ze jesli mial wyladowac na smietniku to lepiej go zregenerowac i moze komus oddam za 4pak, ja go do bandita nie bede montowal spokojnie ;) jakos nie jestem przekonany do tego monolocka ;)

@kwinto59 w sumie o tym nie pomyslalem, jutro sobie zerkne czy da rade wyciagnac wkladke bez rozwalania ;)

http://www.youtube.com/watch?v=QDimRLw8mMU

takie oświetlenie by się przydało ;o możesz zrobić coś podobnego :P i mi wytłumaczysz krok po kroku hehe

Trzeba przyznać że takie oświetlenie to pierwsza klasa :D Może ma ktoś aż tyle talentu by coś takiego zrobić, i podzielić się z innymi jak to zmontować :)

Bądź rozwiązanie takie  moim zdaniem bardziej czytelne :) Osobno światła stopu, pozycji i kierunkowskazów. 

Edytowane przez kkesek

Talentu aż tak wiele nie potrzeba - głównie potrzebny jest czas na taką zabawę. Takie 'dynamiczne' kierunki wykonać w miarę prosto czy to na elementach dyskretnych (sama "czysta" elektronika tj. tranzystory, diody, kondensatory, rezystory itp ale bez mikroprocesorów i ogólnie scalaków - wersja najtrudniejsza) albo używając jakiegoś gotowego układu scalonego (już łatwiej) czy mikroprocesora (obecnie w czasach arduino za 20zł i tysięcy poradników do niego - bardzo proste i tanie).

Sam mam w planach wykonanie pełnych świateł (pozycja, stop i kierunki) do kufra, ale osobiście nie jestem fanem tych pływających kierunków. Wygląda to fajnie, ale wg mnie najważniejsza jest w tym wszystkim poprawa widocznosci i 'nomalnie' migające kierunki są pod tym względem chyba jednak lepsze (sumarycznie w czasie jednego mignięcia jest zapalonych więcej diód).

Dodatkowym minusem tego pływania jest to, że pomiędzy sygnał z kierunkowskazu a lampę (w tym przypadku led, ale to nie ma znaczenia) trzeba wstawić elektronikę która mimo wszystko jest zawodna. Nie ryzykowałbym sytuacji, gdzie w wyniku jakiegoś błędu w wykonaniu/programowaniu kierunki zaczną w czasie jazdy działać na odwrót itp. W razie wypadku z tego powodu cała wina po naszej stronie bo przecież żadnej homologacji nikt na to nie da.

Talentu aż tak wiele nie potrzeba - głównie potrzebny jest czas na taką zabawę. Takie 'dynamiczne' kierunki wykonać w miarę prosto czy to na elementach dyskretnych (sama "czysta" elektronika tj. tranzystory, diody, kondensatory, rezystory itp ale bez mikroprocesorów i ogólnie scalaków - wersja najtrudniejsza) albo używając jakiegoś gotowego układu scalonego (już łatwiej) czy mikroprocesora (obecnie w czasach arduino za 20zł i tysięcy poradników do niego - bardzo proste i tanie).

Sam mam w planach wykonanie pełnych świateł (pozycja, stop i kierunki) do kufra, ale osobiście nie jestem fanem tych pływających kierunków. Wygląda to fajnie, ale wg mnie najważniejsza jest w tym wszystkim poprawa widocznosci i 'nomalnie' migające kierunki są pod tym względem chyba jednak lepsze (sumarycznie w czasie jednego mignięcia jest zapalonych więcej diód).

Dodatkowym minusem tego pływania jest to, że pomiędzy sygnał z kierunkowskazu a lampę (w tym przypadku led, ale to nie ma znaczenia) trzeba wstawić elektronikę która mimo wszystko jest zawodna. Nie ryzykowałbym sytuacji, gdzie w wyniku jakiegoś błędu w wykonaniu/programowaniu kierunki zaczną w czasie jazdy działać na odwrót itp. W razie wypadku z tego powodu cała wina po naszej stronie bo przecież żadnej homologacji nikt na to nie da.

ale tu nie ma pływających kierunków tylko zwykłe, może takie wrażenie tylko, a zrobić to w sumie prosto jest bo dopasować fajnie diody do środka, ładnie poprowadzić przewód (ja mam zrobioną kostkę łączoną pod siedzeniem) i podpiąć do instalacji. 

Co do pływających kierunków - na początku jak weszły w audi to mi się to na chwilę podobało, ale teraz już tego tyle że ostatnio stwierdziłem że czuje się na drodze jak  w mieście w święta - jakieś jeżdżące choinki i bardziej to rozprasza niż informuje :D 

ale tu nie ma pływających kierunków tylko zwykłe, może takie wrażenie tylko, a zrobić to w sumie prosto jest bo dopasować fajnie diody do środka, ładnie poprowadzić przewód (ja mam zrobioną kostkę łączoną pod siedzeniem) i podpiąć do instalacji. 

Co do pływających kierunków - na początku jak weszły w audi to mi się to na chwilę podobało, ale teraz już tego tyle że ostatnio stwierdziłem że czuje się na drodze jak  w mieście w święta - jakieś jeżdżące choinki i bardziej to rozprasza niż informuje :D

Darku tam w pierwszym linku "cytowanym" pokazane jest wykonanie oświetlenia kierunkowskazów pływających :) 

Darku tam w pierwszym linku "cytowanym" pokazane jest wykonanie oświetlenia kierunkowskazów pływających :)

a no tak, przeglądając na tel nie zauważyłem :)  

Panie i Panowie, proszę o doradztwo w sprawie kufra centralnego. Potrzebuję kufer średniej jakości może nawet więcej niż przeciętnej jakości, pojemność około 50 litrów na sezon tylko. Dobrze aby budżet był też atrakcyjny. Co możecie poradzić ?

A i jeszcze jedno, kiedyś robiłem do małego bandita stelaż pod centralke u gościa, który prowadzi małą firmę. Nie pamiętam jego nazwy - robi je w dobrych cenach pod zamówienie. Ktoś pamięta ?

Pozdrawiam

Panie i Panowie, proszę o doradztwo w sprawie kufra centralnego. Potrzebuję kufer średniej jakości może nawet więcej niż przeciętnej jakości, pojemność około 50 litrów na sezon tylko. Dobrze aby budżet był też atrakcyjny. Co możecie poradzić ?

A i jeszcze jedno, kiedyś robiłem do małego bandita stelaż pod centralke u gościa, który prowadzi małą firmę. Nie pamiętam jego nazwy - robi je w dobrych cenach pod zamówienie. Ktoś pamięta ?

Pozdrawiam

www.motostel.pl :) - tu masz gościa o którym mówisz pewnie.

a co do kufra - mam V46 idzie go wyrwać w normalnej kasie i jest średniej wielkości, lub np. https://defender.net.pl/product-pol-831-Matowy-Kufer-Givi-Monokey-E360-uniw.googleshoppingpl.html?gclid=EAIaIQobChMI4c7Ex-vr1QIVyxXTCh0jhgKaEAQYAiABEgJoiPD_BwE - nowy za niedużą kasę :) jak chcesz dobrej jakości to Givi/Kappa bym szukał. 

Edytowane przez darekb1

Tak jak napisał Darek , Robert robi fajne i wytrzymałe stelaże a także gmole. K-max tak jak napisał Kazek , mocny i trwały i w zestawie ma płytę montażową i jest w systemie monokey. Kappa czy Givi płyta osobno czyli dodatkowe zł do wydania.

Nawet masz z oparciem dla pasażerki, czyli wersja deLux :D haha

• Upvote 1