Skocz do zawartości

Czy Jeszcze Ktoś Jeździ?

Gość galek
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Dziorek stoi i czeka na nowe łożysko przy zębatce zdawczej i skrzynię... dojeżdżana sporadycznie w taką pogodę CBR 600RR... 120KM w zacienionych miejscach lasach zakrętach wiaduktach nie daje przekręcić manetki... ślimaczym tempem do celu, nawet przy +4 potrafi być śliski asfalt mimo że jest czarny... najwięcej rozwinąłem 200km/h :) tam gdzie było sucho na pięknej dróżce przy lesie od strony południowej... jakieś 2 km prostej suchej drogi aż parę razy tam zawróciłem :) fakt że nawet przy +5 odczuwalna na moto jest pewnie jakaś -5 :)

LwG ;) trzymka i uważajcie na siebie... autka myślą że już nas nie ma na drogach bardzo są kuźwa zdziwieni i pukają się w czoła :D heheh :)

pozdro.

ja jeszcze cały ostatni tydzień śmigałem - do pracy ale ślisko jest strasznie- jak wiadomo Rybnik miastem rond jest, a co za tym idzie jest masakrycznie - chyba za mało deszczu jesienią spadło bo jakaś dziwna maź jest na asfalcie - dzisiaj chyba był ostatni raz w tym roku - za duże ryzyko upadku - LwG

autka myślą że już nas nie ma na drogach bardzo są kuźwa zdziwieni i pukają się w czoła :D heheh :)

Nie jest tak źle. Uważam, że jest nawet lepiej niż w lecie.

Dziś to już zupełnie mega wypas. W Warszawie korki jak nie wiem co, ale wszyscy ładnie ustępowali.

ja juz tez nie wytrzymałem i obudziłem dziora zeby polatac troche, wkurza mnie tylko slizgajace sie koło na 3-4 biegu........eh te 1200 :P

no slisko jest i trzeba uwazac ale poza tym warunki bardzo dobre na jazde :

ps. jeszcze jakby tego wiatru nie bylo do by juz lux bylo :)

uj że zimno, mnie męczy cały czas rwa kulszowa, gdyby nie to to bym śmigał :P

HI

L-ki to będą jeździły do 31 grudnia bez względu na pogodę bo od 1 stycznia zmieniają się

przepisy i podobno nie będzie można zdawać egzaminów na moto ...

Jakiś bubel legislacyjny czy coś w tym rodzaju ;)

Pozdrawiam wszystkich twardzieli co jeszcze śmigają na swoich bandziorach !!!

dziś rano mróz około -4 a ja z pracy wracałem sobie :P jakkies 50km ale asfalt jest bardzo zdradliwy już

• 3 weeks later...

Witam,

Czy ktoś jeszcze jeździ w taka pogodę jak teraz? Przygruntowy nieraz przymrozek w nocy. Rano + 2 lub + 3 stopnie w dzień 6 lub 7 na plusie? Rano asfalt niby czarny ale mokry i śliski. Pędzel nie jest już na maksa :)

Witam!!! ja odbyłem swoją ostatnią jazde w 31/12/2011 :) Pogoda była świetnia tylko miejscami na drodze mokro i tam przy starcie to przy dwójce jeszcze dupka latała:)))) Ale warto było!!! Pozdro!

Witam!!! ja odbyłem swoją ostatnią jazde w 31/12/2011 :) Pogoda była świetnia tylko miejscami na drodze mokro i tam przy starcie to przy dwójce jeszcze dupka latała:)))) Ale warto było!!! Pozdro!

E Bioły! Ty się witałeś w ogóle?

wczoraj śmigałem.gdyby nie obowiązki, mógłbym caly dzień latać

Dziś i wczoraj mialem okazaję polatać troche - pojechalem do miasta parę spraw załatwić, co prawda nie na Moim B12 - bo się lakieruje, ale na Brata XX-ie. Ciepło jest ;p :applause:

Wczoraj nawet na mieście 3 pozdrowienia posłałem mijając się z innymi moto ;p

Zeby tak ktos jeszcze podgrzewane oponki wynalazl co By czarny lod roztapialy, a woda by odrazu odparowywala To juz wogole bylby lux. :D

Zeby w niedziele nie padalo to znowu przepala dziora- Obstawiamy ile bedzie krecil ?? :lol:

Wczoraj jeździłem i kurde naszła mnie taka refleksja; z jednej strony fajnie sobie raz na parę dni pojeździć w takich miesiącach gdzie kiedyś na drodze można było spotkać zaspę większą niż samochód i rodzinę eskimosów z psim zaprzęgiem polującym na foki w pobliskim stawie.

Z drugiej strony nie czuję tego rosnącego podniecenia wynikającego z tęsknoty za jazdą. Tego momentu gdzie po kilku miesiącach oglądania filmików z motocyklami na YT i życia bez motocykla zbiegającym się z cyklem życia marchewki albo selera, na wiosnę wsiądę na motunga, gdy motór wyrwie mnie z ziemi i zrobi pyszny orzeźwiający sok pełen witaminy D. Poczuję ryk na własnym tyłku (bez skojarzeń) i znów poczuję oderwanie stóp od ziemi, przestrzeń przede mną i wszechogarniający wszystkomamowdvpoizm.

Na koniec jazdy zsiadam z mojego jeszcze bardziej zaczerwienionego bandita, cały rozstrzęsiony z miękkimi nogami i uczuciem jakbym własnie wyleciał poza orbitę i przybił piątkę z Venus. Zapalam papierosa i nawet sąsiedzi proszą mnie i ogień...

Ja dziś wystawiłem moto, umyć, rozgrzać do wymiany oleju i zatankować. W sumie to w styczniu jakieś 50km już zrobiłem. Bardzo delikatnie z manetką i da radę jeździć. Tylko ten nowy wydech aż się prosi żeby odwinąć :D

Ja tam jeżdżę cały czas, w dłonie tylko czasem zimno.

Mam zamiar kupić podgrzewane manetki tylko nie bardzo wiem na jaką kierownicę... 22?

Mały offtop :) ktoś może mi powiedzieć czy te są odpowiednie http://sklep.intermotors.pl/product-pol-335-Manetki-podgrzewane-OXFORD-do-motocykla-z-panelem-sterujacym-do-kierownicy-22mm.html

Ja tam jeżdżę cały czas, w dłonie tylko czasem zimno.

Mam zamiar kupić podgrzewane manetki tylko nie bardzo wiem na jaką kierownicę... 22?

Mały offtop :) ktoś może mi powiedzieć czy te są odpowiednie http://sklep.intermotors.pl/product-pol-335-Manetki-podgrzewane-OXFORD-do-motocykla-z-panelem-sterujacym-do-kierownicy-22mm.html

Masz na forum tyle tematów o tym, że po wpisaniu w wyszukiwarkę "manetki" możesz klikać na oślep.

Jasne ze sie lata jeszcze. Maq dzielnie przystosowuje mnie do jazdy, co nie ukrywam sprawia mi coraz większa frajde. I temperatura tu problemu nie stanowi jak narazie bo wciąż na plusie jest...szkoda tylko ze deszcz czasem łapie...

Troche wam zazdroszcze, ale trzeba zadbac o SUZI. Aktualnie ocenilem gazniki i wyczyscilem je z zewnatrz. Dzis sprzeglo LUCAS'a przychodzi. Poza tym uszczelki powymieniac mam zamiar a moze i uszczelniacze zaworowe.

Wszystko in progress, wiec nie jezdze jeszcze. No poza tym soli troche na drogach i szkoda motocykla...