Skocz do zawartości

Pomożecie?

Gość Krzyżak
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Braci i Siostry szanowanego forum PBC :)

Mam do Was gorącą prośbę.

Chodzi o to, że mój kumpel pisze pracę licencjacką na temat wypadków z udziałem motocyklistów. Część pracy stanowić będzie opracowanie ankiety http://www.moje-ankiety.pl/wypelnij/kwestionariusz/11616/. Jeśli ktoś zechce poświęcić kilka minut na jej wypełnienie to będę bardzo wdzięczny :) ankieta jest oczywiście anonimowa..

Pozdrawiam

Paweł

poszlo..hmm albo mi sie wydaje ale jak był by to test to na koncu by sie pojawilo ze jestem czub

Edytowane przez wojtecki

Poszło : ) 200km/h w terenie zabudowanym? Ysz... wstyd się przyznać ale tak...

Wypełniona! :)

Zrobiona. Brutalna ale szczera...

Wypleniona ale pytania sa tendencyjne!!!!

1) Czy jadąc motocyklem niezgodnie z przepisami ruchu drogowego czujesz się bezpiecznie - co to za zalozenie?? Zalozenie kazdy motocyklista jezdzi niezgodnie z przepisami? A ciekawe czy identycznie brzmialoby pytanie dla kierowcow samochodow, ciezarowek itd.

Poszed ltez po bandzie z pytnaiem :

2) Co według Ciebie jest najczęstszą przyczyną wypadków drogowych z udziałem motocyklistów:

* a) znaczne przekroczenie dozwolonej prędkości – o ponad 100 km/h Czy nie mozna to od myslnika pominac? Wydaje mi sie ze autor zbyt wiele sie naogladal filmow w dziecinstwie i nie jest motocyklista.

Rozniw dobrze mozna powiedziec ze kazdy facet w okularach to psychopatyczny morderca lub tez Doberman to pies zabojca.

Kolejne:

3). rozpędzić się do prędkości powyżej 200 km/h w terenie zabudowanym - Sorry ale wyniki takiej ankiety moga tylko zaszkodzis motocyklistom!

kolego Viggen mogę Cię zapewnić, że kolega jeździ na motocyklu.. co do niektórych pytań masz rację, zakładają pewne rzeczy z góry, ale te pytania były uzgadniane z promotorem i w niektórych to właśnie promotor sam narzucał odpowiedzi jakie mają się znaleźć, także zrozum.. siła wyższa :)

przy okazji chciałbym podziękować za zainteresowanie :)

Edytowane przez Krzyżak

Kolega bedzie mial lepsze oceny na zaliczeniu jak bedzie mial wlasne zdanie a nie cytowal promotora!! :)

Z drugiej zas strony kto pisze ta prace: on czy tez jego promotor?

Skoro sam jest motocyklista (a promotor zapewne jest anty jednoslady) to powinien zmienic nieco pytania gdyz ewidentnie wskazuja na niechec do motocyklistow a jej wyniki upublicznione moga nam nawet zaszkodzic.

To co pisze Krzyżak to jedna sprawa, a druga, nie ma pytania nie tendencyjnego. Za każdym razem jak pytamy o cokolwiek co nie jest faktem potwierdzonym urzędowym pismem to w zasadzie sugerujemy odpowiedź, i taka mały przykład.

Prawnik na rozprawie: "Czy to prawda Panie X, że nie molestuje pan już dzieci w wieku do 7 lat?"

Pierwsze pytanie jest ok, nie widzę w im założenia że zawsze jeżdżę niezgodnie z KRD, autor pyta czy gdy naginam przepisy to czuję się bezpiecznie, a nie czy w ogóle jeżdżąc na moto czuję się bezpiecznie.

Poza tym, bez urazy dla autora (notabene, trzymam kciuki) taka praca na ogół ląduje bezpośrednio w archiwum i jedną z niewielu osób która ją czyta to sam piszący. Więc nie ma potrzeby się oburzać na tendencyjność i sugestywność ankiety, to nie FMG KRC ani OBOP.

Jak to ktoś kiedyś w dawnych czasach powiedział... Pomożecie? Pomożemy! Powodzenia w pisaniu i obronie.

Edytowane przez ZaQaZ

Dokładnie ; ) Sam jestem świeżo po napisaniu pracy, i wiem że z promotorem nie ma co się kłócić w ten sposób można sobie tym tylko zaszkodzić. Jeżeli promotor już coś narzuca to trzeba się cieszyć że wkłada w to jakąś swoją pracę bo różnie z tym bywa...

P.S Bronię się 8 Marca : ) i 3 baby w komisji.

Wypełnione :) Jak dla mnie niektóre pytania trochę nie doprecyzowane, a np w 6 miałem ochotę zaznaczyć nie jedną odpowiedz..

Powodzenia w pisaniu pracy :)

Najwięcej ankietowanych ma do 24 lat, stanu wolnego.... Co do pytań, rzeczywiście są niektóre mało precyzyjne i nie oddają rzeczywistego stanu rzeczy...

poszło

jak to sie mawia bo sam pisze obecnie prace-co chce promotor to jest i nic tego nie zmieni-jakkolwiek duzo z tych pytan wymagala by z 15 odpowiedzi do wyboru aby byly obiektywne!!

Fajne :P Zrobiłem.

no niech chłopak ma i wyciągnie odpowiednie wnioski :rolleyes:

zrobione

Witam,

chciałbym wszystkim podziękować za pomoc i poświęcony czas. Między innymi dzięki Wam kolega ma wypełnionych już blisko 200 ankiet.

Jeszcze raz dziękuję i do zobaczenia na drodze :)

Pozdrawiam

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.