Skocz do zawartości

Tylna Lampa Led w Bandicie

Blink
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Zakupiłem w USA tak lampę do mojego GSX650F

zw-lt-2057gledw-st.gif

Lampa ma zintegrowane kierunkowskazy , których oczywiście nie trzeba podłączać. Jeżeli jednak zdecyduje się na podłączenie tych kierunkowskazów ale zostawię też fabryczne kierunkowskazy to czy będzie to legalne ?

tak o ile oryginalne migacze będą migać a Ty podłączysz tylko pozycję i stop.

jak dla mnie to dla bezpieczenstwa pozostaw oryginalne kierunkowskazy a lampy uzyj jako pozycji i stopu tylko. szfagier prawie caly ten sezon przejezdzil na CBR'ce 600RR a ja sporo z nim jezdzilem a mial zainstalowana podobna lampe ledowa (tylko ze szersza ale waska na jedna diode) zamontowana przez wczesniejszego wlasciciela gdzie kierunkowskaz pracowal jak tutaj na gifie.. nienawidzilem jezdzic za nim bo przy duzym naslonecznieniu poprostu swiatlo stopu przy hamowaniu + wrzucony kierunek byl totalnie niewidoczny i nie raz mialem cieplo bo prawie mu w dupe nie wjechalem..

a pomyslec ze jakas baba bez refleksu nie zauwazylaby ze skrecasz..

wiec dla twojego bezpieczenstwa odradzam..

co do strony prawnej to slyszalem ze kierunki maja byc min 15cm oddalone/odstawac od plaszczyzny 'symetrii' motocykla. trza by w ustawie o ruchu drogowym poczytac lub sie grzecznie pana policjanta z drogowki zapytac..

Edytowane przez johnny

jak dla mnie to dla bezpieczenstwa pozostaw oryginalne kierunkowskazy a lampy uzyj jako pozycji i stopu tylko. szfagier prawie caly ten sezon przejezdzil na CBR'ce 600RR a ja sporo z nim jezdzilem a mial zainstalowana podobna lampe ledowa (tylko ze szersza ale waska na jedna diode) zamontowana przez wczesniejszego wlasciciela gdzie kierunkowskaz pracowal jak tutaj na gifie.. nienawidzilem jezdzic za nim bo przy duzym naslonecznieniu poprostu swiatlo stopu przy hamowaniu + wrzucony kierunek byl totalnie niewidoczny i nie raz mialem cieplo bo prawie mu w dupe nie wjechalem..

a pomyslec ze jakas baba bez refleksu nie zauwazylaby ze skrecasz..

wiec dla twojego bezpieczenstwa odradzam..

co do strony prawnej to slyszalem ze kierunki maja byc min 15cm oddalone/odstawac od plaszczyzny 'symetrii' motocykla. trza by w ustawie o ruchu drogowym poczytac lub sie grzecznie pana policjanta z drogowki zapytac..

Ja wcale nie miałem zamiaru rezygnować z fabrycznych kierunków. Miałem zamiar podłączyć te z lampy jako dodatkowe

A do pierwszej generacji nie mieli takich ?:D

www.ebay.com :)

sa do I generacji. ja kupilem uzywke na alledrogo za 100zl. albo 150zl. nie pamietam juz.

Kondzio prosze Cie bardzo ---> http://www.ebay.co.uk/itm/Smoked-LED-Tail-light-Suzuki-GSF-Bandit-600-1200-/360261280795?pt=UK_Motorcycle_Parts&hash=item53e13ee41b

From Dzermany

A jak to jest z homologacja takich ledowek? Blink Twoja ma na europe?

Nie mam pojęcia i nie wiem jak to sprawdzić :)

poszukaj znaczka E na lampie i numerku za nim

np. E1 jak na kloszach od ex-Bandita Abdara:

kier1.jpg

Reflektory muszą mieć na kloszu znak homologacji europejskiej, np. E20, E1, E11 i możesz ich używać legalnie.

Na pewno od tego niemieckiego sprzedawcy http://stores.ebay.it/whitelightsledlightsforbikes lampy są homologowane i mają oryginalne wtyczki (wyjmij starą i wepnij nową). Ja sam od niego kupiłem 3 lampy LED i zawsze byłem zadowolony.

Tu masz tabelkę kodów krajów w których dana lampa była homologowana:

48b7018ee1bc440f.jpg

poszukaj znaczka E na lampie i numerku za nim

np. E1 jak na migaczach od Bandita Abdara:

kier1.jpg

Reflektory muszą mieć na kloszu znak homologacji europejskiej, np. E20, E1, E11 i możesz ich używać legalnie.

Na pewno od tego niemieckiego sprzedawcy http://stores.ebay.it/whitelightsledlightsforbikes lampy są homologowane i mają oryginalne wtyczki (wyjmij starą i wepnij nową). Ja sam od niego kupiłem 3 lampy LED i zawsze byłem zadowolony.

Tu masz tabelkę kodów krajów w których dana lampa była homologowana:

48b7018ee1bc440f.jpg

Mam na lampie oznaczenia E13 i E11

• 4 years later...

Witam, czy ktoś ma taka lampę tylną? Interesuje mnie to czy w tej lampie są ledy oświetlające tablicę rejestracyjną? Oczywiście mówcie czy ta lampa jest ok, czy szukać dalej. Przepraszam jęsli wpisałem postw złym dziale. Link do lampy: http://www.aliexpress.com/item/LED-Rear-Tail-Brake-Light-Turn-Signal-Lamp-Integrated-For-SUZUKI-BANDIT-600-1200-00-05/32393105676.html?spm=2114.01010208.3.1.al9AJx&ws_ab_test=searchweb201556_10,searchweb201644_5_10001_10002_1005_10006_301_10003_10004_62,searchweb201560_2,searchweb145318400_6151,searchweb1451318411_6452&btsid=e6f09923-0ae3-4c6f-90b2-21c2247a12c4

W tej lampie masz ledowe podświetlenie tablicy, ale nie masz odblasku.

Trochę nie bardzo widać oznaczenia homologacyjne na lampie. Pytanie jak to świeci przy tym przyciemnieniu. Nie ma też kostki.

Edytowane przez GreGF

A drugie pytanie czy odblask zgodnie z prawem musi być?

Czyli nie bawić się w takie modyfikacje i zostawić go takim ładnym jakim jest

Ja mam taką:

lampa-tylna-led-suzuki-g_12847.jpg

Podświetlenie tablicy niestety żarówkowe, ale jest odblask i pełna honologacja. Świeci lepiej niż ori.

Jasne,że się bawić ;)

Unikałbym tylko tych z wmontowanymi kierunkami, bo w polskich przepisach odległość kierunków z tyłu moto to, o ile mnie pamiętać nie myli, 18cm.

Edytowane przez GreGF

Właśnie nie podoba mi sie ten czerwony kolor. Jeszcze mam inny pomysł kupić tą lampę z Ali i wymienić klosz na oryginalny + nie podłączać kierunkowskazów . Wydaje mi się, że nie powinno byc większego problemu. Tak na marginesie to w miejscu odblasku w lampie z Aliexpress jest pole odbijające, chyba że musi byc inne. Kurde jeszce nie mam moto, a już planuje co w nim zrobię :)

Edytowane przez perek16

• 3 weeks later...

Hej, założyłem wątek w innym poście i moderator przeniósł mnie tutaj. Kilka tematów wyżej jest link do lampy którą chciałbym kiedyś założyć. Kolega GreGF mi odpowiedział na ważne pytania. Ale, czy ktoś widział na żywo te lampy, albo ma w swoim bandziorze I podzielił by sie fotkami?

Proszę

gallery_7434_1458_174917.jpg

Proszę

gallery_7434_1458_174917.jpg

A co to jest to białe pod tablicą rej.?

Ogólnie z tymi lampami jest tak ( zwłaszcza dymionymi ), że w słoneczne dni prawie nie widać światła i w przypadku światła stop na pewno zmniejsza to bezpieczeństwo. Tym bardziej z funkcją kierunków. Nawet w pochmurne dni zwykła lampa jest widoczna ze znacznie dalszej odległości.

A co to jest to białe pod tablicą rej.?

Tyle razy we mgle jeździłem, że przeciwmgłowe założyłem.

KRISZCZ, może dymione kiepsko widać, ele te ledy, które mam ja, walą po oczach, a stop to w ogóle (nawet w słoneczne dni)