Skocz do zawartości

Motocykl W Mieszkaniu

MATAR
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

nie słyszałem o przepisach zabraniających trzymać moto w mieszkaniu. Jedyne co mi przychodzi do głowy to-nie odpalać motocykla w zamkniętych pomieszczeniach :vroom: ale wątpię żeby coś takiego mialo miejsce. Sam z chęcią wsadziłbym go do salonu, ale nie mam jak wjechać.

Ja mam taką możliwość żeby wjechać do mieszkania, mieszkam w kamienicy na parterze.....Niestety "życzliwi" sąsiedzi mają problem z moto w mieszkaniu :)

Ja mam taką możliwość żeby wjechać do mieszkania, mieszkam w kamienicy na parterze.....Niestety "życzliwi" sąsiedzi mają problem z moto w mieszkaniu :)

Rozumiem, chcesz się ubezpieczyć prawnie w razie gdyby życzliwie chcieli kogoś przysłać do Ciebie. Mieszkasz z nimi w jednym mieszkaniu, czy to tylko sąsiedzi? Pytałeś się ich o pozwolenie trzymania moto w swoim mieszkaniu? Po co?

Też nie słyszałam nigdy by był jakiś przepis na to :D

Nic, tylko Dziorka do domu wprowadzić :lol:

I byle do wiosny :D

zawsze możesz powiedzieć, że to nie motocykl tylko obraz albo wieszak na ubrania.

Zostaje jeszcze kwestia zapachu benzyny. Musiałbyś wszystko wypalić, nawet z gaźników (ewentualnie :trzepie: ) będzie Ci capiło paliwem w całym mieszkaniu. Kolega kiedyś wprowadził moto do mieszkania i rano towarzyszyły jemu wymioty w parze z okropnym bólem głowy. Więc benzynie w mieszkaniu mówimy stanowcze nie! :applause:

zawsze możesz powiedzieć, że to nie motocykl tylko obraz albo wieszak na ubrania.

:takaemotka:

ewentualnie można

powiedzieć, że to prezent pod choinkę :lol:

ja tam mogę niuchać benzynę:)

chciałem wstawić w wawce w jednym z nowych osiedli, ale w jakimś dupnym regulaminie od administracji był zapis informujący o zakazie trzymania takich oto wynalazków:] ... ale koleś blok obok wsk 175 widziałem trzymał na balkonie:)

a winda fajna szeroka, nie byłoby problemu ze stawianiem w pion:]

Kolo mógł jeszcze w kapciach spalić tą oponę :D

Po takim czyms to moze glowa bolec i sasiedzi sie skarzyc :lol:

1. gixx nie pracuje rowno. moze ten typ tak ma, ale na przelotowym tlumiku nie powinno byc az tak slychac tego rzerzenia.

2. za chooja nie umie obslugiwac manety.

3 . w zyciu mi nie zgasl motocykl przy paleniu, w tym przypadku po zdejmowaniu gazu. na 3/4 biegu z powodu zbyt niskich obrotow, ok, zdarzalo sie.

4. ma choojowa gore od dresu.

5. nie, pisze tego, bo zazdroszcze mu motocykla. moj ma u mnie dozywocie, wiec poki co nie mysle o innych.

6. chetnie bym przeszczepil caly przedni zawias oraz zadupek z lampa.

wasze zdrowko :drunk::faja:

Edytowane przez krynio

Rozumiem, chcesz się ubezpieczyć prawnie w razie gdyby życzliwie chcieli kogoś przysłać do Ciebie. Mieszkasz z nimi w jednym mieszkaniu, czy to tylko sąsiedzi? Pytałeś się ich o pozwolenie trzymania moto w swoim mieszkaniu? Po co?

Teraz to już mam kłopot z administratorem który grozi mi eksmisją:) Motocykl trzymam w przedpokoju, jakoś przez długi czas nikomu to oficjalnie nie przeszkadzało, okazało się że są skargi jak zawitałem do biura administracji....ciekawe. Zdaję sobie sprawę z przepisów P-poż, ale ludzie trzymają w domu dużo bardziej niebezpieczne substancje niż benzyna, poza tym jeśli już to jest ona zamknięta w szczelnym baku. Tak czy siak....pan z za biurka pewnie może mnie udupić, i będę zmuszony wystawić maszynę na pastwę pogody..lub niepogody. SHIT.

W życiu bym nie wystawił moto z chaty tylko dla tego że sąsiadowi to nie pasuje

Pisemne wezwanie do usunięcia sprzętu z podpiętymi paragrafami dlaczego nie może tam on stać

Jak takie pismo dostaniesz..to paliwo z baku spuścić to jest 5 minut..drugie 5 minut na wypięcie aku..wtedy mogą Ci wszyscy dookoła naskoczyć

Nie stanowi to żadnego zagrożenia dla życia Twojego i współlokatorów

Ludziom się w dupach po przewracało i myślą że są alfą i omegą.. nasraj na wycieraczkę tym najbardziej durnym i napisz że to pozdrowienia od wojteckiego z wrocławia

• Upvote 2

Generalnie chodzi o to ze nie mozesz trzymac w budynku paliwa. Mowia o tym przepisy ppz. Jezeli spuscisz calosc nawet z gaznikow to moga Ci skoczyc :) a do kupy wojteckiego dolacz i jakas ode mnie :D

Edytowane przez Aeternus

jak to nie można paliwa trzymać czy substancji niebezpiecznych ? k.. to ja muszę wywalić zapas benzyny od zippo :P

Generalnie chodzi o to ze nie mozesz trzymac w budynku paliwa. Mowia o tym przepisy ppz. Jezeli spuscisz calosc nawet z gaznikow to moga Ci skoczyc :) a do kupy wojteckiego dolacz i jakas ode mnie :D

Gość z administracji twierdzi, że lokal musi być wykorzystywany zgodnie z przeznaczeniem, czyli nie jako garaż dla motocykla, kurde nie wiem czy spuszczenie paliwa coś zmienia w tym temacie. Co mówi prawo ? o to chodzi...

Moim skromnym zdaniem jeżeli spuścisz paliwo i wypniesz aku to możesz trzymać. Poza tym możesz zawsze powiedzieć że to rzeźba nowoczesna i jest warta majątek nic ze sztuka nie są w stanie zrobić.

Jestem zawodowym strażakiem i widziałem nie takie rzeczy w domach. Warunek jest jeden bez paliwa i wypięte aku = zero zagrożeń.

Szczerze to nawet do domu ich nie musisz wpuszczać bo nie mają prawa wejść no chyba że z policją, ale to wtedy policje wpuścisz a ich nie.

Edytowane przez Dante
  • Upvote 1

Policji też nie musi wypuszczac chyba że będzie podejrzany o przestępstwo ale wtedy mają mu nakaz przynieść w 7 dni, policjant na szmate może wejść w określonych sytuacjach a nie wtedy kiedy mu się podoba

Wysłano z Tapatalk

• Upvote 1

Moim skromnym zdaniem jeżeli spuścisz paliwo i wypniesz aku to możesz trzymać. Poza tym możesz zawsze powiedzieć że to rzeźba nowoczesna i jest warta majątek nic ze sztuka nie są w stanie zrobić.

Jestem zawodowym strażakiem i widziałem nie takie rzeczy w domach. Warunek jest jeden bez paliwa i wypięte aku = zero zagrożeń.

Szczerze to nawet do domu ich nie musisz wpuszczać bo nie mają prawa wejść no chyba że z policją, ale to wtedy policje wpuścisz a ich nie.

Jak strażak gada, to musi być prawda :-) Dzięki !

Kolego, we własnym domu możesz trzymać i teściową na łańcuchu ( co ci się podoba, poza nielegalną bronią) motocykl bez problemu, benzyna to śmieszny pretekst, tak samo niebezpieczna jest butla gazowa do kuchni.

a ja bym w tym wszystkim się przypucował

bo kozacząc to nic nie wygrasz

zasypia paragrafami i w ogole bedziesz "BE"

polazł bym do V-ce kogoś

po prosil o rozmowę

i przedstawil systuacje unikając słowa motocykl

ale ze paliwo spuszczone akumulator wyjęty zawiniety w papier i piankę

ze się o niego boisz ze ktoś Ci Twoje marzenie ukradnie porysuje; a garazem nie dysponujesz..

dodatkowo podeprzyj się ( fikcyjnym info )

ze sasiad spod 7ki trzyma rowery a spod 22 ma ropę w beczkach w piwnicy...

ojj takie lalala

z naciskiem na to ze prosisz by nie robili problemu i w ogole sa super i zeby Ci pomogli

jeżeli nie są na NIE to powinno być ok

dwa niezapomnij ze oni takze dostali info i muszą cos zrobić

pzdr i powodzenia :mario:

---------------------------------------------------------------

mnie uczono:

ze z dużą buzią nigdzie się nie zmieszczę

:lol:

Urzędasy nie lubią "ewentualnych problemów" a nietypowych problemów tym bardziej :excl:

Wrzuć na luz - spuść paliwo z baku, żeby nie śmierdziało/nie rdzewiało i po temacie.

Im mniej władza wie o obywatelu - tym spokojniej śpi obywatel.

Jak by co :policeman: - to przecież - EGZEMPLARZ KOLEKCJONERSKI :faja:

to przecież - EGZEMPLARZ KOLEKCJONERSKI :faja:

Albo mebel :)

Tak serio to przepisów brak ale niestety w wynajmowanym mieszkaniu administracja rządzi no i dupa, nic nie poradzisz... Powodzenia

Edytowane przez Manitou

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.