Skocz do zawartości

Motocykl W Mieszkaniu

MATAR
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Albo mebel :)

Tak serio to przepisów brak ale niestety w wynajmowanym mieszkaniu administracja rządzi no i dupa, nic nie poradzisz... Powodzenia

Ale pomimo wszystko ja byłbym ciekawy podstawy prawnej jakichkolwiek zakazów. Jak dostaniesz zarzuć, a poszukamy w Lex-ie jakiejś interpretacji, czy orzecznictwa SN

Bez paliwa i aku jest to instalacja, a Ty jesteś rzeźbiarzem i masz zamiar dzieło sztuki tworzyć.

Można bez benzyny.

Przerabiałem to z motorowerem 50 ccm. Przyszła administracja z ryjem po zakablowaniu przez sąsiadkę. Powiedziałem, że w pojeździe nie ma benzyny i pojazd jest niekompletny.

Odeszli bez słowa.

Tak jak wyżej, odkręć koło albo zdejmij bak i siedzenie i już można to podpiąć pod hobby. Ja kiedyś z dziadkiem w bloku tak silnik do MZ składałem. Jeden robi na szydełku drugi składa motocykle ;)

takie coś wygrzebałem z googla:

http://www.piib.org.pl/index.php/bezpieczeo-i-higiena-pracy-aktyprawne-60/ochrona-przeciwpoiarowa-aktyprawne-69/1507-rozporzdzenie-ministra-spraw-wewntrznych-i-administracji-z-dnia-7-czerwca-2010-r-w-sprawie-ochrony-przeciwpoarowej-budynkow-innych-obiektow-budowlanych-i-terenow

Czynności zabronione i obowiązki w zakresie ochrony przeciwpożarowej

§ 4. 1. W obiektach oraz na terenach przyległych do nich jest zabronione wykonywanie następujących czynności, które mogą spowodować pożar, jego rozprzestrzenianie się, utrudnienie prowadzenia działania ratowniczego lub ewakuacji:

[...]

3) garażowanie pojazdów silnikowych w obiektach i pomieszczeniach nieprzeznaczonych do tego celu, jeżeli nie opróżniono zbiornika paliwa pojazdu i nie odłączono na stałe zasilania akumulatorowego pojazdu;

Edytowane przez lucas

§ 4. 1 pkt 3- jest tak jak mówiłem nie ma paliwa nie ma aku i mogą przyjść tylko w odwiedziny;

Zero zagrożeń pożarowych wiec nie ma się czym przejmować

Mario ma rację !

Co z tego, że postawimy na swoim, jak za dwa dni będziemy mieli wielką kupę na wycieraczce?

Albo co imprezę policję na głowie?

Mario ma rację !

Co z tego, że postawimy na swoim, jak za dwa dni będziemy mieli wielką kupę na wycieraczce?

Albo co imprezę policję na głowie?

Jak się dasz, to będziesz tak miał.

Niestety w praktyce bywa tak, że dzięki chamskiemu zachowaniu można wyjść na plus. Nie popieram takiego podejścia do rozwiązywania spraw, ale niestety często jest tak, że dzięki temu można wiele zyskać.

Przez moich rodziców zostałem wychowany zupełnie inaczej, niemniej życie zweryfikowało moje podejście do wielu spraw. Byce uprzejmym dla wszystkich bez wyjątku, do niczego dobrego nie prowadzi. Administracja budynku to urząd, który z definicji powinien być pomocny klientowi - niestety tak nie jest. Zazwyczaj (nie zawsze) jest to banda oszołomów, którzy za wszelką cenę, chcą oszukać kogo się da.

Starsi ludzie nadal żyją w 20-tym wieku, dla nich nic się nie zmieniło. Rządzi administracja i urzędy. Człowiek jest im posłuszny i tak ma być.

Moja mama była w szoku, gdy okazało się, że można postępować inaczej.

Niestety, po roku wróciła do starych "tradycji".

Wracając do tematu. Jak nie masz "materiałów łatwopalnych" i brakuje Ci choćby jednego elementu do motocykla, to jesteś kryty na 100%.

ustępowanie głupszemu to nic innego jak poklepywanie barana wchodzącego na podium tylko dlatego, bo jemu się wydawało, bądź tak było dla niego wygodniej. Triumf głupoty i arogancji to najgorsze co możemy sprezentować ów osobie charakteryzującej się danymi cechami. Ustępujmy debilom a za jakiś czas absurd ogarnie nasze życie.

Kilim kretynów!

Tak jak wyżej, odkręć koło albo zdejmij bak i siedzenie i już można to podpiąć pod hobby. Ja kiedyś z dziadkiem w bloku tak silnik do MZ składałem. Jeden robi na szydełku drugi składa motocykle ;)

takie coś wygrzebałem z googla:

http://www.piib.org.pl/index.php/bezpieczeo-i-higiena-pracy-aktyprawne-60/ochrona-przeciwpoiarowa-aktyprawne-69/1507-rozporzdzenie-ministra-spraw-wewntrznych-i-administracji-z-dnia-7-czerwca-2010-r-w-sprawie-ochrony-przeciwpoarowej-budynkow-innych-obiektow-budowlanych-i-terenow

Tego mi brakowało, o to chodziło, Dzięki bardzo za pomoc ! Dam znać jak się sprawy rozwinęły, chyba że administracja odpuści, w co nie wierzę :)

Jak wyżej napisano- bez paliwa i akumulatora- nie mogą Ci nic zrobić.

Administrator męczy Ci bułę nie dlatego, że nie ma nic do roboty... najpewniej jakiś oszołom dzwoni tam codziennie i odświeża temat, robiąc z tego aferę na miarę upadku tupolewa;) Pojedź na rozmowę do Administratora, wytłumacz jak to wygląda, powiedz że wszystko pod względem bezpieczeństwa jest zweryfikowane i z Twojej strony temat uważasz za zamknięty. Nie oszukujmy się- firma administrująca ma to w nosie, bo extra premii nikt za to nie dostanie, że Ci moto usunie z mieszkania;) Jakiś ,,życzliwy" sąsiad podkręca atmosferę i dla tego do Ciebie dzwonią i piszą...

ps. daj fotę, bom ciekaw jak to wygląda ;)

W najbliższym czasie udam się do administracji, zobaczymy co z tego wyjdzie dam znać. Rzecz jasna wcześniej opróżnię bak z paliwa i wywalę akumulator.

• 1 month later...

Sprawa została załatwiona pozytywnie, po deklaracji złożonej u administratora o spuszczeniu paliwa, i wymontowaniu akumulatora doszliśmy do porozumienia. Przez okres zimowy maszyna może stać w mieszkaniu, na okres letni, z racji tego że codziennie paliwa z baku nie usunę :-) motocykl będzie stał pod chmurką. Dobre i to.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.