Skocz do zawartości

Paliwo Po Zimie.

Tomasz
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Ze względu na to że miałem problemy z obudzeniem mojego Bandziora po zimie to jedną z potencjalnych przyczyn mogło być paliwo. Zdecydowanym się zlać stare i uzupełnić nowym. Pamiętam ze po poście Tomka jak zimować moto była dyskusja nad tym czy trzeba .... odpowiedz na poniższych zdjęciach. Po lewej nowe, po prawej zlane ze zbiornika (zbiornik był zalany po korek).

2010022702.jpg

Też miałem takie skojarzenie ....

a mi sie wydaje ze inne paliwa sa na stacjach w zaleznosci od pory roku...takze chyba akurat kolorem to sie nie powinno sugerowac...ale niech madre glowy powiedza...po za tym jakbys mial na pewn opaliwo od tego samego dostawcy z tamteg okresu itd to moglbys porownywac...a tak oto orlen lub inna stacja mogla cos zmienic w skladzie i tyle;P takze....

a mi sie wydaje ze inne paliwa sa na stacjach w zaleznosci od pory roku...takze chyba akurat kolorem to sie nie powinno sugerowac...ale niech madre glowy powiedza...po za tym jakbys mial na pewn opaliwo od tego samego dostawcy z tamteg okresu itd to moglbys porownywac...a tak oto orlen lub inna stacja mogla cos zmienic w skladzie i tyle;P takze....

Dobra dobra... ale waha takiego koloru na pewno nie jest... :)

Kolor nie ma tu nic do rzeczy tak jak pisze Cielak a skoro spuściłeś j nie pojawił sie żaden osad , brud ,wytrąciła sie woda i nie było żadnego zmętnienia to nie ma przeszkód aby je wylatać .

Można również te spuszczone do kosiarki wykorzystać :D jak już masz jakieś obawy a skoro kociołek jest pusty zalej nowym.

• Upvote 1

moze masz zardzewialy zbiornikkkk:D i dlatego paliwko jest rudawe:D:D:D

a ja też miałem paliwo po korek zalane i nie spuszczałem teraz, trochę pośmigam i doleje mu świeżego 98 ale jak nie było osadu na dole tak jak kolega wyżej napisał to chyba niema się czym martwić to tylko moja sugestia

Jak mi moto kopciło i nie chciało palić na 4ry gary to ja już wszystkie możliwe podejrzenia miałem - włącznie z zauroczeniem ;)

wszystkie możliwe podejrzenia miałem - włącznie z zauroczeniem ;)

to pod siedzenie czerwona wstega i zadne dziadostwo juz nie zaszkodzi :P

to pod siedzenie czerwona wstega i zadne dziadostwo juz nie zaszkodzi :P

Zdemontuje z wózka dziecięcego jak już mała zrezygnuje z 4ech kółek :P

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.