Skocz do zawartości

Głowica Gsxr 750 Do Bandita 1200

Gość inazuma
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Widzisz, każdy ma swoją wizję danego motocykla i tego jak powinien wyglądać.

to prawda. Mi się ogólnie cały podoba, a na ten pręt na dole mi nie przeszkadza. Ale faktycznie dobre pytanie - co on robi??

Naoglądałem się akcesoryjnych wahaczy metmachex

http://www.bikepics....ctures/1616519/

http://www.theducpon...k/vince%27s.htm

Niby usztywniają skręt wahacza, aby się lepiej prowadził. Ile w tym prawdy nie wiem.

No w sumie to nawet trochę logiczne, że wahacz będzie mniej podatny na skręcanie z tym pantografem :)

Nowe amortyzatory z przodu i po usztywnieniu jako tako się teraz prowadzi, na pewno dużo lepiej niż ten wiotki widelec oryginalny. Nadal jest jeszcze mało precyzyjny, ale to już chyba wina stalowej ramy, trzeba by już aluminiowej aby to poprawić.

W ogóle miałem niezłą traumę ostatnio. Od świateł do świateł przykleiłem się do ZX12, w pewnym momencie na łuku dwupasmówki poleciał prosto w krawężnik. Ściął 3 znaki i wylądował po drugiej stronie ulic. Myślałem że się zabił chłop, ale przeżył szczęściarz. Więc chyba źle się nie prowadzi mój skoro ja dałem rade na takim łuku.

tnzdjcie0313.jpg

Edytowane przez inazuma

To już raczej kierownik zawinił a nie maszyna, ale szczęście, że facet żyje.

Szkoda maszyny :usmiech:. Mam nadzieję, że oboje wyjdą z tego.

Edytowane przez Rafał72

• 1 month later...

A jednak bez owiewki:) Bardzo fajnie wygląda, i jeździ pewnie też.

Jakie wrażenia po przesiadce z gaźników podciśnieniowych? Co sprawiło (o ile sprawiło) najwięcej problemów przy ustawianiu takich gaźników?

Czy warto?

Edytowane przez Tolinek

Jest koszmarnie jak na razie. na pelnym ogniu jest OK ale spacerowo na bulwarze to raczej nie jazda, dość nerwowy. Mam jednak większy problem obroty się zawieszają, znaczy nie spadają raptownie tylko opadają powoli. Im wyżej tym wolniej. Dość przerażające to jest kiedy zapinasz 3 na 9 tyś zamykasz gaz a on dalej pruje. Kurcze udało mi się zbudować motocykl dla samobójcy...

Nie czuje się zbyt pewnie, jak na koło ide to się martwie ze gaz nie zamknie się kiedy bede potrzebował.

i jednak gaziory powędrowały do inazumy... ciekawe co na to zazdrosny gix :diabel:

nerwowość to domena tych mechanicznych.

gratuluje działania, ahh zawsze z zainteresowaniem śledze ten temat<ok>

W sumie to trzeba by tytul zmienic, bo z sama glowica to juz nie wiele ma wspolnego.

Co do gazniorow, czytalem kiedys na FM wypowiedzi slynnego ADAMA, ze wlasnie przez nerwowosc mechanicznych gazniorow wrocil do podcisnieniowych, bo do codziennej jazdy sie nie nadawaly. :)

PS zajebisty racer z Twojej inazumy, moze kiedys sie spikniemy, do szczecina rzut kaminia :)

Zapodaj jeszcze jakieś zdjęcia tego gixa.Który to rok?Wygląda kozacko.

Faktycznie Norwegia - szczecin rzut kamienia...heh

Dziś znów rozebrałem gaźniki i znów złożyłem, tym razem bardzo dokładnie i chyba się udało. Jest lepiej, lewe powietrze chyba wyeliminowane, jest bardziej cywilizowany

eqlj.jpg

a i jeszcze zdjęcia gsxr to jest rok 92. Sory za zdjęcia, nie lansuje się. Po prostu nie mam lepszych...

z3kx.jpg

http://imageshack.us...6/9741/u561.jpg

Edytowane przez inazuma

Oba sprzęty są kozackie.Aż mnie kusi żeby sobie sprawić takiego gixa.Tylko co z tego jak moje doświadczenie w dłubaniu przy moto,kończy się przy wymianie płynów :)

Czy stelarze zadupków to Twój wymysł,czy przeszczepy?

Jeśli chodzi o gixa to od nowa stelaż robiony był, a w Inazumie lekko skrócone rury. To wszystko laminaty pierwszy kopia MV Augusta, drugi to od kolegi z Redhotchilicustoms.

m79j.jpg

wwx3.jpg

Chyba muszę przyjrzeć się bliżej temu projektowi.Czy zawieszenie przednie w gixie jest fabryczne?

Od ktorego roku 1100 byly na plytkach?

A więc sąsiad ja mieszkam na Mierzynie.

Na płytkach to 91-92 1127cm, 89-90 1052cm to te budową zbliżone do bandziorów.

1127 bylo od 89 roku.

wlasnie nie bylem pewien co do 90 roku czy juz na plytkach, czy dopiero od 91 jak weszly inne gazniki.

dzieki.

A ja mam takie pytanie, masz moze gliwice z Bandziora gdzies na " stole " Moglbys zmierzyc szerokosc jej ? Piec z gsxf, jesli padnie mi w sradzie chcialbym adoptowac i cieszyc nie mocnym momentem w gixie :)

inazuma Nie zgodze sie z Toba, ja mam piec 1127 rocznik 1990, i nie na plytkach :)

Na cylindrze jak byk pisze 1127 ;)

Zdjecie pieca :

29af891a8778157c.jpg

Edytowane przez lukkow

glowica w efce i b12 ma te same wymiary. mozesz sobie zmierzyc sam.

wczesniej byla mowa o silnikach gixxa a nie efki, ktory jak dobrze wiesz sie rozni a ze nie znam historii efki to nie bedziemy sie klocic.