Skocz do zawartości

Żarówka Na Przód

Gość jatomoto
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

A i nie wiem jak Twoje oczy, ale unikal bym "blu zenon efekt" Jak jedziesz noca i jeszcze w deszczu to masakrycznie widocznosc spada. Bardziej bialych zarowek bym szukal. I zwierzatka w lesie lepiej kontrastuja. ;)

ok, będę unikał efektu niebieskiego zenona, chyba tyłek od tego może boleć co? :lol:

Zauważyłem, że przy białym świetle widzę lepiej, więc żółtym, "xenonowym", i tuningu w stylu hondy Type-R mówię NIE :D

w stylu hondy Type-R mówię NIE :D

a co masz do hondy ??!!

U siebie mam bluevision i się sprawdzają, szału niema ale jest lepiej niż na zwykłych.

Ewentualnie jak szaleć to montaż kamery termowizyjnej coś na wzór BMW ;) bo NV to się na motocyklu nie sprawdzi niestety :(

U siebie mam bluevision i się sprawdzają, szału niema ale jest lepiej niż na zwykłych.

Ewentualnie jak szaleć to montaż kamery termowizyjnej coś na wzór BMW ;) bo NV to się na motocyklu nie sprawdzi niestety :(

gdzieś tam się przymocuje :P

Patrze filmik słucham muzę i dziwię się; czemu on to kazał słuchać z koniecznie włączonym dźwiękiem :blink: ale później doczytałem i znów jestem spokojny

a tymi światełkami to można pewnie drzewa ścinać :trzepie:

jato,a Ty czasem nie masz angielskiej lampy ? :P

Ja podobno mam angielską, ale prawda jest taka że światło w banditach jest tak mizerne, przynajmniej w N'kach, że specjalnie nie widze różnicy świeceniu....

Ja podobno mam angielską, ale prawda jest taka że światło w banditach jest tak mizerne, przynajmniej w N'kach, że specjalnie nie widze różnicy świeceniu....

jak w N'ce masz słabe to proponuję się przejechać się S po 2000 roku (soczewki) :P tam to już nic nie widać.

jatomoto ale szanse zobaczenia dzika w lesnej gestwinie wzrosna Bycmoze pieczen bys z niego zrobil. :lol:

A co do zarowek, jak czesto wymieniacie? dopiero jak sie przepali czy wczesniej? Bo z czasem zarowka mimo ze swieci to nie takim blaskiem jak by byla nowa, zarnik sie wypala, wciaga prad, a nie swieci. Lepiej czesciej to robic.

Jak juz pisalem wyzej stan reflektora i zarowki najpierw i ustawienie lampy sprawdzic, a pozniej marudzic ze dzior slabo swieci, bo eNka wcale nie ma takiego zlego swiatla.

jatomoto ale szanse zobaczenia dzika w lesnej gestwinie wzrosna Bycmoze pieczen bys z niego zrobil. :lol:

A co do zarowek, jak czesto wymieniacie? dopiero jak sie przepali czy wczesniej? Bo z czasem zarowka mimo ze swieci to nie takim blaskiem jak by byla nowa, zarnik sie wypala, wciaga prad, a nie swieci. Lepiej czesciej to robic.

Tą pieczeń z takimi lampami to na miejscu można zrobić :lol:

Zarówkę wymieniam jak mi kierowcy mrugną ;) Tą co mem teraz wsadzałem na początku sezonu.

A co myślicie o xenonie do N-ki ?

Ja mam Osram X-racer. Motocyklowa, więc powinna być w miare trwała. Zdecydowanie bardziej biała od standardowej i lepiej widać. Porównując do np. kumpla FZS to o niebo lepsze mam światła. Nie trzeba na długich w nocy jeździć. I jeszcze w fajnym pudełku sprzedają w kształcie kasku motocyklowego ;) A co do xenonów to chyba się nie sprawdzają jak jest klosz ryflowany.

• 2 years later...

Czy używał ktoś dość nowej żarówki OSRAM night breaker unlimited. Głównie chodzi mi o S-ki w rocznikach 95-99 bo swiatła te są słabe i zastanawiam się czy zmiana żarówki wiele daje. Widziałem na TVN turbo szybką recenzje, ale jak wiadomo telewizja kłamie, wasze doświadczenie jest bezcenne ;)