Skocz do zawartości

Kamerka

RafalS600
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Czyli kolega nie jest zainteresowany moja kamerka? Tak pytam bo nie odpisales na maila ; )

• Odpowiedzi 87
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• RafalS600

15

• Kruk

9

• LatajacySlon

8

Sorry Aet, przyznaje szczerze, że faktycznie nie odpisałem bo mnie ostro sejsa docisnęła i na pewien czas zostawiłem temat kamerki i zapomniałem o tym. Dzisiaj miałem ostatni exam (w koncu...) i wróciłem do tematu tym razem już decyzją. Udało mi się fajno upolować taką o to ło kamerke i to jeszcze na fakturke wiec nie wyszło źle.

http://szpiegowskiekamery.pl/opis/2394835/sportowa-kamera-poseidon-hd-720p-na-kask-rower-motocykl.html

Jak palne moto do coś pewnie nakręce i wrzuce na forum.

Dzięki wszystkim za rady i opinie. Wierzcie lub nie ale były naprawde pomocne.

Sorry Aet, przyznaje szczerze, że faktycznie nie odpisałem bo mnie ostro sejsa docisnęła i na pewien czas zostawiłem temat kamerki i zapomniałem o tym. Dzisiaj miałem ostatni exam (w koncu...) i wróciłem do tematu tym razem już decyzją. Udało mi się fajno upolować taką o to ło kamerke i to jeszcze na fakturke wiec nie wyszło źle.

http://szpiegowskiekamery.pl/opis/2394835/sportowa-kamera-poseidon-hd-720p-na-kask-rower-motocykl.html

Dzięki wszystkim za rady i opinie. Wierzcie lub nie ale były naprawde pomocne.

a możesz coś więcej o niej powiedzieć bo zakładam, że masz instrukcje.

Np ile bateria wytrzymuje/materiału może nagrać?

Nie czekaj pan na moto tylko pobaw się i potestuj jak najszybciej ;) ciekawi mnie to to, bo wygląda na dobrą alternatywę dla gopro za mniej siana.

Był faki film "Orbitowanie bez cukru"

Tytuł oryginalny - Reality Bites

A tu są właśnie ukąszenia rzeczywistości.

http://www.youtube.com/watch?v=eQ9pkwqTRe0

Karta kingston elite pro highspeed nie wiem jaka klasa i szybkości nie mierzyłem.

Szyba w miarę czysta, a porysowanie jak w 12 letnim samochodzie ;)

Mam takie poczucie, że tu balans bieli działa tak, że przyjmuje, że najjaśniejszy punkt (pan) jest biały i stąd ten niebieski ogień w środku nocy ;)

Edytowane przez Kruk11

oglądnąłem tylko pare sekund i imho jest znacznie lepiej niz w HD1.

No i kamerka doszła(swoją drogą szybcy są ) Wbudowanej pamięci ma tylko 64MB wiec na niewiele to starcza. Jutro ją ze sobą wezme i cos poświruje kilka sekund za dnia i z wieczora coś zapodam.

Swoją drogą teraz mam zagwozdkę jak to zamocować. Nasi forumowi filmowcy, możecie wrzucić fotki jak mocujecie kamerke na kasku? U mnie fabryczna tasiemka jest troche krótka i chyba będe musiał coś pomotać we własnym zakresie.

Ja wyciąłem z blachy taki kawałek, który wepchnąłem "do nawiewu" i między skorupę kasku a wyściułkę, ale ja miałem inną kamerę (płaską a nie rurkę). Do gopro dodają zestaw uchwytów mocujących na kask.

Pany..a weźcie mnie jeszcze powiedzcie jak to jest. (Mam nadzieję, że sie nie sfrajerowałem troche). Mianowicie kamera czyta kartySD (przynajmniej tak jest napisane) a gdzie bym sie nie rozejrzał na allegro itp to wszędzie są karty SDHC. Znalazłem też tekst że wszystko powyżej 8GB jest SDHC. Prawda to? Celowałem w 16 lub 32 GB...i lipa by była jakbym musiał kupić karte 4 lub 8....

Na moje wyczucie baterii Ci nie starczy na nagranie 8 gibonów ta kamerą, więc ładowanie równa się zdjęcie zawartości karty.

Czy ta kamerka ma możliwość nagrywania podczas podłaczenia do ładowania, bo z tego co mi się wydaje GoPro tak ma, ale nie jestem pewien.

Nie...nie ma. Panel tylny na którym są jakiekolwiek wejścia jest zamykany i dopiero on trzyma karte SD wiec no way niestety.

Mnie kiedys nauczono ze karty SD sa do robienia zdjec a karty SDhc sa do filmow. Wlozysz karte SD to kamerka bedzie Ci sie wieszac ;) Przerabialem temat w zwyklej cyfrowej kamerce i mojej gopro. Na SD obie sie wieszaly i pojemnosc nie ma tu nic do rzeczy. Ja uzywam 4GB kart

Edytowane przez Aeternus

(...)

Swoją drogą teraz mam zagwozdkę jak to zamocować. Nasi forumowi filmowcy, możecie wrzucić fotki jak mocujecie kamerke na kasku? U mnie fabryczna tasiemka jest troche krótka i chyba będe musiał coś pomotać we własnym zakresie.

Możesz spróbować na taśme 3M bo naprawde są mocne, chyba nawet niektóre GoPro są na nią.

Tutaj masz asortyment 3M http://www.horus.net.pl/katalog96_tasmy_klejace_i_kleje_przemyslowe_tasmy_dwustronnie_klejace_vhb_do_mocnych_polaczen.html

Witam

a co myślicie o takiej bardzo taniej kamerce jak na 720p

http://allegro.pl/kamera-sportowa-hd-najtaniej-karta-4gb-super-i2066590902.html

??

Ma mały kąt widzenia bo 60 stopni zatem dużo nie uchwyci z otoczenia, słaby akumulator i brak funkcji zapętlania nagrania. W zależności do czego będziesz używał, jak na któtkie przeloty to jeszcze ujdzie ale dalsze tripy odpadają

Edytowane przez Szyszka

Dobra panowie na co się skusić ? Opcja 1 Opcja 2

Jedna z kamerek jest ze stanów więc nie wiem jak z gwarancją, a druga jest z jukeja z tym że droższa.

Edytowane przez mikitBP

Pany..a weźcie mnie jeszcze powiedzcie jak to jest. (Mam nadzieję, że sie nie sfrajerowałem troche). Mianowicie kamera czyta kartySD (przynajmniej tak jest napisane) a gdzie bym sie nie rozejrzał na allegro itp to wszędzie są karty SDHC. Znalazłem też tekst że wszystko powyżej 8GB jest SDHC. Prawda to? Celowałem w 16 lub 32 GB...i lipa by była jakbym musiał kupić karte 4 lub 8....

z mojej skromnej wiedzy o fotografii wynika, że karty SDHC to po prostu karty większej pojemności (powyżej 2GB - nie kupisz karty SD 4 czy 8 GB - nie ma takich)

A urządzenie na pewno poradzi sobie na pewno skoro ma opis, że łyka 32GB bo 32 to właśnie SDHC. chill :)

ale tak jak pisał Kruk nie warto brać 32 dlatego, że bateria Ci padnie wcześnie chyba, że planujesz zakup battery packów albo nagrywać długi materiał przed ściągnięciem do na kompa :)

Edytowane przez piotrekg

Dzięki za rady. Faktycznie nie ma sensu kupować takiej mega karty. Na 8GB jest 4h kręcenia więc nie wiem czy nie kupić nawet 8ki. Poniżej dwa linki do filmików.

W pierwszym zapomniałem przekręcić kamerke więc obraz jest lekko machnięty. Drugi już jest normalnie.

Kolejne postaram się w HD. Ten był póki co tak typowo testowy jak w ogóle to śmiga.

no co to kart to warto kupić mniejszą pojemność ale za to dobrej firmy o wysokiej klasie zapisu

bywa tak, że karta z class 4 kiepskiej firmy jest tak szybka jak konkretnej marki z class 2

poniżej obrazki po czym poznać classę karty :)

class 10 obecnie najwyższa

class10.jpg

i class 4 najpopularniejsza chyba

class4b.jpg

Edytowane przez piotrekg

Tutaj macie testy http://www.chip.pl/serwis/foto/ranking/pamieci-masowe/karty-pamieci-flash-sd różnych kart pamięci z cenami itp, ewentualnie na ceneo.pl sprawdźcie sobie aktualną cenę.

Ps. SanDisk jest najczęściej podrabianą firmą jeśli chodzi o karty więc osobiście szukałbym mniej popularnych producentów którzy wyszli dobrze w testach, podajże LEXAR jest ok.

Edytowane przez Szyszka

Tutaj macie testy http://www.chip.pl/serwis/foto/ranking/pamieci-masowe/karty-pamieci-flash-sd różnych kart pamięci z cenami itp, ewentualnie na ceneo.pl sprawdźcie sobie aktualną cenę.

Ps. SanDisk jest najczęściej podrabianą firmą jeśli chodzi o karty więc osobiście szukałbym mniej popularnych producentów którzy wyszli dobrze w testach, podajże LEXAR jest ok.

Ja mam Lexara i ogólnie chodzi dobrze ale chyba class 6, która deklarują to raczej class 4... :(