Skocz do zawartości

Przegląd Tech.

M0t0Gdynia
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

TO nic nie zostało jak zamawiac graty ;]

Puki co drań nie chce odpalic :< piłuje go na ssaniu od 5 minut i nic ;/ a po kęceniu jakis czas, mega głosny wystarzał z rury, wczesniej po tym wystrzale odpalił odrazu a dzis .. dupa :-)

stoi pod gararzem, na dworzu cieplej, to może ogrzeje się troche :D

podkręca aku... moze zatrybi :-)

Edytowane przez MotoGdynia

takie coś to bezproblemu zrobie, ale boje się regulacji, jedyne co regulowałem to malucha i układarki :D a wiadomo ... w pracy to w pracy, narzedzi po szyje w garażu mam tylko komplet kluczy nasadowych, co prawda 150elem. ale nie mam tego młotka ;p

Trochę mnie rozbawiłeś. Pisałeś wcześniej że z zawodu i wykształcenia jesteś mechaniorem, a teraz piszesz żę się regulacji boisz.... :blink:

nie dał bym nigdy 1000 zł za serwis szczegółnie w suzuki a dlaczego ? raz ze ZAWSZE mogą coś spierd.

Amerykę żeś odkrył. Argument od czapy, a powiedz mi który serwis NIGDY nie może coś spierd.?

Każdy może. Ogólnie dobry, zaufany mechanik czy to do moto, czy do auta to trochę jak trafiony kupon, tyle że bardziej permanentnie. Ludziom z przełomu Śląska i Małopolski, którzy nie mają uzdolnień manualno-mechanicznych polecam Seba Moto z Jaworzna, ok dobra wiem nie pod temat, ale goście są dobrym przykładem solidności, kiedyś jeden koleś co mu padaka padła opisał swoją smutno-radosną historię, w skrócie to było tak, że kupił jakieś enduro i padło, był przygotowany na kilka stówek za reanimację, a może smutną informację, że się nie da, oddał do ww. serwisu, dzwoni za 2 dni (czy też sami dzwonią, bo mają taki zwyczaj) i mówią że zrobione, on ile się należy oni, że 10 zł, bo wymielili tylko fajkę na świecy. Gość się nie znał, może i mógł to sam sprawdzić, ale nie każdy lubi/umie dłubać przy moto. Aha ww serwis to nie jest mój żaden szwager czy kumpel, podaje to tylko a'propos tematu - można znaleźć kogoś, kto dobrze i tanio, jeśli samemu się nie umie i nie będzie cię naciągał wykorzystując twoją techniczną indolencję.

kręć go 3-4 sek przerwa tak parę razy a jak mu zimno to suszarka do ręki i jechane ,grzej gaziory, zaskoczy o ile nie zalałeś świec ,ech szkoda że mnie nie ma chętnie bym ci pomógł w sprawie twojej maszyny :)

Amerykę żeś odkrył. Argument od czapy, a powiedz mi który serwis NIGDY nie może coś spierd.?

Lepiej zrobic samemu moto, nawet oddac komus zaufanemu i patrzec mu na rece czy oddac do serwisu gdzie nie wiadomo co sie dzieje? moze zrobią dobrze a moze coś spierd. i nawet o tym nie powiedzą? nie zawsze tak musi być ale warto o tym pomysleć.

Lepiej zrobic samemu moto, nawet oddac komus zaufanemu i patrzec mu na rece czy oddac do serwisu gdzie nie wiadomo co sie dzieje? moze zrobią dobrze a moze coś spierd. i nawet o tym nie powiedzą? nie zawsze tak musi być ale warto o tym pomysleć.

No miałem stycznosc z pewnym Sewisem ale CItroena,

połamało się ? Młody przynies klej...

@jarconbubu chętnie bym cie zaprosił :D Podładowałem aku i zaskoczył po sekundzie bez problemu :) 20mil zrobione, jutro na myjnie wywalic te sól i zaczynam go polerowac :P

http://allegro.pl/olej-filtr-oleju-swiece-suzuki-gsf-600-bandit-i2081661078.html

Styknie ? Cena odpowiednia ?

Kurcze, naładowałem aku ... i raz odpali, a innego dnia nie, znowu go ładuje :/ Mialem jechac dzis na myjke umyc go z tych resztek soli ... tragedia po prostu, nie długo -30C ma byc to nie wsiąde na niego :|

http://allegro.pl/olej-filtr-oleju-swiece-suzuki-gsf-600-bandit-i2081661078.html

Styknie ? Cena odpowiednia ?

Kurcze, naładowałem aku ... i raz odpali, a innego dnia nie, znowu go ładuje :/ Mialem jechac dzis na myjke umyc go z tych resztek soli ... tragedia po prostu, nie długo -30C ma byc to nie wsiąde na niego :|

A sprawdzałeś ładowanie i upływność na postoju? Jeśli to jest ok to aku do wymiany.

Co zrobiłem sam:

Olej i filtr

Olej w lagach

Regulacja zaworów i uszczelka pod pokrywą

Przegląd hamulców i niebawem wymiana klocków

Wymiana płynu hamulcowego

Musisz wymienić wszelakie płyny - stare pewnie jak cholera i osad zostawiły. Przy wymianie oleju w silniku pomyśl może o preparatach płukających, ale tu się mogę mylić (mały przebieg).

Świeczki to może irydowe kup CR9EIX

Musisz wymienić wszelakie płyny - stare pewnie jak cholera i osad zostawiły. Przy wymianie oleju w silniku pomyśl może o preparatach płukających, ale tu się mogę mylić (mały przebieg).

Świeczki to może irydowe kup CR9EIX

Dzieki, wezmę pod uwagę, i teraz skoro nie moge go dokładnie umyc, to przynajmniej wyczyszczę łańcuch dokładnie (Diabli wiedzą ile te mrozy będą trwały) i czy taki zestawik był by dostateczny, czy do bandziora potrzeba coś ... cośowego, chyba że macie własne propozycje, chętnie wysłucham.

http://www.moto-akcesoria.pl/spray-do-czyszczenia-lancucha-procycle-500ml,p,6552

http://www.moto-akcesoria.pl/spray-do-smarowania-lancucha-procycle-100ml,p,21564

sporo osób stosuję nafte do czyszczenia , temat konserwacji łańcucha jest szeroko opisany na forum ,zestaw spoko :)

Do czyszczenia nafta z Casto za 9 zł + pędzelek za 4zł

Do smarowania - w domu Hipol a w trasę w sumie dowolny spray do łańcuchów

Do czyszczenia nafta z Casto za 9 zł + pędzelek za 4zł

Do smarowania - w domu Hipol a w trasę w sumie dowolny spray do łańcuchów

I tak własnie panowie zrobię, nafta i pędzelek, więc odpada specyfik do czyszczenia, natomiast smar zakupiony :) Dzieki