Skocz do zawartości

Weekend Pomajowy Nad Morze

piotrekg
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Wszyscy tak gadacie o tym weekendzie majowym więc ja trochę odejdę od tematu i zapodam taki trip:)

Czas od 11/12 do 20/21 maja .

z Moją jedziemy na konferencję na Hel. Jako, że olewamy w tym roku wakacje to chcemy sobie trochę odbić właśnie w maju.

Planujemy wyruszyć w pt/sb 11/12 maja, dotrzeć do Torunia, tam trochę pozwiedzać i przenocować. Później do Łeby, tam kilka noclegów i pewnie 18-stego ruszyć do Juraty.

Chciałem zatem zapytać chapter toruński co warto zobaczyć, gdzie zjeść, gdzie nocować itp. przewodniki, przewodnikami ale najlepiej zapytać miejscowych :) oczywiście jakieś spotkanko zapoznawcze byłoby wskazane;)

Później nad morzem będzie 2 sprawa :P dla mieszkających w okolicach Helu/Juraty będę szukam towarzystwa :D :D :D moja będzie na konferencji więc ja nie zamierzam siedzieć w hotelu :) możecie jakieś fajne trasy z ciekawymi widokami zaproponować :) oczywiście jakieś spotkanko zapoznawcze również wskazane :)

A dla całego forum czy możecie podać jakieś fajne trasy, żeby cały czas A1 nie ciąć? Za Toruniem mam mniej więcej plan jak chcę jechać ale do Torunia cały czas ciągnę się po A1/E75 możecie coś poradzić, żeby tamtędy nie jechać? poniżej

moja trasa

Jak dla mnie to zbrodnia jechać cały czas A4 i 1. Z Krakowa do Skały, potem Pieskowa Skała i Olkusz - piękny odcinek. Polecam dalej jechać do Żarek, dalej Zloty Potok, Olsztyn i dopiero na 1 - trochę dalej ale znacznie ładniej:)

tylko nam nie :runaway:

Czy mi się wydaje czy Piotrek jesteś sławny ? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Jak dla mnie to zbrodnia jechać cały czas A4 i 1. Z Krakowa do Skały, potem Pieskowa Skała i Olkusz - piękny odcinek. Polecam dalej jechać do Żarek, dalej Zloty Potok, Olsztyn i dopiero na 1 - trochę dalej ale znacznie ładniej:)

zakładam, że ruszymy z jerzmanowic więc Skała trochę w tył ;) Poza tym Pieskowa mnie trochę drażni odkąd tam tiry się poruszają co by viatolla ominąć :/

dzięki za podpowiedź z tymi Żarkami do Olsztyna - jest to jakaś opcja do częstochowy :) teraz tylko czekam na resztę trasy :)

Czy mi się wydaje czy Piotrek jesteś sławny ? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

zazdrościsz popularności ;) :* zawsze możesz za mną jechać będziesz "ten kolo co za "Spier**lającym" jechał" :)

zakładam, że ruszymy z jerzmanowic więc Skała trochę w tył ;) Poza tym Pieskowa mnie trochę drażni odkąd tam tiry się poruszają co by viatolla ominąć :/

dzięki za podpowiedź z tymi Żarkami do Olsztyna - jest to jakaś opcja do częstochowy :) teraz tylko czekam na resztę trasy :)

zazdrościsz popularności ;) :* zawsze możesz za mną jechać będziesz "ten kolo co za "Spier**lającym" jechał" :)

W sumie Marta jedzie z Tobą to nie bedę oglądał Twojej dupy :D Ale nie no, raczej nie bardzo bo odkładam $$ na wrzesień ;p

W sumie Marta jedzie z Tobą to nie bedę oglądał Twojej dupy :D Ale nie no, raczej nie bardzo bo odkładam $$ na wrzesień ;p

i już nie jedziesz...

nikt z Torunia? nikogo tam nie mamy?

i już nie jedziesz...

nikt z Torunia? nikogo tam nie mamy?

no jak nie jak tak:) ja mieszkam nie daleko w sumie jakies 20 km od Trn, chetnie oprowadze i pokaze miasto. Sam mieszkam w Ciechocinku ( wiec tez mozna poswiecic pare godz, chocby na zobaczenie Tężni). Tez myslalem nad wypadem nad morze do znajomych wiec moze sie podlacze do Was?:)

Tężnia świetny pomysł!!! zawsze chciałem tą piekielną konstrukcję zobaczyć :)

jasne, że możesz się podłączyć jeśli tylko 3 tyg maja Ci pasi!

No dla kogos kto nie mial z nimi wczesniej stycznosci, stanowi naprawde ciekawy obiekt( podobnie jak sam Ciechocinek:)

Poki co, zakladam czysto teoretycznie moje wolne( bo w sama majowke graniczy to z cudem) jednak jesli chodzi o 3 tydz, to mysle ze bedzie prosciej.

W najgorszym wypadku, gdybym musial pracowac i nie mogl jechac nad morze, sluze pomoca w terenie;)

No dla kogos kto nie mial z nimi wczesniej stycznosci, stanowi naprawde ciekawy obiekt( podobnie jak sam Ciechocinek:)

Poki co, zakladam czysto teoretycznie moje wolne( bo w sama majowke graniczy to z cudem) jednak jesli chodzi o 3 tydz, to mysle ze bedzie prosciej.

W najgorszym wypadku, gdybym musial pracowac i nie mogl jechac nad morze, sluze pomoca w terenie;)

no to będziemy się dogadywać :) a co do noclegu to zawsze możemy nocować w Ciechocinku zamiast Toruniu :)

mieszkałem w Toruniu 1,5 roku proponuje całą starówkę tzn pomnik Kopernika krzywą wierzę dom Kopernika no i Bulwar wieczorem gdy jest oświetlony naprawdę zajebiście wygląda Fort IV w Toruniu Zamek Dybów proponuje tez iść do planetarium nie wiem czy lubisz takie rzeczy ale ja bym mógł chodzić tam codziennie tylko że repertuar dla mnie już się skończył jest z 5 filmów do wyboru

jeśli chcesz coś dobrego zjeść proponuje Manekina taka naleśnikarnia są naprawdę duże i można dość tanio i smacznie zjeść

nie wiem czy kurat 12 maja nie będę miał szkoły ale wstępnie mogę ci powiedzieć że jak byś wybrał trasę do Torunia przez Koło to się zabiorę z wami

Edytowane przez szoter

dzięki za podpowiedź z tymi Żarkami do Olsztyna - jest to jakaś opcja do częstochowy :)

Ze swojej strony trasę od Olkusza do Częstochowy proponował bym następującą:

Olkusz -> Klucze -> Ogrodzieniec -> Zawiercie -> Myszków (choć ten można ominąć) -> Żarki -> Złoty Potok / Janów -> Olsztyn -> Częstochowa.

Na tej trasie dużo nowego asfaltu, ładne widoki i nieduży ruch. Jeżeli interesuje Cię zobaczenie czegoś po drodze, to w Ogrodzieńcu i Olsztynie ruiny zamków. Trasa Żarki - Złoty Potok to nowy asfalt i przyjemna jazda przez lasy - można poobcować z naturą ;), a po drodze m.in. zabytkowa pstrągarnia, Diabelskie Mosty, Brama Twardowskiego i Żródła Wiercicy (Źródła Zygmunta i Elżbiety) - wszystko do zobaczenia w obrębie 1km. Polecam.

Edytowane przez Diobeł

dzięki za podpowiedzi Panowie

No mozliwosci robi sie coraz wiecej;-) a jak duza grupa zamierzacie jechac?

:D :D :D :D :D

ciężko mnie i Martę nazwać grupą ale niech będzie ;)

no widocznie nie skupilem sie za bardzo na poczatku posta:P

to chyba calkiem normalne bedzie jesli zaproponuje ze mozecie bez lipy spac u mnie, co nie? myslalem ze to bedzie karawana, z tad obawa w mojej glowie ze bede musial dmuchac materace:P zawsze pare dyszek w kieszeni. jeszcze duuuzo czasu, ale mysle ze bedziemy w kontakcie gdyby mialo sie cos zmienic:D

cześć, czy jest możliwość podpięcia się z Wami na trase? Planuje z moją kobietą taki włąśnie wypad nad morze cel: łeba, pochasać po wydmach, hel, poźniej olsztyn, mazury, do rodzinki w białym stoku i powolutku do domu. urlop mamy właśnie w połowie maja wiec jeśli nie macie nic przeciwko chętnie byśmy się zabrali razem...?

pozdro

cześć, czy jest możliwość podpięcia się z Wami na trase? Planuje z moją kobietą taki włąśnie wypad nad morze cel: łeba, pochasać po wydmach, hel, poźniej olsztyn, mazury, do rodzinki w białym stoku i powolutku do domu. urlop mamy właśnie w połowie maja wiec jeśli nie macie nic przeciwko chętnie byśmy się zabrali razem...?

pozdro

nie widzę problemu zawsze raźniej :) tylko dodam, że my jedziemy tempem spacerowym pewnie :) moja zasugerowała max 110-120...

spoko dopasujemy sie, ja też sie boje szybko jeździć :P

jeśli nie bierzesz autostrad pod uwagę to w pytke, widziałem mapkę i jest ok.

jak sie ociepli to można by sie spiknąć przed wyjazdem... jaka pogode planujesz? :lol:

spoko dopasujemy sie, ja też sie boje szybko jeździć :P

jeśli nie bierzesz autostrad pod uwagę to w pytke, widziałem mapkę i jest ok.

jak sie ociepli to można by sie spiknąć przed wyjazdem... jaka pogode planujesz? :lol:

pogodę zamówiona około 30st, bez deszczu, niska wilgotność ;)

co do trasy to jeszcze ustalimy... ale na pewno chciałbym uniknąć autostrad!

to co jest pewne to jeden nocleg Toruń/Ciechocinek...

co do spotkania to widzę, że Rybnik/Wodzisław więc to nie tak daleko więc na pewno można się spotkać :)

może Jasna Góra? może Lenka zorganizuje II Międzynarodowy Zlot Szówkowy to też będzie okazja...

a jak nie to zawsze można się na jakaś traskę umówić :)

no pogoda wzorowa, mam nadzieje ze sie sprawdzi :rolleyes:

jeżeli by sie znalazł jakiś nocleg dla dwóch strapionych duszyczek to :beer: było by miło... jeśli nie to poszukamy też czegoś na miejscu, moja kobitka jeszcze nie jest wjeżdżona w nowe siodło i pewnie po tych 400km nieźle będzie mnie łojić po kasku...

zastanawiam nad rozpoczęciem w Częstochowie, ale jak będzie już tak daleko to na pewno sie zgadamy.

pozdro

• 3 months later...

Jak sie okazało pojadę sam z kobietą, a Piotrka "i tak nie bedzie" ;) zwracam sie z prośbą do forumowiczów zamieszkujących woj. pomorskie o wskazanie w okolicach Łeby, Władysławowa, Helu ciekawych i przyjaznych motocykliście miejsc. Wyruszamy w sobote 12.05 z Rybnika, nad trasą jeszcze się zastanawiam wiec jeśli macie jakieś spostrzeżenia to prosze pisać.

no jak nie jak tak:) ja mieszkam nie daleko w sumie jakies 20 km od Trn, chetnie oprowadze i pokaze miasto. Sam mieszkam w Ciechocinku ( wiec tez mozna poswiecic pare godz, chocby na zobaczenie Tężni). Tez myslalem nad wypadem nad morze do znajomych wiec moze sie podlacze do Was?smile.gif

Czy oferta wciąż aktualna? ;)

Edytowane przez kijano

Nie żartuj, że Piotrka nie będzie? haahhahaha :D

Bo jeśli faktycznie to nie wyszedł z wprawy :D