Skocz do zawartości

Malowanie Plastików

Gość Czajnik166
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich!

Jak w temacie chodzi o malowanie, a chciałem zaczerpnąć opinii specjalistow xD Bandziorek był wyłożony na prawa i lewą strone nic sie mocno nie połamało ale jest przerysowane do gruntu w niektórych miejscach ( dodaje foto) i teraz chciałbym to zniwelować ale nie malować całe elementy bo 1. kasa a 2. chciałbym miec fabryczny lakier nadal. Mam gościa z alledrogo ale za 450zł i chce malować całe, da sie i czy wogóle to jest dobry pomysł zeby takie przetarcia miejscowo tylko pomalować?

post-483-1267985759,8763_thumb.jpg

post-483-1267985766,6067_thumb.jpg

post-483-1267985820,9169_thumb.jpg

post-483-1267985827,955_thumb.jpg

post-483-1267985834,4876_thumb.jpg

post-483-1267985841,3175_thumb.jpg

post-483-1267985851,075_thumb.jpg

dac sie da..ale bedzie widac, za małe elementy zeby mozna bylo zrobic jakies przejscie aby zniwelowac roznice kolorow..takie moje zdanie

Edytowane przez wojtecki

patrząc na fotki to moim zdaniem wolałbym pomalować całość, elementy te są nie za duże, a czy będziesz miał oryginalny lakier czy nie to naprawdę jest rzeczą drugorzędną zwłaszcza że każdy jeden element ma rysy lub głębsze otarcia :)

Witam wszystkich!

Jak w temacie chodzi o malowanie, a chciałem zaczerpnąć opinii specjalistow xD Bandziorek był wyłożony na prawa i lewą strone nic sie mocno nie połamało ale jest przerysowane do gruntu w niektórych miejscach ( dodaje foto) i teraz chciałbym to zniwelować ale nie malować całe elementy bo 1. kasa a 2. chciałbym miec fabryczny lakier nadal. Mam gościa z alledrogo ale za 450zł i chce malować całe, da sie i czy wogóle to jest dobry pomysł zeby takie przetarcia miejscowo tylko pomalować?

miałem u siebie podobna sytuacje jeśli bardzo zależny ci na kasie można właśnie malować miejscowo na pierwszy rzut oka nie będzie widać różnicy, ale tak naprawdę lepiej pozbierać i zrobić to raz a poradnie. 450 zł za wszystkie to chyba niedrogo tak naprawdę.

dzieki za szybkie odpowiedzi :)

gdyby nie te pół bani własnie to bym bez zastanawiania malował całość ale najbardziej mnie boli to ze kolor jest ok wiec nie bede go zmieniał i wtedy przez miejscowe przetarcia malować całość ....zkod troche kasy ale własnie moze być widac mocno jak to trzasne miejscowo tylko z rozprowadzeniem lekkim

czekaj czekaj, ja właśnie negocjuję z jednym lakiernikiem, daj i ze dwa dni to ci powiem ile z tej ceny da się urwać, ponoć gość jest nieziemski i ma rekomendację ludzi którym ufam jako tako :)

Trochę z innej beczki ale odnośnie plastików: pękło mi mocowanie plastiku bocznego (chodzi o to miejsce gdzie przykreca się śrubką plastik koło baku pod siedzeniem) i czym polecalibyście to skleić żeby się trzymało? :unsure:

Trochę z innej beczki ale odnośnie plastików: pękło mi mocowanie plastiku bocznego (chodzi o to miejsce gdzie przykreca się śrubką plastik koło baku pod siedzeniem) i czym polecalibyście to skleić żeby się trzymało? :unsure:

Witam.

Najlepiej pospawac... jak jest miejsce mozna dac od tylu nakladke w celu wzmocnienia.

Z klejeniem tworzyw jest roznie, zwlaszcza "do czola"

pozdrawiam

tylko i wyłącznie, próbowałem na około ale spawanie załatwia najlepiej sprawe

a ja to mam na tryttrytki zrobione, zdaje się 3 lub 4, trzyma jak marzenie

a ja to mam na tryttrytki zrobione, zdaje się 3 lub 4, trzyma jak marzenie

a co to tryttryki i jak można pospawać plastik bo nie kojarze jakoś :blink:

trytytki to sa te opaski zaciskowe ;) co do spawania to nie, nie spawa sie tego zwyklymi spawarkami..sa do tego specjalne lutownice i np prety miedziane jako element topiący (spawajacy) czy jakos tak ;)

trytytki to sa te opaski zaciskowe ;) co do spawania to nie, nie spawa sie tego zwyklymi spawarkami..sa do tego specjalne lutownice i np prety miedziane jako element topiący (spawajacy) czy jakos tak ;)

Dzięki wielkie, coś może jeszcze wymyśle z tym bo jeśli chodzi o to spawanie to nie wiem za bardzo gdzie taka możliwość istnieje w Rzeszowie.

Wszędzie tam, gdzie reperują np. zderzaki samochodowe, warto pierwszego lepszego mechanika spytać.

Do zainteresowanych lakiernikiem o którym wspomniałem, w związku z nagłym atakiem zimy, sprawa się nieco przeciągnie, bo mam mu motor pokazać by mógł go wycenić, a jazda na nim w temp. rzędu -3 stopnie nie należy do zbytnich przyjemności. Jak tylko się ociepli na tyle by można było pojeździć dokończę dzieła i podam stosowne informacje.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.