Skocz do zawartości

Światła - Montaż Bi-Ksenonów W N-Ce

Franio
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Prawda jest taka, że montowanie palnika do zwykłej lampy jak w Nce jest bezsensowne, jak ktoś wcześniej napisał więcej szkody (oślepianie) mało światła na drodze co wynika z konstrukcji połączenia. W Sce ma sens ze względu na soczewkę.

Dowód rejestracyjny można stracić za tyle tematów, że praktycznie co trzeci motocykl ma coś nie teges, jeśli stan techniczny motocykla będzie OK (w miarę normalny) to do palnika nikt się nie będzie czepiał, chyba, że sam się o to ktoś poprosi.

Co do przypadku zdarzenia drogowego i braku wypłaty odszkodowania z powodu nieprawidłowego oświetlenia to wydaje mi się, że nie bardzo.

W protokole oględzin jednośladu który wypełnia policjant na miejscu zdarzenia nie ma punktu na temat jakie żarówki są zamontowane ( podczas oględzin samochodu jest H1, H4, H7, WYŁADOWCZE itd) podczas zdarzenia np. śmiertelnego to już temat inny bo, oględziny bardzo bardzo szczegółowe robi biegły sądowy i jeśli stwierdzi, że jest oświetlenie nieprawidłowe (a stwierdzi) w Sądzie dobra papuga może wywalczyć. że montaż takiego oświetlenia MIAŁ WPŁYW NA OKOLICZNOŚCI I PRZBIEG ZDARZENIA. I co wtedy zależy wszystko od Sądu. Oczywiście piszę tu o sytuacji wyjątkowej, ale tak dla informacji :)

A że ksenony są nielegalne to wiedzą wszyscy :0 a np. że żaden błotnik tylny nawet ten w nowych salonowych motocyklach jest nieprawidłowy i zaraz po wyjeździe z salonu można zabrać DR to nawet diagności nie wiedzą. Tylko PO CO !

• Upvote 1

• 2 weeks later...

Chciałem się w to bawić ale mnie zniecheciliscie ;P polecicie jakąś zwykła h4? Byle była bardziej bielsza? Bo aktualna jest dość zoltawa i nie widzi mi się to

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

Dziękować haha to lepiej 2 wezmę ;D

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

A co myślicie o takim rozwiązaniu, zamiast ruchmej przysłona żarnika, zwykła żarówka od drogowych, jest możliwość puszczenia zajączka co w przypadku ruchomej przesłony nie daje takiego efektu.

_vyr_23H4-2.jpg

czytam to i czytam i przychodzą mi do głowy różne psie myśli.

dlaczegoż to nie założyć sobie dodatkowej lampy zamiast kombinować ryzykując problemy prawne czy wypalenie odbłyślnika.

cóż stary jestem - jak niektórzy mówią jak nietoperz: stary ślepy i wszystkiego się czepia

Marian ma dwie dodatkowe lampy to wypala ludziom oczy

czytam to i czytam i przychodzą mi do głowy różne psie myśli.

dlaczegoż to nie założyć sobie dodatkowej lampy zamiast kombinować ryzykując problemy prawne czy wypalenie odbłyślnika.

cóż stary jestem - jak niektórzy mówią jak nietoperz: stary ślepy i wszystkiego się czepia

Odpowiedzią jest alternator.

Dodatkowe światła, to dobra rzecz, zwłaszcza, gdy główne światło padnie w niesprzyjających okolicznościach. Ja mam przeciwmgielne soczewkowe do doświetlania winkli nocą są ok.

• 4 weeks later...

Odkopie temat. Pomimo zniechęceń i słów na tak / nie zamierzam kupić ten zestaw. Pytanie tylko jedno - czy ma ktoś zdjęcia przed i po założeniu w Nce II generacji? Jest sens to pchać w klosz czy nie? Nie mam soczewki, mam gładkie szkło i chęć i zapał do wymiany - tylko właśnie - czy jest sens. Jeżeli mam kupić a się okaże, że to nic nie polepszy to strata kasy. Montaż trudny? Robił ktoś może instrukcję "krok po kroku" ?

• 2 weeks later...

Odkopie temat. Pomimo zniechęceń i słów na tak / nie zamierzam kupić ten zestaw. Pytanie tylko jedno - czy ma ktoś zdjęcia przed i po założeniu w Nce II generacji? Jest sens to pchać w klosz czy nie? Nie mam soczewki, mam gładkie szkło i chęć i zapał do wymiany - tylko właśnie - czy jest sens. Jeżeli mam kupić a się okaże, że to nic nie polepszy to strata kasy. Montaż trudny? Robił ktoś może instrukcję "krok po kroku" ?

robił, cofnij aparę postów to się doczytasz....

moim zdaniem nie warto się babrać ... ponieważ soczewkowa planika wypada w innym miejscu niż żarówki - więc odbicie światła z palnika nie będzie tak równe i pożyteczne jak z żarówki .

Oczywiście tak samo jak Ty zapewne , ja też nad tym ubolewam ale niestety, tak jest.

Dodatkowo po jakimś (nie długim bo kilku tygodniowym) okresie użytkowania okazało się, że kopie mnie po klamce jakieś napięcie podczas jazdy i koniec końców przestało świecić - wnoszę, że częśotliwość drgań nie odpowiadała przetwornicy zamontowanej przy ramie pod zbirnikiem.

Podsumowanie - gra nie warta świeczki.

• 4 months later...

W takim razie nie pcham się w to:-) dzięki śliczne

Wysłane z mojego LG-D605 przy użyciu Tapatalka