Skocz do zawartości

Wydech

Gość fandrej
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Jak jeździsz sam bo pasażer może się poparzyć i nie w długie trasy (chyba że nie używasz sakw) to czemu nie z dolotem tylko trzeba będzie się pobawić.

Drugie zdjęcie jakie zapodałeś to jest to samo co w ogłoszeniu IXIL tyle że na foto podwójny. Sam wydech jest akcesoryjny więc z każdym możesz tak zrobic a trzeba by nabyc taki dolot lub dorobic samemu i zminic mocowanie samej puszki. Przeważnie moto z francji tak mają puszki montowane.

watpie czy bede jezdzil w jakies b. dlugie trasy, a o kufrach nie mysle.dolot w sensie do puchy tak? a wogole probowal ktos samemu zrobic sama puche?czy to "nie taki" sprzet zeby sie bawic w cos takiego?

Edytowane przez dek86

Jeśli chodzi o robienie samemu wydechu (puchy) jest to gdzieś na forum opisane ze zdjęciami. Ale nie zawsze efekt końcowy jest taki jak byśmy chcieli więc moim zdaniem lepiej zainwestowac w jakiś akcesoryjny wydech.

Jeśli chodzi o dolot to mowa o tej rurze między kolektorami które kończą się pod silnikiem a samą puszką.

Edytowane przez Paweł NGI

myslalem ze na allegro nie bedzie i po angielskich str szukalem "pod latarnia najciemniej" jak to mowia :D

Paweł NGI a nie wiesz jak mogl nazywac sie post o robieniu puchy bo wpisuje rozne warianty ale nic nie wyszukuje

• 4 months later...

Troszkę odkopię temacik :)

Ktoś używa wydechu firmy Montii? Mam zmieniony dolot u siebie i szukam samej puszki ( można dobrać u producenta średnicę rury ), koszt 400 stówki bez złotówki :) Czytałem opinie i szczerze mówiąc nie znalazłem ani jednej opinii negatywnej. Ja mam Dominatora i szczerze powiem jestem zmęczony już tym wydechem, nawet z db killerem jest męczący... Czy Montii jest bardzo głośny? Jak z trwałością?

Wiem, że lepiej kupić jakiegoś Microna czy Scorpiona, ale musiałbym dorabiać dolot a tego chcę uniknąć.

Z góry dzięki.

Edytowane przez korytarz4

• 2 years later...

A mi się mój przewracał wielokrotnie na postoju. Kierunki leciały za każdym razem ale łączenie tłumika z kolektorem wytrzymywało. Do czasu... jest na to jakiś znany patent? "Specjaliści" w warsztatach mówią mi wszędzie, że tego się nie spawa. Bo trzeba dospawac tak naprawdę nową końcówkę do rury tłumika, która wejdzie w kolektor. Ma ktoś z tym jakieś doświadczenia? Kupować nowy? Są jakieś obejmy (próbowałem robic sam ale zawsze jest problem po kilku kilometrach ze szczelnością i i tak pierdzi dołem)? Czy da się pospawać stary?

A mi się mój przewracał wielokrotnie na postoju. Kierunki leciały za każdym razem ale łączenie tłumika z kolektorem wytrzymywało. Do czasu... jest na to jakiś znany patent? "Specjaliści" w warsztatach mówią mi wszędzie, że tego się nie spawa. Bo trzeba dospawac tak naprawdę nową końcówkę do rury tłumika, która wejdzie w kolektor. Ma ktoś z tym jakieś doświadczenia? Kupować nowy? Są jakieś obejmy (próbowałem robic sam ale zawsze jest problem po kilku kilometrach ze szczelnością i i tak pierdzi dołem)? Czy da się pospawać stary?

Tutaj jest rozwiązanie twojego problemu: http://polishbanditcrew.pl/topic/6899-zanim-sie-przywitasz-i-rozpoczniesz-pisanie-nowego-tematu-na-forum/

Ten "patent" powinien zadziałać ;)

• 2 years later...

Witam drodzy koledzy. Mam okazje (albo nie okazje jezeli tak stwierdzicie;)) tlumik firmy hashiru wydaje sie i wlasciciel tez zapewnia ze w bardzo dobrym stanie za 200zl do mojego bandziora. Wiecie cos na temat tej firmy i czy waszym zdaniem warto?

Edytowane przez lelon
Przeniosłem do właściwego tematu

Jak za 200zł z dolotem i w ładnym stanie, nie poobdzierany - to wydaje mi się, że nie ma się zbytnio co zastanawiać :oki:

No to swietnie. Zastsnawia mnie tylko jedna rzecz ja mam stopke centralna a ten tlumiknie ma odbojnika i nie wiemjak to rozwiazac? Czy jedynym wyjsciem jest demontaz centralnej? No i jest jeszcze jedna roznica oryginal jest skrecany w 3 punktach a ten bedzie tylko w dwoch tzn przy kolektorze i opaska na puszce czy to wystarczy? Nie bedzie on sie hustal badz luzowal?

No to swietnie. Zastsnawia mnie tylko jedna rzecz ja mam stopke centralna a ten tlumiknie ma odbojnika i nie wiemjak to rozwiazac? Czy jedynym wyjsciem jest demontaz centralnej? No i jest jeszcze jedna roznica oryginal jest skrecany w 3 punktach a ten bedzie tylko w dwoch tzn przy kolektorze i opaska na puszce czy to wystarczy? Nie bedzie on sie hustal badz luzowal?

Odbojnik - zrobić ze stopera do drzwi i cybant

ihost_1510488241__stoper.jpg

ihost_1510488278__cybant.jpg

a taka obejme jak na zdjeciu gdzie dostane?

Ale widze ze mozna znalezc takie obejmy stalowe wiec spoko dzieki za rade. A czy uwazasz ze 2punt2we mocowanie tlumika wystarczy kiedy w oryginale sa 3 punkty do przykrecenia?

A czy uwazasz ze 2punt2we mocowanie tlumika wystarczy kiedy w oryginale sa 3 punkty do przykrecenia?

Jeżeli nie czujesz się pewnie, że tylko 2 punkty, to ten trzeci przecież jest tam gdzie odbój. Tak więc kawałek dodatkowego płaskownika i masz 3 punkty :) 

Aczkolwiek sporo osób jeździ i jakoś nie narzeka :)