Skocz do zawartości

[Spodnie] Freestar Jeansowe Model Nieznany

jab2
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Oryginalnie napisane przez piotrekg

SPODNIE JEANSOWE FREESTAR Model Nieznany

Opis producenta Seans metki + to co widzę, że jest:

- Jeans 12,5 OZ

- 4 atestowane protektory(2 biodra+2kolana) produkcji niemieckiej

- Regulowana na rzepach wysokośc protektorów kolanowych

- Regulowany pas i obwód nogaki na dole

- Wytrzymały materiał - specjalna struktura

- Krój odpowiedni do pozycji na motocyklu - wysoki komfort noszenia

- Odpowiednia długość nogawek

- "Cywilny" wygląd

- Wysoka jakość materiałów

- 7 kieszeni

- Możliwość wypięcia na zamek kevlaru wraz z protektorami

Moje wnioski:

Jaki to model to możecie mnie zabić ale Wam nie powiem :). Zdjęcie postaram się później wrzucić. Spodni tych nie ma ani na stronie producenta ani na żadnej handlującej…

Spodnie wygodne. Ochraniacze bioder i kolan nie przeszkadzają w normalnym użytkowaniu w biurze, jedyny mankament podczas normalnego użytkowania to podszewka kevlarowa na dupie GRZEJE i to konkretnie (!!! moje prywatne odczucie !!!) dlatego po kilku razach jak mi w dupę zaczęło być za gorąco, postanowiłem przebierać się w pracy.

Ochraniacze to zwykłe CE szczerze mówiąc to moje zaufanie do nich mam niskie. Biodrowe są na dwóch rzepach, łatwa regulacja i łatwo wyjmowane. Kolanowe, no cóż tutaj nie jest najlepiej… Na minus można zaliczyć ich regulację. Jest dosyć trudna, jako że ochraniacze są w „kieszeniach” wewnątrz spodni (wywrócenie na drugą stronę odpada). Wyjęcie ich (np. w celu wyprania spodni) też jest pewnym problemem.

W spodniach jechałem podczas 20min ulewy, oczywiście byłem mokry :). Zaskoczeniem to pewnie nie jest ale muszę powiedzieć, że na plus liczy się szybkie schnięcie… Jak tylko słonce znowu zaczęło konkretnie grzać (+wiatr podczas jazdy) spodnie w parę chwil były suchutkie.

Czy jakaś regulacja jest to nie pamiętam, ale uzupełnię ten akapit po powrocie do domu.

Na motocyklu jeździ się w nich wygodnie

Same spodnie są wykonane bardzo dobrze! Nic nie puszcza, nawet na nogawkach, które jak pisałem wyżej mocno przemoczyłem i wyciskałem.

Edytowane przez Krzysztof