Skocz do zawartości

Membrana Gaźnika - Bandit 400

Gość MYSIOR
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Mam uszkodzoną membranę gaźnika. Jest lekko pęknięta na skraju ,ale już na części "pracującej". Pytałem w sklepie, gościu powiedział żebym zapomniał;] W internecie znalazłem membrany , ale nie są oryginalnie dedykowane do tego modelu (między innymi bandit 600,1200 gs 500 itp.) Na zdjęciu membrana wygląda tak samo , gaźniki motocykli do których jest dostępna też wyglądają tak samo. Wydaje mi się, że może nie wpisali bandita 400 z powodu jego małej popularności.

http://allegro.pl/item921611758_ir_membrana_gaznika_dr_350_750_800_gs_500_gsx_600.html

Może szukać membrany w serwisie?

Będę wdzięczny za info czy tam membrana mi podejdzie.

niestety nie mogę Ci pomóc, ale jak byś próbował zamontować tą membranę wyżej i wszystko by pasowało to napisz bo mój wuja ma ten sam problem z tym samym modelem,

a dlaczego membrana jest niedostępna tzn. trudną taką znaleźć, model tego Bandita był dedykowany wyłącznie na rynek Japoński, może parę sztuk sprzedano na zachodzie, ale głównie są z importu z Japonii,

Pawulon w tym serwisie jest to do załatwienia , czy po prostu dobra obsługa?? Wysłałem maila z zapytaniem.

Co do samego bandziora 400 , to była wersja i na Europę i na USA. Wersja jedynie japońska to 250 ;)

Jeżeli uda mi się załatwić tą sprawę , na pewno dam znać.

Pomierz tą membrane to Ci powiem czy od 600 pasi

Membrana mierzona w takiej pozycji jak jest na zdjęciu z aukcji. Średnice 63 mm na 27 mm wysokość około 15 mm.

W bandicie 600 są takie same membrany co w gsx 600 z lat 90 ?

Membrana w 600 ma wewnątrz ok18,5mm - wiec nie pasuje

Masz gaźniki Mikuni BST33.

Poszukaj membran od GS500, GSX-F (wersja odblokowana), DR350 S,H, DR750, 800. Największe szanse są na membrany do GS'a. Chociaż jak przejżałem listę modeli to ta membrana z aukcji będzie pasować na stówe

Edytowane przez qnerk

Ok, dzieki. Najprawdopodobniej wezmę tą membranę z aukcji ,tylko muszę się dogadać ze sprzedawcą ,żeby później jaj nie było. Jest dedykowana między innymi do tych modeli co wymieniłeś, poza tym wygląda na zdjęciu tak samo jak moje. No ale muszę to jeszcze sprawdzić.

Dostałem wiadomość z serwisu , membrana jest dostępna i kosztuje 107 zł :angry: Już chyba bardziej opłaca mi się kupić "nowe" używane gaźniki.

Zobaczę jeszcze tą z allegro i dam znać.

Edytowane przez MYSIOR

MYSIOR.Dzwonisz do dowolnego serwisu Suzuki np. do Poland Position.Pytasz o membranę.Pan sprawdza i mówi dostępna lub niedostępna.Nikt nie odpowie na to pytanie nie znając nawet jaki masz gaźnik :(

107 to niedużo wobec 320 do 600 ;]

Membrana z allegro jednak nie pasuje ;/ Zostaje serwis

Edytowane przez MYSIOR

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.