Skocz do zawartości

Buzer, Zbroja, Skorupa Na Lato - Jaka?

kraik
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Z tanich to chyba tylko REBELHORN Iron jako tako coś sobą chyba reprezentuje, czekam właśnie na nią, może jutro doleci to zdam recenzje

Ja używam tej:

http://www.moto-adventure.pl/produkt/thor-zbroja-impact-rig-se

Bardzo zadowolony jestem, siatka dobrze trzyma, plastiki dobrze leżą, nie suwają się, minusem jest to, że czasem potrafi się zamek od pasa nerkowego rozsunąć.

Jakaś tam recenzja: http://motormania.com.pl/testy/odziez-i-akcesoria/thor-impact-rig-se-testujemy-zbroje-motocyklowa/

W tej kasie wolał bym wspomniany:

Właśnie mi na fb wyskoczyło powiadomienie od Motormanii, że mają nowość w sklepie :zeby:  Akurat wiedzieli z jaką nowością wyskoczyć :usmiech:

http://motormania.com.pl/newsy/kraj/zbroja-661-rage-nowy-model-w-sklepie-motormania-com-pl/

ja dzisiaj zamówiłem A* Bionic Tech

Alpinestars-Bionic-Tech-Jacket.jpg

jak polatam skrobne 2 słowa

dzieki seev duzo mi rozjasniles. mowie widzialem sztuki do 650zl - w takiej cenie bylaby super moim zdaniem. teraz ja tylko przymierzyc i kupowac jak bedzie pasowala. w nas w lbn prawie nie maja nic na wieszakach w intermotors wiekszosc musza sciagac zeby przymierzyc, obowiazku zakupu nie ma wiec moze ich wychooojam :)

Dziś pojeździłem trochę w upale. Do 180 jest na prawdę spoko :) (chyba że stado os itp) szybciej boje się jeździć :lol:

Brać panowie brać !! Nikt nie będzie żałować !! A na dłuższą trasę warto kurtkę codure mieć w pobliżu.

Witam,

nie chcę wydawać nie wiadomo ile kasy ale na ciepłe dni jak znalazł, co myślicie o tych?

http://allegro.pl/kurtka-na-motor-quad-ochraniacze-zolw-zbroja-buzer-i4236100623.html

http://allegro.pl/adrenaline-zbroja-buzer-odpinany-zolw-cross-enduro-i4263707848.html

pozdro

Tą pierwszą radziłbym szybko sobie wybić z głowy. Pamitaj e tu chodzi głównie o ochronę.

Co do adrenaliny...

Z tego co zauważyłem to dość tania i w miarę solidna firma.

Ewentualnie warto poszukać używanej. Być może ktoś kupił kiedyś po pijaku zbyt dużą zbroję (bądź się spasł jak Mario) i musi sprzedać bo nie pasuje :D

ja dzisiaj zamówiłem A* Bionic Tech

Alpinestars-Bionic-Tech-Jacket.jpg

jak polatam skrobne 2 słowa

Już wiem co to za słowa będą "zajebista wchuj", Bo jesteś taki zapatrzony w gwiazdy, że nie dostrzegasz szczegółów typu wielkość ochraniacza na ramieniu B)

spoko Wronka jestem obiektywny...np jade po GT-AIR jak się da :DDD

nie będzie się nadawac idzie zwrotka....ma być mega przewiewny i tylko na miasto. Poza tablicę Wrocek tylko skóra....oczywiście A*    :takaemotka:  :takaemotka:  :takaemotka:  :takaemotka:  :takaemotka:

inna sprawa ,że na razie nie mam nic do ciuchów A*

no może rękawiczki GP Tech są hmmmm....chyba słabsze niż Knox Biomech...

Edytowane przez Ojciec Abstynent

Mam  buzer Datexa, takiego jak ktoś zdjęcie wkleił wcześniej. Lekki problem z rozmiarówką bo przy 190cm wzrostu, dobrałem z tabeli producenta XL ale jak założę i wsiadam na moto to mi na klatę podjeżdża, chyba warto wziąść o rozmiar większy(przynajmniej z długości).

A i ochraniacze klatki, słabo przylegają do ciała, szczególnie jak ktoś jest chudy. Ale za 170PLN, dobra opcja na lato w mieście.

zbroja doszła

pierwsze wrażenia...mniej komfortowo w zakładaniu na siebie nie kurtałka. Ochraniacze sutków jakieś takie dziwne - niby nie układają się jak trzeba ale jak się przymierzy na bajku to już lepiej to wygląda. 

Rozmiar XXL na styk lakieru. Zastanawiam się czy nie zamienić na http://www.4ride.pl/koszulka-z-ochraniaczami-alpinestars-bionic.html

bujaj się zboczku

:zeby:

to może jak stoi,sz? :D

Edytowane przez vieto

zbroja doszła

pierwsze wrażenia...mniej komfortowo w zakładaniu na siebie nie kurtałka. Ochraniacze sutków jakieś takie dziwne - niby nie układają się jak trzeba ale jak się przymierzy na bajku to już lepiej to wygląda. 

Rozmiar XXL na styk lakieru. Zastanawiam się czy nie zamienić na http://www.4ride.pl/koszulka-z-ochraniaczami-alpinestars-bionic.html

Jak dla mnie alpina przy tej zbroi się nie popisała. Mierzyłem ją i dziwnie leży, nie chce się dopasować do ciała i suwaki się rozjeżdżają przy zakładaniu. Polecam ALPINESTARS BIONIC 2, latałem już w niej w tym sezonie i jest warta polecenia.

no a zakupilem wczoraj zbroje alpinestars bionic 2 czarna, narazie nie bylo pogody by ja przetestowac ale jak chodzilem w niej po domu to sprawiala wrazenie jakby dobrze lezala i byla wygodna, zobaczymy jak na moto sie bedzie sprawowala

Właśnie doszedł Rebelhorn Iron po tygodniu oczekiwania... właśnie przymierzyłem i lecę na pocztę oddać to ścierwo szybciej niż do mnie przybyło.... wykonanie tragedia, ochraniacze z gównolitu który udaje, że dopasowuje się do ciała. Ogólna tragedia warta może 50pln

Właśnie doszedł Rebelhorn Iron po tygodniu oczekiwania... właśnie przymierzyłem i lecę na pocztę oddać to ścierwo szybciej niż do mnie przybyło.... wykonanie tragedia, ochraniacze z gównolitu który udaje, że dopasowuje się do ciała. Ogólna tragedia warta może 50pln

:) Czyżbyś nie przymierzał wcześniej w sklepie ? :)

Daj znać czy przyjęli reklamacje czy robili jakieś jaja :)

Powodzenia.

Nie ponieważ najbliższy sklep z tą zbroją jest w Poznaniu chyba więc na oko wziąłem rozmiar. Ale co tu dużo mówić... Wyciągnąłem żółw to gumowa naklejka odleciała już w chwili wyciągania go a z przodu perforacja na klacie, takie wytłoczone dziurki w plastiku jak w chiński zabawkach, jedna dobrze inna "zatkana". Tylko tyle, że jestem w plecy za przesyłki teraz. Ogólnie nikomu nie polecam, siatka też wiele do życzenia pozostawiała. Będzie trzeba kupić alpine, na niej ciężko się zawieść, płacisz, ale przynajmniej wiesz za co.

Dam znać, jaja już były przy zamawianiu, w sobotę zeszłą zamówiłem a wczoraj wysłali, to był chyba znak żeby nie odbierać paczki...

Ja będę mieć adrenalinke jutro pewnie bądź w czwartek to opiszę jak to się prezentuje

no cena taka że może i bym sie skusił :) jak będziesz miał  to daj znać co i jak i może ruszę dupsko do sklepu w celu przymiarki ;)

wbrew oczekiwaniom Wrony nie bede sie  :trzepie:  nad zbroją A* Bionic Tech

po drugim razie poszły szwy przy zamku :P :P

wróciła do sklepu

generalnie mało wygodne zakładanie, rozmiar XXL bardzo mały, panele na klacie chujowo leżały (choć już zaczęły się układać) , ochraniacz pleców się odpinał.....za tą kasę porażkowo w chu  :P

poszedł zwrot z opcją ,że chcę zamienić na Bionic 2 lub SM-X Bionic....zobaczymy jak sklep do tego podejdzie

Zamówiłem x factor total model na 2012, za 246 odbiore dzis i opisze jak wróce :)

Dotarła zbroja :) Pierwszy rzut oka na plastikowe ochraniacze- kurde chyba są słabe ale po chwilowym miętoszeniu :D stwierdzam, że są ok- wytrzymałe i trochę giętkie. Czas zakładać. Pomimo, że ma 168 cm wzrostu wziąłem M

Roz. M

- wzrost: 172-176cm
- pas: 75-85cm
- długość żółwia 51cm

i dobrze zrobiłem :)
Zakłada się to ciężej i dłużej jak kurtkę ale po minucie jest po sprawie. Po założeniu przez chwilę wydaje się za ciasna ale po momencie układa się i już jest ok. Ciekawi mnie jak by to założyć na bluzę choć raczej się na tyle rozciągnie. Co do wykonania nie ma się co przyczepić, pas nerkowy ma regulację naciągu  w 2 miejscach to też na plus, jest  na odpowiedniej wysokości przy siedzeniu(podczas stania wydaje się być delikatnie za nisko).
A co najważniejsze postałem w niej 10 min i wcale nie było mi gorąco :D a w skórze już mi by płynęło po plecach. 
Nie podoba mi się tylko biała metka przy każdym ochraniaczu ale to się obetnie.
I o ile łatwo w miarę się to zakłada to zdjąć już trzeba się nauczyć :D po prostu trzeba złapać ręką za plecami za koniec drugiego rękawa i dopiero tak ściągać.
Ogólnie nie żałuję zakupu :)
  • Upvote 1