Skocz do zawartości

Buzer, Zbroja, Skorupa Na Lato - Jaka?

kraik
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Zdecydowałem po dzisiejszej przejażdżce zakupić sobie zbroję, skóra zdecydowanie nie sprawdza się w mieście. W oko wpadła mi taka : Thor Impact, czy ktoś miał okazję ją stestować ? Szukam czegoś z odpinanym żółwiem. Please advise :)

Mam podobny wynalazek - tylko mniej markowy B)

ale za to kupiony za całe 150 zł na motobazarze.... w końcu jeśli to też tylko plastik a nie kewlar ....

coś w podobie:

http://allegro.pl/buzer-ochraniacz-zbroja-atest-ce-dostawa-24h-i1624958865.html

Stestować na ostro nie miałem (i mam nadzieję, że nie będę miał) okazji

Na pewno poprawia samopoczucie :D i lepsze to niż latanie w upał w samym T-shircie.

I jest jeszcze jeden plus - jak powypinałem wszystkie podpinki to kurtka zaczęła mi przy większych prędkościach łopotać - a tak jest "wypełniacz".

A skoro się uzbrajasz - to po co ci wypinany żółw?

Edytowane przez Wiking

Wiking zapodasz jakiś link swojej ? 150zł to nie pińcset, chętnie rzucę gałką oczną ;)

Edytowane przez Hubson

Ja mam DATEX za 180 zł kupiłem.

O taka..

SAR18843XL____big.jpg

Edytowane przez Macieksoko

również zastanawiam się nad zbroją na jazdę "do pracy" i....

po 1. <Wiking> wypinany żółw fajna sprawa, gdyż ponieważ, można go użyć też w zestawie z kurtką

po 2. <Macieksoko> firma DATEX, masz tam jakieś udziały? :D bo to już któryś post w którym propagujesz tą firmę, nie żebym się czepiał ale uskuteczniamy "zakup kontrolowany" i chętnie poczytałbym coś więcej o produkcie zwłaszcza w zastosowaniu bo cena atrakcyjna

w inter motors oglądałem "wyprzedaże" zbroi z odpinanym żółwiem w cenie 220-250 zł bodajże Adrenaline

No qumam ,że jak odpinana to sobie podepniesz...

ale jak zmieścisz żółwia to i reszta się zmieści - więc po co odpinać skoro w komplecie mniej zamieszania z przypinaniem/odpinaniem/mocowaniem...?

również zastanawiam się nad zbroją na jazdę "do pracy" i....

po 1. <Wiking> wypinany żółw fajna sprawa, gdyż ponieważ, można go użyć też w zestawie z kurtką

po 2. <Macieksoko> firma DATEX, masz tam jakieś udziały? :D bo to już któryś post w którym propagujesz tą firmę, nie żebym się czepiał ale uskuteczniamy "zakup kontrolowany" i chętnie poczytałbym coś więcej o produkcie zwłaszcza w zastosowaniu bo cena atrakcyjna

w inter motors oglądałem "wyprzedaże" zbroi z odpinanym żółwiem w cenie 220-250 zł bodajże Adrenaline

w cenie do 250 pln za zbroję to znajdziesz kilka markowych produktów(nie na wyprzedaży).Zasada jedna-przymierzyć kilka i wybrać najlepszą :lol:

ale jak zmieścisz żółwia to i reszta się zmieści

To zalezy jakie kto ciuchy kupuje/kupił, wydaje się, że Ty sobie kupiłeś za duże skoro zmieścisz pod nie zbroję ;)

Pod moją kurtkę żółw wejdzie, ale swetra nie założę B)

Niemniej jednak, w myśl teorii że to co jest do wszystkiego jest do niczego, może lepiej mieć osobno żółwia i osobno zbroję.

W żadnym wypadku, po prostu w Rzeszowie zimą była promocja w serwisie Yamahy firmie RingRoad, i te zbroje Datexa były za raptem 180 złotych zamiast 250. Zbroja za tą cene naprawde niezła, warto odpiąc te osłony nad ramionami(przypięte śrubą do osłon piersi), gdyż wtedy zbroja jest sporo wygodniejsza. Ogólnie stosunek ceny do jakości Datex jest dośc dobry, dlatego Maciek poleca ta firmę.

Edytowane przez Rommel

Dokładnie tak jak Rommel mówi. Masa osób to kupiła - porównywaliśmy z adrenaline i datex wypada lepiej (praktycznie wszystko to samo, ale mniej wentylacji). Ja polecam, bo używam i wraz z coolerem spisuje się świetnie nawet przy 30 stopniach.

A może zamiast zbroi lepiej kupić kurtkę zrobioną na bazie siatki?

Ja obecnie używam tego probikera

Osobiście nie ufam do końca zbroi a konkretnie siateczce na której to wszystko jest przymocowane, przy szlifie zaraz pewnie cała się rozedrze.

W kurtce jest mi bardzo przewiewnie, czuć różnice na skórze już zaraz przy ruszeniu, w temperaturze 30 stopni czuje się całkiem komfortowo i o wiele bezpieczniej niż w takiej zbroi.

Do tego ma wypinaną membranę no i jakoś tak mi wygodniej w niej niż w zbroi.

Akurat ten model kurtki można wyrwać na necie za jakieś 500-600 zł a z tańszych producentów np. BF(podczas przymierzania także zrobiła na mnie pozytywne wrażenie) lub MTTR(ta także niezła ale już trochę gorszej jakości ale za to do wyrwania na motobazarze za jakieś 200 zł)

Jak tylko trafie trasę z deszczem to zdam relacje z nieprzemakalności tej membrany:)

• 2 weeks later...

4biker ma fajne kurtki, właśnie z siatki. Niestety nie ma jeszcze na stronce. W kurtce śmiga się jak w T-shirtcie ;)

4biker ma fajne kurtki, właśnie z siatki. Niestety nie ma jeszcze na stronce. W kurtce śmiga się jak w T-shirtcie ;)

Widziałem na bajzlu w sobotę, całkiem sympatycznie to wygląda.

Za 200 jurkow można wyrwać z niemieckiego ebaja spodnie i kurtke Buse, z wypinaną membraną , rewelacja na gorące dni ;)

Które? Mam spodnie open road i kurtkę ravenne i bez membran wcale nie ma rewelacji, a przynajmniej w spodniach, kurtka na upartego jeszcze do jakiś max 25 stopni da rade ale nie będzie to komfortowe.

:offtopic: Temat chyba o zbroi B)

Ja też wybrałem kurtkę, ale nie wiem, czy i zbroi nie wypróbuję, bo na zbroję można założyć 100% przeciwdeszczowe wdzianko* i może nie będzie upału.

* - nie jakieś membrany srrany wewnątrz kurtki, gdzie po deszczu i tak będzie trzeba wyżymać, tylko np. żeglarski/pełnomorski sztormiak.

Edytowane przez Kruk11

Siemanko mi wlaśnie przyszła zbroja http://www.4sr.pl/katalog/moto-bundy/buzer-force-42.html wyglada fajnie, inna niz wszystkie te metro adrenaliny i wydaje mi sie solidniej wykonana, a teraz jest w promocji w dobrej kasie. Nie wiem czy polecam ale proponuje :) Pozdrawiam

Wyglada fajnie... Napisz tylko prosze ile masz wzrostu i wagi i jaki rozmiar wziales...

No i pierwsze wrazenia z jazdy

edit: to wzmocnienie na kregosłup jest czerwone?

Edytowane przez cleaner

Napisz tylko prosze ile masz wzrostu i wagi i jaki rozmiar

Czyściciel bez przesady zboczku :D :D :D to nie randka peel :D

ja chyba to pocisne bionic bo to słońce mnie już rozk**wia :D

Edytowane przez dzichad1 - �ysy

Czyściciel bez przesady zboczku ...

ja chyba to pocisne bionic -> BUZER ZBROJA OCHRANIACZ ALPINESTARS STELLA

Wg mojej najlepszej wiedzy STELLA, to modele dla kobiet :D i kto tu jest zboczkiem :takaemotka:

Spoko, kupuj to Dichad będziesz miał gdzie cycki włożyć B)

Wg mojej najlepszej wiedzy STELLA, to modele dla kobiet

dżichad- mamy Cię! :lol:

w fazie testów:

http://allegro.pl/zbroja-impact-odpinany-zolw-atest-ce-l-24-48h-i1630059226.html

tak na szybko:

rozmiarowo ok (180 cm, 78 kg) z dopasowaniem no problem. jak na razie polecam. jedyny na chwilę obecna problemik to wystający znad karku żólw uniemożliwiający wygodne wciągnięcie koszulki. reszta jak najbardziej ok. jakis pełniejszy opis jak juz w pełni objeżdzę wdzianko

poszukuję teraz jakiejś "koszulki na wierzch" aby "przykryć" zbroję bo jakos tak w samej to mi nie pasuje. ;)

mam cyce jak Doda i nie zawaham sie ich użyć ;))

dupy jedne ogólnie chodzi mi o Bionica bionic

tylko i tak te rozmiary to na jakiś wymoczków........120 w klacie to ja miałem w 7 klasie podstawówki :D :D :D a na to koszulke jeszcze to chyba 7XL ;)

Edytowane przez dzichad1 - �ysy

Siemanko mi wlaśnie przyszła zbroja http://www.4sr.pl/katalog/moto-bundy/buzer-force-42.html wyglada fajnie, inna niz wszystkie te metro adrenaliny i wydaje mi sie solidniej wykonana, a teraz jest w promocji w dobrej kasie. Nie wiem czy polecam ale proponuje :) Pozdrawiam

Smigałem dziś w tym buzerze, i myśle, ze jest okej tyle, ze co wiecej moge powiedziec , przy 250km/h nie zerwało go ze mnie :) Co do rozmiaru to wziołem M, mam 179cm i waże 80 kg, obwod klaty jak u Pudziana 107 cm i jest dla mnie idealny. Pozdrawiam

• 1 year later...

- jazda bez wariactwa, spokojnie... suza 600n

- wkur.. mnie to przebieranie sie w pelen rynsztunek motocyklisty, czasochlonne, niewygodne, i poza tym... nie widze tego latem, jak juz sie ze mnie leje jak ubiore kurtke...

- znalazlem takie cos, uzywane przez crossowcow, i pytanie:

- ma to sens do jazdy po miescie czy tez na trasach podmiejskich?

- jak z bezpieczenstwem i jakoscia takiego produktu? jak z wygada?

http://allegro.pl/zb...3124295845.html

http://allegro.pl/oc...3116332936.html

wstepnie wydaje mi sie fajny patent, moge byc nawet w tshircie i spodenkach... wrzucam tego skorpiona i nakolanniki i jechane...