Skocz do zawartości

Buzer, Zbroja, Skorupa Na Lato - Jaka?

kraik
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

No właśnie miałem szukać tego tematu, polecacie coś w jakiejś przystępnej cenie bo wczoraj skóry nie mogłem ściągnąć tak się przykleiła a jak już ją ściągnąłem to wyglądałem tak:

podborka_603_02.jpg

Przystępna cena to na pewno nie 1k złociszy na chwile obecną a coś co zda swoją role w przypadku szlifu lepiej niż tshirt 

To wkładaj ojciec bionica stella i przestań się mazać, dylematy masz gorsze niż kobita w ciąży.

Weź jakiegoś faceta do sklepu to ci powie, czy ładnie w tym wyglądasz i może podejmie za ciebie męską decyzję czy kupić to czy sro B)

coś co zda swoją role w przypadku szlifu lepiej niż tshirt 

to może koszulka termoaktywna....lepiej "wgryza" się w ciało  :zeby:  :zeby:  :zeby:  :zeby:

To wkładaj ojciec bionica stella i przestań się mazać, dylematy masz gorsze niż kobita w ciąży.

Weź jakiegoś faceta do sklepu to ci powie, czy ładnie w tym wyglądasz i może podejmie za ciebie męską decyzję czy kupić to czy sro  B)

ma to sens....co robisz jutro o 12?  :P :P :P
Edytowane przez Ojciec Abstynent

Nie nie, musi być zbroja bo może konia przemaluje na biało i mam wizje rycerza na białym koniu. Te wszystkie adrenaline, ufo scorpion raczej odpadają?

a dainese i alpiny znowu tak od 800. Nie znalazł nikt żadnego kompromisu cenowego? :)

jest A* bionic plus za mniej niż 600....ale coś ten nie teges jak dla mnie :P

ja szukam czegoś na zamek aby się łatwiej ściągało

To wygląda dobrze http://www.4ride.pl/ochraniacze/buzer/koszulka-z-ochraniaczami-rebelhorn-iron.html solidniej niż ta podkoszulka alpinestara z kawałkami pianki

Jak to się zakłada? Przez głowę jak koszulkę? :zdziwiony:

Edytowane przez jacek12212

Wy szukać zbroi na miasto czy na trasy też?

Oj, co Wy...

Przecież ten Rebelhorn ma zamek idący lewym bokiem, a klata na klamrze jest :) 

Enroth, fajnie wygląda, a mesh to fajna sprawa :) 

Kup, potestuj i opisz czy warto :D 

Jak to się zakłada? Przez głowę jak koszulkę? :zdziwiony:

Nie zadawaj trudnych pytań :)

no wiadomo jak to jest, szybka trasa za miasto zazwyczaj jest na spacerze, ale w plecaku może być skóra jak suty zmarzną

Edit: Kukuryku właśnie chyba kupie... napaliłem się i szukam gdzie by po nią pojechać, kurde najbliżej to Poznań...

Edytowane przez Enroth

Hahaha :D widze ze wszyscy maja podobnie na poczatku lata :P Tez szukam zbroi, ale ja bym jej uzywal tylko na wolne dojazdy do pracy/ po bulki. Takze nie szukam jakieś extra. (Za miasto jezdzi sie wieczorem to mam normalna kurteczke

Wysyłane z mojego Wildfire S A510e za pomocą Tapatalk 2

umówmy się wiekszośc jezdzi w mieście tak jak Samos na autobanie więc nie wiem czy to jest dobre pytanie  :zeby:  :zeby:  :zeby:  :zeby:

ale w plecaku może być skóra jak suty zmarzną

.

to co Ty masz za skórę ? Bo ja to i do kufra swojej bym nie wpierdolił :P

Skórzaną :D No przecież spokojnie wchodzi do większego plecaczka, jak się uprałem to nawet jeszcze skórę kumpla upchnąłem i uwaga! na styk weszła jeszcze paczka fajek. Tylko, że mam tu na myśli tylko kurtki. bez jakiejś magicznej liczby sztywnych protektorów czy żółwia :)

No to jak podrzuci ktoś namiary na zbroję bo do poznania za daleko po rebelhorn a musiał bym się chociaż przymierzyć

moja jest na sell
foto w galerii :D

http://polishbanditcrew.pl/uploads/gallery/album_365/gallery_1213_365_36546.jpg

na razie nieoficjalnie, powód brzuch urosnął od piwska i tak Oo cena do dogadania :lol:

moja jest na sell

foto w galerii :D

http://polishbanditcrew.pl/uploads/gallery/album_365/gallery_1213_365_36546.jpg

na razie nieoficjalnie, powód brzuch urosnął od piwska i tak Oo cena do dogadania :lol:

Jaki rozmiar? Na jaką mniej więcej osobę? :zeby:

po Marynijnym nie ma takich środków do dezynfekcji aby to jakoś włożyć :P

buźka Byku :P

Właśnie mi na fb wyskoczyło powiadomienie od Motormanii, że mają nowość w sklepie :zeby:  Akurat wiedzieli z jaką nowością wyskoczyć :usmiech:

http://motormania.com.pl/newsy/kraj/zbroja-661-rage-nowy-model-w-sklepie-motormania-com-pl/

Chyba się szarpnę...... Znowu zbankrutuje

A spodnie na te upały jakie bo jajka ostatnio mi się żaliły, że sutki to chce chłodzić a one się gotują, jakieś jeansy motocyklowe?

ja mam mottowear combat....całkiem spoko srajty na ciepłe dni

A ja sobie ostatnio zakupiłem, zupełnie na trzeźwo !! taką o zbroję.

I jest git :lol:

alpinestars-bionic-2-protection-jacket.j

Wydaje mi się że na miasto będzie idealna.

A w trasy.... mieści się pod kurtkę Held Madoxx :)

Jeszcze se kask jebne na biało i będę Power Rangers :lol-1:

Edytowane przez Seev

po Marynijnym nie ma takich środków do dezynfekcji aby to jakoś włożyć :P

buźka Byku :P

hola hola przynajminiej nie śmierdzi :D

jak jakies kombi albo inne cuda :lol:

A ja sobie ostatnio zakupiłem, zupełnie na trzeźwo !! taką o zbroję.

I jest git :lol:

alpinestars-bionic-2-protection-jacket.j

Wydaje mi się że na miasto będzie idealna.

A w trasy.... mieści się pod kurtkę Held Madoxx :)

Jeszcze se kask jebne na biało i będę Power Rangers :lol-1:

seev napisz jaki masz rozmiar, gdzie kupiles i za ile bo ja chcialem taka sama bionic 2 w kolorze czarno-czerwonym, jak sie spisuje-jakies swoje odczucia, zamek sie nie otwiera bo widze bez zabezpieczenia jest. chyba ja wycofuja ze sprzedazy bo nigdzie prawie nie moge znalezc rozmiaru M - ktory by na mnie chyba pasowal (wolalbym przymierzyc przed zakupem) tylko na jebaju w miare w pieniadzach mozna jeszcze wyrwac

Ogólnie tak paczę że można owy towar zakupić w intermotors : http://intermotors.pl/product-pol-2981-Koszulka-ALPINESTARS-BIONIC-2-z-kompletem-ochraniaczy-kolor-czarny-bialy.html

W lublinie mają swoją filię więc wystarczy zajechać i ewentualnie poprosić o towar :)

Czy jest wygodna.

Poprzednia zbroja Daines, byłą wygodniejsza, ale to w związku ze zbyt dużym gabarytem.

Ten model przylega do mojego ciała idealnie i to sprawia pewien dyskomfort w czasie poruszania się na piechotę. Na motocyklu oczywiście jest wszystko w porządku.

Ogólnie regulacja tej zbroi nie powala na kolana i jeśli kupisz dany rozmiar, trzeba się liczyć z tym że jak przytyjesz (jak Marian) to będziesz musiał kombinować z nową, bo będzie zbyt mocno uwierać.

Żółwia też się nie da odpiąć i jeździć tak o.

W zasadzie to on jest odpinany, ALE. Brakuje mu np. szelek które usztywnią go na plecach. A zamontować żółwia w oparciu o pas nerkowy to chyba... z bezpieczeństwem mocno się kłóci.

Tak więc. Ze zbroi możesz odpiąć tylko żółwia, nic więcej. Nie wiem po co go odpinać, poza tym.

Wygląd. Kwestia gustu.

Cena...duża.

Ze zbrojami jest tak że od pewnego pułapu cenowego liczy się jej funkcjonalność (czyli ilość wypinanych elementów), wygląd (białą jest fajna :) ) i cena - która w tym wypadku wygórowana nie jest, zważywszy na fakt żę ochraniacze spełniają normy 1621-1 a żółw ponoć normę CE Level 2.

Ta więc jeśli zależy ci na wyglądzie tego modelu, cena jest dla ciebie atrakcyjna to śmiało można kupować.

Ps.

Braku wypinania poszczególnych elementów nie uważam za wadę. Nie widzę sensu kupowania zbroi i wypinania jej poszczególnych części. Odnotowałem to po prostu, bo inne zbroje takie funkcję mają :)

• Upvote 1

dzieki seev duzo mi rozjasniles. mowie widzialem sztuki do 650zl - w takiej cenie bylaby super moim zdaniem. teraz ja tylko przymierzyc i kupowac jak bedzie pasowala. w nas w lbn prawie nie maja nic na wieszakach w intermotors wiekszosc musza sciagac zeby przymierzyc, obowiazku zakupu nie ma wiec moze ich wychooojam :)

Edytowane przez johnny