Skocz do zawartości

Buzer, Zbroja, Skorupa Na Lato - Jaka?

kraik
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

po nieudanym mariażu z A* Bionic Tech  przyszła kolejna zbroja A* Bionic

alpinestars-bionic-bns-jacket.jpg

niby ten sam rozmiar a dużo większa, lepiej sie zakłada, pas nerkowy. Jednym słowem po kilku dniach wszystko jest na + . I cena niższa o 250 zł od Bionic Tech :P

Tiaaaa.

Pisze z Ciapciaka wiec sory.

tolek_banan miałem szybciej ją spakowałem z powrotem niż rozpakowałem, z 50pln warte może

ok, w takim razie sobie odpuszczę, poszukam czegoś do 400zł, może być używane

• 2 weeks later...

Polecam wszystkim zbroję FOX TITAN :) Pas nerkowy z mocnym rzepem, wygodnie leży, fajnie wygląda :) Dzięki siatce w lato jeździ się naprawdę ok :) 

• 1 month later...

Dorzucę coś od siebie.

Szukałem opcji na lato na jazdę nie tylko po miescie ale i w dalsze trasy. Czyli opcja jest gorąco 30+ a nagle spada deszcz...cos jak sierpień tego roku.

Oczytałem sie róznych ciekawych treści na wszelakich forach. i tak: dosc czesto wybierana opcja na motongach typu adventure jest buzer plus gore wojskowe na wierzch.

Zacząłem więc testowac taka opcję. No ale najpierw zadałem sobi epytanie czy buzer to najlepsze co moze być. Okzazało się że jednak dobra meshowa-siatkowa -letnia kurtka jest lepszą opcja. O dziwo jestem w mniej mniej skępowany i obieg powietrza jest co prawda taki sam(znaczy gwizda w h..) ale nie czuje sie w niej jak wedzona poledwica( pamietacie to mięsko w siatecce:/). Ponadto mogę ja dowoli ściagać i zakładać - szybko, a pod spód założyć koszule z krawatem, a w razie zimna odzież, nawet polar! - zapiecia dopasowujace na rękawach.

Opcje kurtki letniej połączyłem z dzinsami motocyklowymi - połaczonymi suwakiem!

Tak na marginesie kupiłem letnią adrenaliny, ta 3 w jednym, co to niby trzecią wastwę(zewnętrzną) z codury dopinamy na wierzch tzn, cały przedni siatkowy płat na klacie w razie potrzeby zakrywamy codurę. Kurtka camouflage. Zamysł producenta może i ok ale niestey wykonanie adrenaliny spowodowało że nie zakładam tego, czasami zabieram ze soba w razie w........ale raczej nie spieszę się z montażem tego).

Oryginalne ochraniacze adrenaliny są w szafie- wymieniłem je . Ichniejsza membrana lezy w koszu. to nawet koło membrany nie leżało. to chyba kawałek poliestru do tworzenia prywatnej saunny.

Czyli mam kurtke siatkową ( barki plecy i łokcie codura) spinaną z dzinsem motocyklowym, buty wysokie i dodatkowe plastiki pod spodnie na kolana. Sprawdza sie do doskonale od 20+ do 30+. A teraz w razie w......nie doczepiam kodury z zewnątrz, nie wklejam tej pożal się b... membrany tylko w razie zimna zakładam pod kurtke dodatkowy polarek, a w razie zimna i deszczu, albo ciepła i deszczu(też tak bywa) zakładam na górę (wierzch) wojskowy gortexowy(prawdziwy ) komplet (kórtka i spodnie) - twarda gruba membrana dobrze chroni przed wiatrem i deszczem.

Edycja:

Chciałem przenieść swojego posta do topicu "ciuchy na upalne dni" - zresztą tam też go wkleiłem, ale zczytałem jescze raz ten (niniejszy) post i w jakieś cześci ale jednak jest i o kurtkach - wiec moż ei tu zostać sprawdzony opis mojej opcjii na gorące lato

Edytowane przez iras82

• 7 months later...

Miał ktoś styczność ze produktami firmy TSG? Ktoś coś słyszał?

Dokładniej interesuje mnie coś takiego TSG FRAG-SHIRT ADVANCED. 

http://allegro.pl/tsg-zolw-zbroja-frag-shirt-661-ixs-g-form-dainese-i5300211561.html  --->  http://www.amazon.co.uk/Frag-Shirt-Advanced-Upper-Protection/dp/B00D1H81HS (drugi link dla potomnych bo na allegro może kiedyś zginąć).

Tutaj wygląda nawet w miarę ok. Co myślicie? 

Od razu dodam że nie interesują mnie zbroje z plastiku itp, bardziej chodzi mi o taką koszulkę termo z wbudowanymi ochraniaczami którą będę mógł spokojnie zmieścić pod skórzany kombinezon. Ewentualnie nawet zabrać go gdy będę jechał na narty lub wykombinuję coś innego.

• 1 year later...

Posiada ktoś zbrojkę jak z linku poniżej? Zastanawiam się nad taką na cieplejsze dni, na miasto do pracy...

https://www.domenasportowa.pl/product-pol-59298-Kurtko-Zbroja-X-factor-Total-Street.html