Skocz do zawartości

1,70 Euro Za Litr E95 ;(((

Gość gtriderxc
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

1,70 Euro za litr E95

Skąd ty masz takie informacje? Hehehehe, zapewne z TVN :) Przed półgodziną gadałem z kumplem mieszkającym w Kulmbach (Bawaria) i dziś tankował za 1,53 EUR :)

To ciekawe, przejechałem 2 tygodnie temu z Madrytu do Waw autem, tankowałem 95 od 1,68e do 1,72e - wszędzie.

To ciekawe, przejechałem 2 tygodnie temu z Madrytu do Waw autem, tankowałem 95 od 1,68e do 1,72e - wszędzie.

To było dwa tygodnie temu i jasno widać że paliwo tanieje, z tygodnia na tydzień, dziś na Bawarii kosztuje 1,53 EUR/l ;)

buahahaha, trzeba było przez Rzym przejechac.. http://www.prezziben...t/province/roma

W dymku od danej stacji kliknij w "Visualizza scheda" i w prawej kolumnie sa bieżące ceny tej stacji.. np: http://www.prezziben...stributori/6392

PS. Obi - na wstępie - moje gratulacje za wywróżenie z fusów ceny benzyny przez najbliższe 10 lat :D

PPS. gratuluję Ci również obiektywności w porównywaniu "na swoje" czyli zakupu nowego Vectrixa do używanego siedmioletniego Bandita :D

PPPS. a skoro jesteśmy przy gratulacjach to jeszcze jedne za "obiektywne z Twojego punktu widzenia" "zapomnienie sobie" kosztów utrzymania (przeglądy filtry oleje świece regulacje gaziorów zaworów tarcze sprzęgłowe) w eksploatacji Bandita przy takich przebiegach. O oponach nie piszę bo oba je zużywają.

Na księgowego się nie nadajesz ;)

Buahahah :lol:

80 tyś to mniej więcej 7 regulacji zaworów i 14 regulacji gaźnika,6, wymian świec,2 sprzęgła, 14 wymian oleju i filtrów, do tego wymiana ze 4 wymiany napędu, wymiana rozrządu, a może mały remoncik silnika. do tego rdza go zeżre, po kilku latach części będą kosztowały tyle samo, a do tego elektryka grosze.

Na zachodzie są także bardzo istotne różnice w ubezpieczeniu takich pojazdów.

akurat moj badndzior ma niewiele ponad 10 lat i co prawda do 80tys jeszcze mu brakuje z 20k ,ale rdza go jeszcze nie zrzera i tych regulacji to ja bym sie tak ksiazkowo nie trzymal , bo normalnie jezdzac zagladam tam do niego co 12-15 tys i wiele cudow tam sie nie dzieje. Wymiany eksploatacyjne wiadomo - nie uniknie sie ,ale wracajac do tematu benzyny

w uk zeby jeszcze podkrecic atmosfere zastrajkowali kierowcy tych cystern i tak jak w zeszly weekend tankowalem jeszcze po 1,39 tak dzisaj na jednej stacji ( jednej z drozszych co prawda ) widzialem po 1,46 takze lekko sie zdziwilem .Dobrze ze do pracy mam 11km wiec w razie czego nawet na rolkach moge pocisnac ( pare lat temu jak trenowalem dalem rade w 45 minut ,ale korki byly w parkach :) )

jacek u mnie cena na stacjach od 1.369 [Morissons] do 1.439 [bP]. Da się pewnie jeszcze z 1-3p zjechać jak się poszuka od tej niższej ceny, ale kolejki jakie były ostatnio zniechęcały do czekania. Panika kierowców była zbędna i zabawna dla mnie, do tego wyglądało to prawie jak za jakiegoś kryzysu paliwowego :P

W Austrii, "na prowincji" cena benzyny między 1.49 do 1.55. Na Bawarii (Niederbayern) - conajmniej kilkanaście groszy wyższa. Bajeroki przyjeżdżają tankować do Austrii, więc musi im się opłacać.

Przed chwilą zatankowałem na Avanti-Tankautomat - cena 1.499 €.

W dużych miastach oraz przy autostradzie - lepiej nie tankować - min. 20 centów więcej.

Stacja benzynowa w ścisłym centrum Wiednia (Landstraße) - 1.55€ za litr 95 - przed minutą sprawdziłem.

Nie ma źle :D

Należało by dodać jeszcze jako przewagę bandita (czy innego motocykla) nad elektrykiem DŹWIĘK SILNIKA - bezcenny - a propos rdzy to mój ma 20 lat i jakoś go nie bierze

W Norwegii paliwo też podrożało w stosunku do zeszłego roku o jakieś 1-2kr. Cena za 95 to około 15.6kr to jakieś około 8.5 zł

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.