Skocz do zawartości

Zdjęcia Oryginalnego B6,5 K6

qnerk
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Miałem na warsztacie bandziora k6 z przebiegiem autentycznym 15km sprowadzony z włoch, więc korzystając z okazji zamieszczam w miarę dokładne zdjęcia co byście przy ew. kupnie mieli porównanie czego brakuje a co jest ok

Fotki: https://picasaweb.google.com/101206288435669936412/B65?authuser=0&feat=directlink

Super! Ale co mi się rzuca już od razu w oczy, to spasowanie wypełnienia czachy z osłoną nad reflektorem.

Kolejna rzecz to jakaś plama między głowicą a cylindrem na tym zdjęciu. Może olej, może mokre...

No i gdzie się podziało mocowanie silnika?

Wiem, czepiam się, ale 15km to nówka nieśmigana :) Rdza w niektórych miejscach pewnie od stania. Tak w ogóle to gdzie on się tyle czasu uchował? Czyżby nikt go nie chciał kupić ze względu na kolor? :hahahaha:

Wg właściciela pierwsza rej 2009r, poprz. właścicielowi się kojtnęło zanim polatał. Wycieków brak, tarcze dziewicze, laczki, łańcuch to samo. Co do spasowania - to moto w trakcie magazynowania dostało uszczerbku - tj albo się moto o coś oparło, albo coś się o moto oparło - w każdym razie jakby mi ktoś powiedział że 15km w 6letnim moto to bym nie uwierzył - mimo tego moto super - jedyna jego wada to gaźniki zarośnięte od paliwa - ale to chyba jeszcze waha z japoni

• 1 month later...

Wg właściciela pierwsza rej 2009r, poprz. właścicielowi się kojtnęło zanim polatał. Wycieków brak, tarcze dziewicze, laczki, łańcuch to samo. Co do spasowania - to moto w trakcie magazynowania dostało uszczerbku - tj albo się moto o coś oparło, albo coś się o moto oparło - w każdym razie jakby mi ktoś powiedział że 15km w 6letnim moto to bym nie uwierzył - mimo tego moto super - jedyna jego wada to gaźniki zarośnięte od paliwa - ale to chyba jeszcze waha z japoni

O dzięki , dzięki. Miło popatrzeć. Czy dekle po obu stronach był zdejmowane i są na nowych uszczelkach ??? Przydatne się może okazać bo wiadomo na naszym rynku motory mają 10 - 15 tys nalatane nawet te 8 letnie :) jeszcze 2 lata temu jak szukałem sobie sprzęta to zdarzały się motorki kilkuletnie z prawie rzeczywistymi przebiegami ;) rzędu 30-40 tys km. Dziś w kryzysie ciężej sprzedać wszyscy odkręcają ile się tylko da doprowadzając do kuriozalnych sytuacji, że jak sprzęt 5-6 letni z zagranicy ma na zegarze 15 tys to ten z polskiego salonu musi mieć jeszcze mnie. Ludzie polskie sprzęty aby sprzedać skręcają do 2-4 tys km. O ja pierdziu co to się wyrabia. Przecież nie można brać ludzi za kretynów.

Edytowane przez kumpel manetki

• 4 weeks later...

nie może miec 15km bo ma za mało paliwa :)

nie może miec 15km bo ma za mało paliwa :)

Samos jak Ty cos czasem p...lniesz... to rece opadaja..

• 2 weeks later...

Po mojemu to ma na bank więcej niż 15 km. Zużycie przednich tarcz hamulcowych na to wskazuje. Za to tylna widać prawie nówka, więc tylko przodem ktoś hamował. A po za tym ładny sprzęcik.

Patrząc po tarczach hamulcowych w wielu motocyklach to odnosi się wrażenie , że się w ogóle nie zużywają. W końcu masa hamowana jest znacznie mniejsza niż w autach gdzie tarcze w oczach znikają.

• 4 weeks later...

Samos jak Ty cos czasem p...lniesz... to rece opadaja..

a ja lubię te Wasze konwersacje :zeby: już z 10 minut się brechtam :takaemotka:

• 2 weeks later...

Wow 15 km.

Ale powiem z dumą, że mój wygląda prawie tak samo a może nawet lepiej a ma 17 tyś km :usmiech:

Patrząc i porównując z moim w identycznym nawet kolorze, znalazłem kilka różnic:

- mam inny chlapacz tylny, bez tego odblasku pod tablicą

- tylny zacisk mam zupełnie inny i mam go nad osią koła a nie pod (ale mam ABS może to to)

- na kierownicy nie mam zaciśnięte paskami nic (ale miałem dokładane podgrzewane manetki może dlatego)

Mój jest z Niemiec, z 2006 (pierwsza rejestracja 2007) i z ABS może dlatego są różnice. Ale dzięki za te zdjęcia bo teraz widzę, że warto doinwestować moto bo mój z ledowymi kierunkami, tylną lampą diodową, przyciemnianą szybą turystyczną i żelową kanapą wygląda zdecydowanie lepiej :usmiech:

Edytowane przez mlac

- tylny zacisk mam zupełnie inny i mam go nad osią koła a nie pod (ale mam ABS może to to)

Tak, bo masz ABS. Mnie to też ostatnio zdziwiło, jak spojrzałem na K6 kumpla z pracy, który pomimo naklejki ABS, ABSu nie posiada.

Qnerku, Twój motocykl jest jest w oryginalnym stanie:

2006models-Suzuki-BanditGSF650Sb.jpg

Mocowania silnika, o którym mowa, nie było w B650S rocznik 2006. W poprzednim była wspawana blaszka łącząca silnik z ramą, a w B12 trójkątny łącznik na trzy śruby. Potem z tego zrezygnowano.

2006models-Suzuki-BanditGSF650Sc.jpg

Opony również są takie jak fabrycznie zakładane na pierwszy montaż.

PS: Miałem kiedyś opracować kolejne generacje, ale może się do tego kiedyś zabiorę.

Gdyby ktoś szukał o pierwszej i drugiej generacji, to tylko przypominam:

http://polishbanditc...tale-i-roznice/

• 2 months later...

Qnerku, Twój motocykl jest jest w oryginalnym stanie:

2006models-Suzuki-BanditGSF650Sb.jpg

Mocowania silnika, o którym mowa, nie było w B650S rocznik 2006. W poprzednim była wspawana blaszka łącząca silnik z ramą, a w B12 trójkątny łącznik na trzy śruby. Potem z tego zrezygnowano.

2006models-Suzuki-BanditGSF650Sc.jpg

Opony również są takie jak fabrycznie zakładane na pierwszy montaż.

PS: Miałem kiedyś opracować kolejne generacje, ale może się do tego kiedyś zabiorę.

Gdyby ktoś szukał o pierwszej i drugiej generacji, to tylko przypominam:

Poszedłbym o zakład, że podpis (Bandit S) powinien być w orginale także na tylnych plastikach... Ale może to od rocznika zależy, nie wiem.

• 1 month later...

Poszedłbym o zakład, że podpis (Bandit S) powinien być w orginale także na tylnych plastikach... Ale może to od rocznika zależy, nie wiem.

Raczej od wersji, nka ma na dupie, Ska ma na owiewce.

Jestem pewien, że tylko N-ka ma naklejki na zadupku, a S-ka ma na owiewce Bandit S.

O co się założyłeś? Bo jeśli o skrzynkę wódki, to się Urodzinowicze ucieszą. Nie musi być schłodzona.

Bandit%20650s%20rechtsvoor.jpg

Jedyne, co może budzić wątpliwości, to kolorystyka naklejek, S-ka w niebieskim na fabrycznych zdjęciach jest żółta, na pozostałych kolorach czerwona.

Mam pytanie, tylko proszę się nie śmiać, szukam bandziorka i nie wiem o co chodzi z tymi przednimi lampami, niektóre mają okrągłą a niektóre właśnie jak ten w owiewce, gdzie mógłbym poczytać na ten temat, i gdzie znaleźć zdjęcia

O historii bandziora jest nie jest strona, choćby te linki wyżej, w każdej generacji opisane są wersje N (naked) i S (w owiewce)

• 4 years later...

pracuje i mieszkam we wloszech od paru lat i jakos mnie nie przekonuje tez przebieg .... z jakiego regionu go wziales moge wiedziec? ja szukalem i nic z 6 latkow nie mialo ponizej 30 tys km a w koncu kupilem z uk od motocyklistyi jest ok nje narzekam na rdze bardzo wiadomo moto nie nowe tylko 6 letnie

Nie poparzyles się? ;)

No temat gorący...Z przed czterech lat! :)

Złoty szpadel jak nic się należy! ;)

• 4 years later...

To ja troche poszpadluje:)zeby niezakladac nowego tematu.
Znalazlem takie ogloszenie;1200km przebiegu!Cud czy mina?Te opony to z fabrycznego montazu?
www.otomoto.pl/oferta/suzuki-gsx-1250-fa-bandit-1250-abs-zamiana-raty-ID6E7oNO.html?

Zobacz śrubę zębatki. Częściej odkręcana niż u mnie przy 100 tyś. 🤣

Nie kupuje się przebiegu tylko stan. Może mieć 80tyś i być igiełka. Może mieć 15 tyś i być wrakiem motocykla.