Skocz do zawartości

Jakie Paliwo 95 Czy 98 ?

Gość Beny25
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

To zależy w którą stronę się zaokrągli

chyba nie uważałeś na matematyce, bo wszystko od ,5 po przecinku w górę zaokrąglamy do góry ;)

Aczkolwiek, idąc dalej tym tropem, 25 nie jest parzyste :D

Wiem - pomagam. Nie wiem - milczę.

widać że zima wróciła i śnieg pada

:p:

Coś by w tym było

Edytowane przez mmmarcin

sorry ale pracuje duzo z excel'em i statiscicą, koncze studia scisle i zaokraglen Gaussa nie uzywalem, nie uzywam i uzywac nie mam zamiaru... poza tym moim zdaniem takie zaokraglenie nie da nam wiarygodnych wyników, korelacji itd.

rozumiem ze moze takie zaokraglenie wystepowac jako jeden z kilku sposobow zaokraglen ale to nie znaczy ze jest bez wad.

Poza tym kto stosuje taka metode??? no wlasnie.

A że nie lubię jak osoby bez wiedzy i kompetencji szydzą z tego co mówię, to chcę sprawę wyjaśnić z szychagno.

czlowieku, zamilcz bo bladzisz... nie wiesz z kim rozmawiasz wiec sie nie udzielaj.

idac Twoim tokiem myslenia.. powiedzmy ze zarabiasz 3450zl... wiec zaokraglimy sobie taka sumke... wychodzi 3400zl to w takim razie ja poprosze te 50zl co miesiac, ok?? hmmm.. no przeciez tak sie zaokragla :)

Edytowane przez szychagno

W takim razie proszę wyprowadzić mnie z błędu /.../

Z góry dziękuję

Edit

Zarabiam 3500, w formularzu/ankiecie statystycznej jest podaj zarobki w tysiącach. Odpowiedź prawidłowa brzmi 4000.

Zarabiam 3450, w formularzu/ankiecie statystycznej jest podaj zarobki w tysiącach. Odpowiedź prawidłowa brzmi 3000.

Moi rodzice pracują w doświadczalnictwie w branży rolniczej - średni plon danej odmiany pszenicy z ha wynosi...

Do takich obliczeń nie trzeba rachunku statystycznego.

Milczeć nie zamierzam do momentu, kiedy taki wykształcony i doświadczony człowiek jak Ty nie wyjaśnisz publicznie sposobu podawania przybliżeń. Bo skoro mój jest śmiechu warty, to ciągle czekam na lepszy.

No chyba, że chcemy się uczyć, że w powietrzu jest 20,946 456 682 254 653% tlenu.

Edytowane przez mmmarcin

k**wa panowie....

Przecież sposobów zaokrąglania jest z 50 i każdy jest inny. Więc o co wam chodzi??

Wrzućcie luz i już :D

Ktoś tu fora pomylił :)

Jaa nie mogę jaki offtop! :krzeslo::offtopic: :offtopic: :offtopic:

Edytowane przez MetalBeast

reszte dogadajcie na PW a autor tematu jak w ciagu nastepnych 24h nie skorzysta z przywitalni w odpowiedni sposob to bedzie musial zalozyc nowe konto.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.