Skocz do zawartości

Gość Szymek
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

gre8, jak dalej chcesz eksperymentować to mam pomysł. Rogrzej moto, załatw sobie zdajnik napięcia  lub potencjometr, wypnij przewód sygnału TPS i daj komputerowi to, czego oczekuje przy zamkniętej przepustnicy, czyli 1.1V. IAP/IAT muszą pozostć podpięte. Rundka koło domu bez dotykania manetki gazu i będziesz miał odpowiedź :zeby:

Chyb, że wolisz wersję dla twardzieli, 4,3V i maneta na full :vampire:

Edytowane przez Dudzior

• 1 year later...

Dołączę się do tematu, mój mechanior stwierdził że mam do wymiany czujnik położenia przepustnicy.. objawy u mnie: na zimno nie odpala, na ssaniu gaśnie, bez ssania gaśnie, trzeba go ciągle trzymać na gazie, po godzinie postoju praktycznie to samo.. mam dwa pytania, 1. czy to aby na pewno objawy uszkodzonego czujnika? 2.Czy ma ktoś na sprzedaż taki czujnik? Chętnie odkupię..

Koledzy, pytanie mam dotyczące owego czujnika. Otóż kilka dni temu odebrałem moto od mechanika, full serwis (regulacja, synchro itd) a sprawa ma się tak że moto ma problem. Odpalanie na zimno - tragedia, na pełnym ssaniu gaśnie, pól ssanie to samo, bez ssania również. Muszę stać i trzymać rollgaz póki się nie obudzi, czuje że się zalewa, czasem dymi. Mechanik twierdzi, że wszystko ustawione jak książka pisze ale wszystkiemu winny właśnie owy czujnik. Ktoś miał podobne perypetie? Czy to oznaki właśnie uszkodzonego czujnika? Dodam, że kiedy moto się rozgrzeje jest w miarę normalnie chociaż brak mu płynności - jest jakiś dziki, raz chce jechać raz nie chce..Obecnie szukam nowego bo to odpalanie normalne nie jest chociaż znaleść widzę ciężko (może ktoś ma:)) Podaję zdjęcie mojego (uszkodzonego) może ktoś pomoże z kupnem zamiennego bo też chce normalnie polatać..

ihost_1491670847__czujnik.jpg

a mowa o gsf 1200 ?

tak bandzior 1200s z 05r

nie rozumiem po co założyłeś nowy temat skoro sam wcześniej znalazłeś temat ze swoim problemem.

także wrzuciłem Ci Twój do tego co już był wcześniej.

Proszę bardzo. Nie dziękuj. :)

konstrukcja gsf 1200 jest prosta (i niezawodna zarazem) niczym tych parowozów co stoją w Wolsztynie (chyba że jesteś z innego) TPS raczej ma tylko ingerencję w moduł zapłonowy i nie jest w stanie zalać silnika paliwem

Edytowane przez duko

nie rozumiem po co założyłeś nowy temat skoro sam wcześniej znalazłeś temat ze swoim problemem.

także wrzuciłem Ci Twój do tego co już był wcześniej.

Proszę bardzo. Nie dziękuj. :)[/quote

Nie dziękuję :)

konstrukcja gsf 1200 jest prosta (i niezawodna zarazem) niczym tych parowozów co stoją w Wolsztynie (chyba że jesteś z innego) TPS raczej ma tylko

ingerencję w moduł zapłonowy i nie jest w stanie zalać silnika paliwem

Czyli może być ze to nie wina czujnika?

Czyli może być ze to nie wina czujnika?

no nie bardzo w to wierzę ale cuda się zdarzają

Było mierzony, wskazuje Źle, chciałbym rączej podpytac czy takie są jego objawy żeby ewentualnie patrzeć dalej oraz czy ktoś wie gdzie dostać zamiennik..

Panowie czy czujnik położenia przepustnicy w b600 jest identyczny jak w 1200?

Bald proszę o Odpowiedź :)

Ok mam już zakupiłem, za tydzień wymiana, regulacja i będziemy patrzeć co się dzieje