Skocz do zawartości

Gdzie Jest Kranik Paliwa Gsf 650 S?!?!

Gość Koralgol
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Z katalogu części do K5:

ihost_1506461662__beztytulu.png

numer części: 44300-38G00 (Cock Assy, Fuel)

Zdjęcie ukradzione z google images:

ihost_1506461744__image.jpeg

Na moto fizycznie jeszcze nie miałem okazji sprawdzić, ale z tego co pamiętam to wygląda to dokładnie tak jak wyżej. Dźwigni kranika nie widać. Paliwo otwiera podciśnienie z silnika.

Także

Panowie Wy tak serio ? :D

Serio serio.
Edytowane przez mnrkr

Mam w rodzinie jedno b6.5 k5 (olejak) i tam kranika nie ma, jest tylko taki zawór podciśnieniowy jak w poście wyżej.

Panowie Wy tak serio ?

Na serio :)

Mit obalony, są gaźniki ale nie ma kranika.

ihost_1506540519__2017-09-27_170059.jpg

Edytowane przez bajmar

Jakby się uprzeć, to ten zawór  można traktować jak kranik bez możliwości ingerencji :D membranę ma i działa na podciśnienie :P

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez DaVVidMB

• 1 month later...

Witam, orientujecie się może skąd wziąć uszczelkę pod ten zaworek paliwa? Nie mogę nigdzie tego dostać, nawet jak w google wpisze zestaw naprawczy to nie ma :( 

Witam, orientujecie się może skąd wziąć uszczelkę pod ten zaworek paliwa? Nie mogę nigdzie tego dostać, nawet jak w google wpisze zestaw naprawczy to nie ma :(

Nie mozesz dostac bo to ten sam kranik co w k5.

Patrz tu i porownaj

k5    https://www.bike-parts-suz.de/suzuki-recherche-bike-pieces_nn.php?compteur=1154&PartsListID=3332711

k6    https://www.bike-parts-suz.de/suzuki-recherche-bike-pieces_nn.php?compteur=1155&PartsListID=3332711

Edit

Mozesz zmienic sobie jezyk na  angielski

https://www.bike-parts-suz.com/suzuki-motorcycle/650-Motorcycle/BANDIT/2005/GSF650AK5-E2-/ENGINE-TRANSMISSION/M/1154

https://www.bike-parts-suz.com/suzuki-motorcycle/650-Motorcycle/BANDIT/2006/GSF650AK6-E2-/ENGINE-TRANSMISSION/M/1154

Edytowane przez pioter

No wiem widziałem to... I co teraz? jak to wszystko uszczelnić ? a jak mi się membrana zepsuje to co ? 

Pytaniem jest, co jest nieszczelne?

Piszesz o uszczelce pod zaworek a teraz mowisz o membranie. Dlaczego mialaby sie zepsuc jezeli nie rozkrecisz?

Moim zdaniem to te same uszczelki, ktore sa w b12. Pasuja takze co do  niektorych modeli Kawasaki czy tez Yamahy.

Wszystko robione na jedno kopyto. Kup na alledrogo a jak nie bedzie pasowac, masz prawo zwrotu do 2 tygodni bez potrzeby podania przyczyny. Od i wsio.

Edytowane przez pioter

Ogólnie to leciało mi z tego kranika kiedy moto było nie odpalone (nie było podciśnienia) to wziąłem zdjąłem bak, rozebrałem wszystko, przeczyściłem skręciłem wszystko razem i o dziwo kranik zaczął działać. Normalnie zaczęła działać membrana z tym że ta uszczelka dolegająca do baku już taka szczelna nie jest i sączy się z niej paliwo :/ Wiem, że nie potrzebnie ją ruszałem ale nie myślałem, że ta membrana po ruszeniu i wyczyszczeniu zacznie działać...

i nie sprawdziełem wcześniej dostępności tych części dla bandziorka :(

A może pasować ten http://www.motocyklowysklep24.pl/zestaw-naprawczy-kranika-suzuki-gsx-r-600-97-00r-gsx-r-750-96-97r-sv-650-99-02r-fck-35-p-17196.html oto zestaw naprawczy ? Na oko tylko oceniam, że to jest identyczny zestaw jaki rozbierałem...

Edytowane przez Tomek

Idz na ta stronke

https://www.suzuki-motorrad-ersatzteile.de/d2p/d2p?ALIAS=25209&TEMPLATE=generic_search.template&CLIENT=LAUX&LANGUAGE=DE&PARTNUMBER=44348-87420-000

I klepnij po prawej na "Maschinenliste"

Numer tej uszczelki to 44348-87420-000 i powinna pasowac chociaz, kto wie?

Edit

Problem w tym, ze do k6 sprzedawane sa juz w komplecie z kranikiem ale dam sobie dupe ogolic jezeli jest inna.

co do kupna, ja szukal bym do b12. Sa niewiele drozsze a membrana napewno tez pasuje.

Edytowane przez pioter

Widzę że jesteś z Wrześni

Wyciągasz - bierzesz w łapkę, idziesz do sklepu/serwisu co bliżej i dobierasz :)

Obstawiam, że pasować będzie od 600/1200.

Pytanie czy to ta cieknie czy ten o-ring centralny :)

PS. Mogło dostać się zanieczyszczenie pod uszczelkę i tez będzie leciało.

Wiesz co, na 100 % to ta uszczelka/oring. Wszystko wyczyściłem ale ona po 10 latach zrobiła sie poprostu płaska i nie da się juz nic zrobić :/ od 600 by pasowało ale zestaw do kranika jest inny... Zamówiłem na czuja tamten zestaw z linku, raz ze jest dużo tańszy (a mi zależy tylko na uszczelce/oringu) a dwa może ta membrana będzie pasowała, jak tak to sobie schowam w razie awarii. Jak przyjdzie

to powiem czy pasuje

W K5 gaznik (olejak) na bank nie ma kranika ;) pompka ta ze zdjecia ;P rozbierany moto mialem przez siebie

Jak to nie ma kranika ;) ? To jest kranik z tym że nie ma możliwości zamknięcia (ON, RES PRI) jak to jest w starszych bandziorkach ;) ale zasada działania jest identyczna a podejrzewam, że nie ma PRI bo ma podgrzewane gaźniki które mają u ułatwić rozruch silnika. I powiem Wam teraz tylko tyle, że zestaw napraczy http://www.motocyklowysklep24.pl/zestaw-naprawczy-kranika-suzuki-gsx-r-600-97-00r-gsx-r-750-96-97r-sv-650-99-02r-fck-35-p-17196.html (czyli od GSX-R 97-00 i SV 650 99-02) pasują idelanie do bandziora 650s z 2006 bo dziś kupiłem ten zestaw, złożyłem i jest super :) wszystko identyczne, tylko w opisie nie ma, że pasuje do bandita... nie wiem dlaczego

i jak możecie mówić, że to pompka skoro to paliwa nie pompuje? nie jestem mechanikiem ale uważam, że skoro nie ma silniczka i jest otwierane przez podciśnienie to jest to kranik... chyba, że się mylę to mnie poprawcie :)

Edytowane przez Tomek
PS-UWAGA - Proszę edytować swoje posty. Pisanie post pod postem jest nieakceptowalne na tym forum.

Widziałeś pompkę np.rowerową? Masz tam silniczek? :) w temacie zasysa podciśnieniowo paliwo czyli pompuje. Nikt ci nie pisał że masz tam pompkę elektryczną.

Raczej podciśnienie podnosi membranę i paliwo swobodnie spływa ;) Nic tam nie pompuje, w przeciwieństwie do np. pompki rowerowej :) 

I powiem Wam teraz tylko tyle, że zestaw napraczy http://www.motocyklowysklep24.pl/zestaw-naprawczy-kranika-suzuki-gsx-r-600-97-00r-gsx-r-750-96-97r-sv-650-99-02r-fck-35-p-17196.html (czyli od GSX-R 97-00 i SV 650 99-02) pasują idelanie do bandziora 650s z 2006 bo dziś kupiłem ten zestaw, złożyłem i jest super :) wszystko identyczne,...

...i jest otwierane przez podciśnienie to jest to kranik... chyba, że się mylę to mnie poprawcie :)

1.

Znacz, takze membrana pasuje idealnie?

2.

Nie do konca poprawnie. Krany zaliczaja sie do zaworow czyli, kazdy kranik jest zaworem ale nie wszystkie zawory sa kranikami. Proste nie! :D

Podsumowując wywody

K5 i K6 650 olej oraz K6 1200 nie maja kranika. Mają zawór :P

Zestaw naprawczy to FCK-35

Nie będę się spierał bo to była tylko moja teza :) W każdym razie odpowiadam na pytanie piotera: Tak, wszystko pasowało idealnie i membrana też ;) Już wszystko złożyłem a bandit jezdzi także polecam :) 

W każdym razie odpowiadam na pytanie piotera: Tak, wszystko pasowało idealnie i membrana też ;)

No i mamy odpowiedz na pytanie nie zadane. b 6,5 k6 ma inny zawor jak przykladowo moj b 12 k4, bo membrana jest inna . :)