Skocz do zawartości

Kudowa-Zdrój Nocleg

Gość grym93
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich.

Planuje wycieczkę motocyklową z moimi znajomymi do miejscowości Kudowa-Zdrój. Cały trip planujemy na lipiec, ale juz teraz ustalamy co i jak. No i tu pojawia sie problem z noclegami. Pomyślałem sobie ze ktoś z Was może już tam był lub mieszka niedaleko, i zna jakieś dobre, tanie domki, czy coś w tym stylu. Każde info sie przyda ;) Będzie nas ok 10 osób na 7 dni.

Zastanawiałem się też nad opcją szukania noclegu w Czechach. Jak widziałem u naszych sąsiadów waluta nie stoi zbyt mocno wiec może coś sie trafi.

Uprzedzam wszelkie odpowiedzi typu "szukaj w internecie" Szukałem, ale sami wiecie jak to jest ;) no i poza tym nic taniego nie znalazłem bo ok 50zł/doba/osoba

Kilka lat temu (3-4) byłem tam ze znajomymi. Mieliśmy szczęście bo koleżance udało się znaleźć świeżo wybudowany domek, który był w pełni wyposażony. Niestety już nie pamiętam jaki był koszt noclegu. Mnie cała ta 5 dniowa wycieczka czyli: paliwo, nocleg, jedzenie, bilety itp wyniosła ok 1100zł.

Jak obliczyliśmy nasze planowane wejścia itd to wyszło nam ok 1200zł wiec wiem jaki to koszt tylko ze nocleg liczylismy 50 zeta, a przecież czasami da się coś znaleźć za 25-30.

Więc temat cały czas aktualny i jakby ktoś mógł poratować jakąś informacja to czekam ;)

a spróbuj coś po czeskiej stronie dorwać- czasami nawet taniej wychodzi niż u nas co najdziwniejsze... :)

Względnie rzecz biorąc to moje okolice ale jeżeli konkretnie chodzi o Kudowe to nie bardzo moge pomóc.... Natomiast jak byś bazę noclegową przesunął bardziej na południe Kotliny Kłodzkiej np. Polanica to jestem w stanie pomóc;)

A jak całkiem na południe np. Międzygórze to służe pomocą! :D

No kolego Polanica to jak widzę tylko kilka km (ok 20) od Kudowej, więc jak najbardziej jesteśmy zainteresowani ;)

Masz jakieś znajome mniejsca tam? Może jakieś linki albo tel?

Witam ja jak coś to moge pomóc z tymi noclegami w karłowie lub radkowie ( w radkiwe domek 8 osobowy nad radkowskim zalewem kosztuje ok240- 260 )

Edytowane przez terni

W tamtym roku z kumplem robiliśmy objazd po tamtym terenie + Czechy, a nocowaliśmy w Kudowie w hoteliku Osir-u. To jakies 2-3 km od granicy, z 100-150 m od głownej drogi.

http://meteor-turystyka.pl/kudowa-osir,kudowa-zdroj.html

Cena o ile się nie mylę 25zł osoba , czysto schludnie, w pokuju prysznic, toaleta, tv. Śniadanko około 10zł całkiem wypaśne - jak na takich głodomorów :))

Z tyłu budnku mały parking, tak że można motocykle postawić tak by nie "kuły w oczy od frontu ".

Dla naszych motocyklowych wypadów rewelka - w tym roku planujemy ponownie tam zajrzeć.

• Upvote 1

Jakbyś miał problem, mogę porozmawiać ze znajomym - otworzył jakiś pensjonat w Dusznikach Zdr, może zaproponuje jakąś fajną cenę.

Poza tym daj znać kiedy będziecie w tamtych okolicach - z chęcią się zwiozę z Wrocławia i polatam w większej grupie ;p

• 3 years later...

Ja nocowałem wKudowie w [tutaj wstaw reklamę ośrodka]. Przyjemna okolica i spokojna. Poleciła mi go znajoma, będąc na spotkaniu biznesowym. Połozony w centrum ale w cichej okolicy, drogi też nie jest. 

Ja nocowałem wKudowie w [tutaj wstaw reklamę ośrodka] . Przyjemna okolica i spokojna. Poleciła mi go znajoma, będąc na spotkaniu biznesowym. Połozony w centrum ale w cichej okolicy, drogi też nie jest. 

Ale założę się, że tego miejsca nie odwiedziłeś: http://polishbanditcrew.pl/forum/9-przywitania/, Mamy nawet przewodnik kolegi @qnerka: http://polishbanditcrew.pl/topic/6899-zanim-sie-przywitasz-i-rozpoczniesz-pisanie-nowego-tematu-na-forum/

A i ludzie tam mili - chlebem i solą witają... no chyba że buciorów nie wytrzesz to kotami szczują :D

• 9 months later...

[tutaj wstaw reklamę ośrodka]

Edytowane przez Kukuryku
zanim zaczniesz reklamować ośrodki, przywitaj się z nami