Skocz do zawartości

Kulikowisko - Ułęż

MarianAwaryjny
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 weeks later...

Pogoda ma być podobno ok. Sprawdzałem na wszystkich możliwych stronach i raczej nie powinno padać . Wyruszam ok 11 z Ursusa.

• 2 weeks later...

Dostałem maila...

Dzień dobry,

nie wiem, czy dotarła do Państwa informacja o sobotnim szkoleniu. Jeśli tak, to proszę wybaczyć, będę się powtarzać:). A jeśli nie, to będzie nam niezwykle miło, jeśli ktoś z Państwa będzie chętny. A jeśli przekażą Państwo informację swoim znajomym, to będzie nam jeszcze milej niezwyklej:).

Przechodzę do meritum:

Szkolenie na torze w Bydgoszczy

Termin szkolenia: 6 października 2012 (sobota)

Godziny: od 14:00 do 19:00

Liczba miejsc: 21 (3 grupy po 7 osóB)

cena: 300 zł

W programie m.in.:

- taktyka pokonywania zakrętów

- pozycja na motocyklu: w zakrętach, podczas przyspieszania, podczas hamowania

- przeciwskręt

- międzygaz

- praca gazem w zakrętach

- punkty odniesienia dla hamowania

- podnoszenie motocykla wewnętrzną ręką na wyjściu z zakrętu

W cenie:

- posiłek

- wnikliwa dokumentacja fotograficzna

- ocena postępów kursanta (dla osób, które zrobią największe postępy miła niespodzianka)

- zaplecze techniczne

Po szkoleniu obiad i INTEGRACJA w Bydgoszczy (na integrację zapraszamy wszystkich, którzy będą chcieli połazić z nami po Bydgoszczy i przy herbacie lub piwku pogadać nie tylko o motocyklach;)). Cena szkolenia nie zawiera ceny noclegów (jeśli ktoś chętny na nocleg, proszę o informację, to zarezerwuję miejsce - cena 54 zł za miejsce w pokoju dwuosobowym - 108 zł/pokój z łazienką)

ABY DOKONAĆ REZERWACJI MIEJSCA NA LIŚCIE SZKOLĄCYCH SIĘ należy:

1. Wysłać mail do Alicji (na adres alicja.dzierzbicka@gmail.com) podając w nim:

imię i nazwisko,

markę i model motocykla, na którym się jeździ,

ilość sezonów,

adres e-mail

numer telefonu

2. Alicja odpisze na mail podając w nim numer konta do wpłaty zaliczki w wysokości 50 zł (w tytule przelewu KONIECZNIE proszę podać swoje imię i nazwisko i hasło BYDGOSZCZ). W przypadku rezygnacji osoby szkolącej się na dzień przed szkoleniem, zaliczki nie zwracamy.

Po zamknięciu listy nowozgłoszone osoby lokujemy na jawnej liście rezerwowej. W razie rezygnacji któregoś z uczestników automatycznie wskakuje na to miejsce osoba z listy rezerwowej.

Zastrzegamy, że w przypadku gdy nie uzbiera się grupa 21 osób szkolenie nie odbędzie się. Zaliczki zostaną zwrócone.

Dojazd własny, uczestnicy jeżdżą na własnych motocyklach.

Wymagania wobec uczestników:

- sprawny motocykl z ważnymi badaniami technicznymi i ubezpieczeniem OC,

- kompletny strój motocyklowy.

Kontakt, info i rezerwacja miejsc: alicja.dzierzbicka@gmail.com

Zajęcia prowadzą instruktorzy z państwowymi uprawnieniami do doskonalenia techniki jazdy, wpisani na listę instruktorów Marszałka Województwa Mazowieckiego: Tomasz Kulik, Radosław Pakulski, Mariusz Palichleb.

Nie zatrudniamy osób bez stosownych uprawnień. Szkolenie kierowców i kandydatów na kierowców jest działalnością regulowaną ustawowo, którą mogą prowadzić tylko osoby o potwierdzonych kwalifikacjach, podlegające urzędowej kontroli.

Chętnie odpowiem na wszystkie Państwa pytania,

Pozdrawiam serdecznie,

Alicja Dzierzbicka

matka fejsboska kulikoska

tel. 502 678 424

Chętnie bym się wybrał, ale termin mam zajęty, a i urlop wypisany na 12 października

Edytowane przez Kruk

Blink, jedziesz jutro?

Jedziemy razem czy będziesz zapiedralał?

Ja planuję wylatać z domu około 12:00 z Gocławia, potem na Starą Miłosną, Zakręt i wiadomo.

Proponuję spotkanie tu 52.221691, 21.105402, znaczy obok ronda jest wjazd w ślepy zaułek.

Jak się da to będę chciał jechać w skórze, ale to jutro się okaże.

Edytowane przez Kruk

Ja też jutro jadę. W co się ubieracie? Skóra / texty? Myślałem o skórze ale po dzisiejszym laraniu myślę że dorwie mnie ziąb.

No i gdzie i o której się mogę się dołączyć?

Halo Abaper - dziękuję za miłe towarzystwo.

Tym razem, podczas mojego drugiego w życiu Kulikowiska poszedłem na skręcanie. Jestem usatysfakcjonowany. Dobrze zainwestowane pińądze :D

Tył mam już zamknięty, z przodu po centymetrze chikenów, bo jakoś dygam się bardziej złożyć.

Edytowane przez Kruk

• 4 months later...

Sezon się zaczyna. Nowe terminy na ten rok. Na początku Koszalin i Bydgoszcz

https://www.facebook...7680422/?ref=22

https://www.facebook...5813639/?ref=22

Na Lublin jest już 53 osoby

https://www.facebook...3451072/?ref=22

Edit:

Jest i pierwszy termin w Ułężu - 12 kwietnia

https://www.facebook.com/events/438058642942346/?ref=22

Edytowane przez Abaper

• 6 months later...