Skocz do zawartości

Jaką Puszką Jeździsz - Twoja Prywatna.

Jocker
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

kultowa Honda Accord CB7 1990r., 2.2i , 150 PS i 198 Niutków (katalogowo) , zmierzone - 155 PS i 192 NM, max moc przy 6200 o/min, max moment przy 4500 o/min.

ACCORD FILMIK

troszkę mam korbę na punkcie motoryzacji wybaczcie :blink:

Jak będziesz chciał sprzedać, to się odezwij :D Mieliśmy kiedyś taką Hondzię, '93 2.2 150ps chyba wersja EX (z USA) super auto :)

Szkoda jedynie, że nie zostawiłeś jej w oryginale.

Edytowane przez Kaban

• Odpowiedzi 149
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• Kaban

5

• diabelok

4

• Cielak

6

VW GOLF II generacji z 88 roku :D

VW Golf III 1992 1.9 GTD odkupiony od jakiegoś niemieckiego fanatyka tuningu... mnie proszę nie podejrzewać o takie zapędy :blink:

Autko w dobrym stanie, bardzo przyjemne i tanie w eksploatacji.

Zrobiłem nim już ~60tys.km.

oktan3.jpg

Prywo chyba najfajniejsze w Twoim filmiku to te zdjęcia na łące gdzie w 3:33m pojawia się w tle jakiś wypasiony traktor :D

Blink

Lexus LS400 ( 2000 rok )

Taki? :D

1993-lexus-ls-400-4-dr-std-sedan-pic-6479.jpeg

Edytowane przez Oktanski

Fiat Palio 1.6 HL 16V '98 nie zagazowany srebrny metalikB)

Lexus LS400 ( 2000 rok )

Prywatnie mam Corollę i Yarisa, którym jeździ moja Małgosia - kiedy nie może dosiadać swojego GSRa.

Ja zaś jeżdżę moją służbową Fabią 1.9 TDI Kombi w topowej wersji wyp. (tylko bez skóry) - strasznie polecam ten wariant.

Dynamiczny i oszczędny silniczek lubi chiptuning do 120 a nawet 140KM jeśli komu trzeba. Spalanie na poziomie ok. 6 do 6,5 l/100 po mieście na trasie spada poniżej 6ciu. Skrajnie rośnie tylko

po przekroczeniu 200km/h w tym zestawie można jechać z taką prędkością a nawet ją przekraczać bez problemu (mówię o dobrej niemieckiej autostradzie).

Wygoda użytkowania na co dzień na solidnym tzw. niemieckim poziomie. Ilość miejsca i bagażnik wystarczają nawet na dalsze wypady wakacyjne.

Minus to mało komfortowa tylna kanapa - dla 2ga dorosłych osób nie jest dostatecznie wygodna na

dłuższych dystansach. Tak więc dla młodej rodzinki z 2ką czy 3ką dzieci SUPER.

Jest też wersja 1,4 TDI (kolega nią jeździ) równie dogodny wybór tylko pod pełnym obciążeniem odczuwa się brak tych koników spory moment obrotowy tej dzielnej 3ki wystarcza do miejskiej dynamicznej jazdy a i wyjazd w góry nie stanowi problemu (jak w przyp. silników 1.2)

Ja sam miałem uprzedzenie do firmy Skoda ALE ten samochód to już 3ci egzemplarz poprzednie 2x po 240ooo km bez jakichkolwiek ustarek ! (wyłacznik świateł stop i pęknięta szyba = kamyk) Naprawdę musiałem przewartościować swoje poglądy.

Jeśli by ktoś miał pytania dot wyboru czy użytkowania to chętnie podpowiem.

post-626-1268576999,9695_thumb.jpg

Kaban - auto w dużej części jest zachowane w oryginale.

Skóra na masce jest OEM Honda do tego auta na rynek USA.

W środku - kierownica, wysoki podłokietnik z przodu, uchwyt na kubki jest z wersji JDM na Japonię też OEM.

Przednie lampy, kierunki w zderzaku i boczne, oryginał STANLEY na Japonię tylko wymienione odbłyśniki w reflektorach by na dobrą stronę świeciły.

Dolot MUGEN i filtr AOMA Japan dedykowany do tego auta.

Kolektor wydechowy 4-2-1 DC sport też dedykowany, wydech do końca oryginał 2.25" tylko końcówka Ulter bo fabryczne 2 rureczki były dla mnie nie do zaakceptowania.

Rozpórka przednia górna MEGAN racing.

Większość części ściągałem z USA i Japoni.

Oryginalne części - kolektor, kierunki, dolot itp. mam, więc w ciągu 1 dnia auto może być znów zwyczajnie wyglądającym Accordem.

Mojego IV gena będę sprzedawał pod koniec tego roku, ale już na niego są zapisy :D jesteś jak coś 3 w kolejce.

Następnym autem będzie Accord 3.0 V6 coupe, albo Accord TYPE-R.

Oktański - traktor był naprawdę odjazdowy, na fotce o większej rozdzielczości wygląda jak resorak MATCHBOX-a :D

Witam.

ja osobiście jeżdżę od zawsze :

baleron, w świni i patyku, blindy elektryczne, leniuch.

pozdrawiam

S6 C4 4.2 V8 z 96r w kombi, jeżdzi fajnie, spalanie w normie od 20 do 30 litrów gazowni, latem bandytka ekonomiczniejsza więc zostaje w garażu tylko w ulewne dni

Prywatnie to bandit, a w ulewne dni mamuśkowe 407 2.0benz- muł :(

Stilo JTD, fantastyczna fura. Dynamiczna, oszczędna, trwała i bezawaryjna. Miesiąc temu sprzedałem takie kombi z przebiegiem 183kkm i kupiłem za tyle samo hatchbacka z 70kkm po kobiecie 1. właścicielce. Spalił mi dzisiaj przy równo 100km/h 4,1 litra na trasie Złotów- Poznań.

A mój V-Strom nigdy poniżej 5,5 nie schodzi...

A ja czasami pożyczam od żonki Peugeota 307 :-) 2.0 HDI 90KM w miescie pali poniżej 8l/100, siedzi sie w nim wysoko jak na tronie :D

Ja osobiscie posiadam Fiata Ducato 1997 :) Na liczniki 250tys. km (oczywiscie juz nie pierwszy raz bo na pewno przewiniety), silnik 2,5 tdi, troche ma mula ale zlego slowa nie powiem o tym aucie. Nim wykonuje moja aktualna prace-w skrocie transport.

Miesiąc temu sprzedałem takie kombi z przebiegiem 183kkm i kupiłem za tyle samo hatchbacka z 70kkm po kobiecie 1. właścicielce.

to musi być pięknie i klasycznie poobijany :D

Ja osobiscie posiadam Fiata Ducato 1997 :) Na liczniki 250tys. km (oczywiscie juz nie pierwszy raz bo na pewno przewiniety), silnik 2,5 tdi, troche ma mula ale zlego slowa nie powiem o tym aucie. Nim wykonuje moja aktualna prace-w skrocie transport.

My mielismy Boxera 2.5 Tdi (to chyba te same silniki ?) 112 kuca i nawet z ladunkiem sie udawalo do 170 rozbujać :D

Ja natomiast jeżdżę (autobusem):) Opel zafira A 2,0DTI. Jeździ się fajnie na trasie, bo wszystko elegancko przez dużą przednią szybę widać (duży plus przy wyprzedzaniu) :) . Jednak na tą budę przydałby się mocniejszy silnik. W zeszłym roku w Chorwacji z rodzinką zrobiłem jakieś 3,5tkm :) i mnie nie zawiodła:) jak na 10 letnie auto jeszcze daje radę.......;)

Witam.

ja osobiście jeżdżę od zawsze :

baleron, w świni i patyku, blindy elektryczne, leniuch.

pozdrawiam

Mercedes W124 w skórze i drewnie ;) Auto podobno nie do zajechania. Szacun ;)

Mercedes W124 w skórze i drewnie ;) Auto podobno nie do zajechania. Szacun ;)

To prawie jak Robert Więckiewicz w Świadku Koronnym (BLACHA) - tak ja też takim zdecydowanie jeżdżę - tylko mam lepszą skóre i HIFI ;)

VW Passat 1,9TDI 4Motion

KLIK

Edytowane przez Lukasz

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.